توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۵۱
درسها وعبرتهای عاشورا؛ خواص باطل؛ (قسمت پایانی)
ما بیشتر از رذالت دشمنان امام حسین(ع) شنیده ایم؛ اما در وصف عبادات شمر نوشته اند که شانزده بار با پای پیاده به سفر حج رفته است. فکر نکنید شمر اهل نماز و روزه نبوده و یا از آن دسته آدمهایی بوده که عرق می خورده؛ عربده می کشیده؛ شمر و بسیاری دیگر که آن طرف ایستاده بودند، آدم هایی بودند که پیشانی‌شان پینه بسته بود.
درسها وعبرتهای عاشورا؛ خواص باطل؛ (قسمت پایانی)
Share/Save/Bookmark
سرویس سیاسی عصر امروز؛

 شمر؛ جانباز صفین؛


◀️نامش «شرحبیل» و کُنیه ‏اش «ابوالسابغه» بود؛خیلی دیر و پس از فتح مکه مسلمان شد

⏪ ما بیشتر از رذالت دشمنان امام حسین(ع) شنیده ایم؛ اما در وصف عبادات شمر نوشته اند که شانزده بار با پای پیاده به سفر حج رفته است. فکر نکنید شمر اهل نماز و روزه نبوده و یا از آن دسته آدمهایی بوده که عرق می خورده؛ عربده می کشیده؛ شمر و بسیاری دیگر که آن طرف ایستاده بودند، آدم هایی بودند که پیشانی‌شان پینه بسته بود. بسیاری از آنها اهل تهجد بودند. حتی تعدادی از این افراد با پیغمبر(ص) هم دیده شده بودند.

🔵شمر افتخاری دارد که ما آرزویش را می کنیم؛ یار و یاور امیرالمؤمنین(ع) در جنگ صفین. حتی او در مبارزه با ادهم ابن محرز باهلی (از سپاهیان معاویه) شمشیر خورد و زخمی شد؛ پس به زبان امروزی او جانباز جنگ صفین است.

◼️اما عاقبتش چه شد؟ واقدی می گوید که شمر سر سیدالشهدا(ع) را برید، بر بدنش اسب تاخت، خیمه اهل بیت(ع) را آتش زد و حتی گستاخی را به حدی رساند که قصد شهادت امام سجاد(ع) را داشت.

👈در قیام مختار برخی نوشته اند كه جسم او را نزد سگان انداختند و بعضي می گويند كه او را دستگير كردند، گردنش را زدند و بر بدنش اسب تاختند و سر او را، نزد محمد بن حنفيه فرستادند.

✅👈شمر امام را می شناخت در کنارش در جنگ صفین جنگیده بود؛ اما راه باطل را می گزیند چرا که بین حقیقت و منفعت، لحظه ای تفکر لازم است، البته تفکری که آن را از هفتاد سال عبادت برتر می دانند.

 عمر ابن سعد

🔶🔶پدرش «سعد بن ابی وقاص» از مهاجرین، سردار خلیفه دوم و فاتح امپراطوری ایران بود

🔵عمر ابن سعد - هم مانند خیلی از خواص دیگر کربلا - آدم ناآگاهی نبود بلکه آنچه از تاریخ بر می آید دارای ابعاد گوناگون علمی و مدیریتی و نظامی بوده و به اصطلاح امروزی آدم نخبه ای بوده است.

🔵آرزوی عمر سعد در حکومت بر ری در حال تحقق بود؛ که یزید به او اعلام می کند باید قبل از حرکت به سمت ری به کربلا برود و در آنجا با امام مواجه شود. عمر سعد از این اقدام طفره می رود ولی یزید حکومت ایران را متوقف به کربلا می کند.

👈⏪استدلال شیطانی

◼️عمر بن سعد از علمای اسلامی بود و می دانست کشتن فرزند پیغمبر و ارتکاب این جنایت گناهی نابخشودنی است ولی هیچ نصیحتی بر او اثرگذار نبود. او هم خدا را می خواهد هم خرما را. هم می خواهد حسین(ع) را شهید کند و رستگار شود و هم به ملک ری برسد لذا در شعرش می گوید:

فإن صدقوا فيما يقولون إنني أتوب إلي الرحمن من سنتين

اگر آن چه گفته اند راست باشد حتما من به درگاه خدا دو سال دیگر توبه می کنم

🔲عمر ابن سعد به گندم ری نرسید

⛔️قبل از آغاز جنگ، امام حسین علیه السلام چند بار با او صحبت کرد، او را از عواقب این کار بر حذر داشت و فرمود که هیچ گاه به آرزویش برای حکومت ری نخواهد رسید و گندم ری را نخواهد خورد؛ اما عمر سعد نتوانست بر نفس خود چیره شود و جنگ را آغاز کرد. بعد از واقعه‌ عاشورا، وقتی عمر سعد حکومت ری را مطالبه کرد، ابن زیاد درخواستش را رد کرد و او سرشکسته از مجلس بیرون آمد

♦️عاقبتش چه شد؟

در روز عاشورا پس از آنکه علی اکبر(ع) به میدان رفت، امام خطاب به عمر سعد چنین نفرین کرد: «خدا نسل تو را قطع کند (فرزندت را بکشد) و کسی را بر تو مسلط گرداند که در بستر، سر از تنت جدا کند.»

⏮وعده ی امام محقق شد

مختار یکی از فرماندهان خود را به نام ابوقلوص شبامی به تعقیب آنان فرستاد. وی ابن سعد را دستگیر کرده به نزد مختار آورد و ابن سعد و پسرش حفص بن عمر بن سعد که او نیز در مجلس حاضر بود به دستور مختار کشته شدند و وی پس از آتش زدن بدن آنان سرهای آن دو را برای محمد بن حنفیه به مدینه فرستاد.

👌👌داستان عمر ابن سعد و حر ابن یزید ریاحی داستان ماندن یک عالم بر دوراهی قدرت یا سعادت است. حر با وجود علم کمترش سعادت را می گزیند ولی عمر راه قدرت ؛ قدرتی که هیچ وقت به آن نرسید.

👌👌لحظه ای تفکر  👈👈  ما در کجای تاریخ ایستاده ایم : با حق و حقیقت اخروی یا با سود و منفعت دنیوی.

بنابراین : امروز در انقلاب اسلامی باید ببینیم که چه کسانی شبیه خواص باطلِ درکربلا بودند و ما نیز گرفتار نشویم.

۲۲  مرداد ۱۴۰۱ فرهادنیا
کد مطلب : 314100