داخلی آرشيو خبر
توصيه به ديگران
۰
شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۲۳:۳۴
میانگین سن روسای جمهور دنیا چقدر است؟
وبلاگ ۱۳ رجب
نیاز امروز کشور ما انتخاباتی با شکوه است که دشمنان را نیز وادار به اعتراف کند و و برای رسیدن به این هدف، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باید بر اساس معیارهای مدرن جهانی صورت بگیرد. این سخنان، خواست برخی اعضای اصلی حزب کارگزاران و جریان اصلاحات و حتی شاید بسیاری از احزاب و گروه­ها و اقشار مردمی نیز باشد؛ اما این حزب و جریان در نیل به این خواست پیشقدم بودند که می­توان از این خواست آن­ها به عنوان گامی نوین و ابتکاری جدید در برگزاری هر چه با شکوه­تر انتخابات ریاست جمهوری یاد کرد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز با این اوصاف به بررسی رویه و رویکرد سایر کشورها به منظور احراز صلاحیت لازم برای نامزدهای خواهان تصددی پست ریاست جمهوری پرداختیم و آنچه مشاهده شد این نکته بود که نگاه اکثر کشورهای دنیا برای تعیین رئیس دستگاه اجرایی (علاوه بر تخصص، قدرت مدیریت، توانمندی شخص، وضعیت جسمی سالم و…) معطوف به شرایط سنی میانسالی و جوانی بوده است تا وی بتواند تحت هر شرایطی و بدون تفویض اختیاراتش به سایرین، رشد و پیشرفت کشور را به کمک معاونین و کابینة خود پیش ببرد و نه واگذاری اختیاراتش.

در دنیا میانگین سنی مسئولان عالی‌رتبة کشورها بین ۴۰ تا ۵۰ سال است و رئیس جمهور آمریکا، رئیس جمهور ونزوئلا و رئیس جمهور روسیه و تعداد زیادی از سران کشورهای دنیا در این میانگین سنی قرار دارند. میانگین سنی رؤسای جمهور آمریکا ۵۴ سال و ۱۱ ماه بوده است. تئودور روزولت که در سن ۴۲ سالگی به کاخ سفید راه یافت، جوانترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا است. او درپی ترور مک کینلی به این عنوان رسید. بعد از او جان اف کندی با ۴۳ سال و ۲۳۶ روز، جوانترین رئیس جمهور محسوب می­شود. از طرف دیگر، رونالد ریگان نیز با حدود ۷۰ سال (۶۹ سال و ۳۴۹ روز) مسن­ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا است.

در انتخاب ریگان به عنوان رئیس جمهور چند نکته وجود دارد که اگر شرایط به نحو دیگری رقم می­خورد شاید کارتر ۵۶ ساله، که رقابت را از جرالد رودولف فورد ۶۲ ساله برد، برای بار دوم انتخاب می­شد. مردم آمریکا در دورانی به ریگان ۷۰ ساله رأی دادند که چاره­ای جز این نداشتند و عدم حضور نامزدهای مطرح و عملکرد ضعیف کارتر منجر به این انتخاب شد. همچنین وقوع انقلاب اسلامی ایران و از دست دادن پایگاه اصلی آمریکا در خاورمیانه، تسخیر سفارت آمریکا در تهران، کشف اسناد جاسوسی در این مرکز، گروگانگیری کارکنان سفارت و عدم استرداد این دیپلمات­ها به دولت وقت آمریکا چهرة کارتر را برای انتخاب چهار سال دوم مخدوش نمود که بنا به گفتة کارشناسان آمریکایی اگر وی در بازپس­گیری گروگان­ها موفق عمل می­کرد به طور حتم می­توانست پیروز انتخابات ۱۹۸۰ نیز باشد و این نقطه ضعف وی تبدیل به برگ برنده­ای برای ریگان گردید.

حال با رویه­ای که جمهوری اسلامی نسبت به احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری در پیش گرفته و با پیشرفت روزافزونی که در تمامی عرصه­ها دارد شاهد نزدیک شدن روز به روز به معیارها و استانداردهای مدرن جهانی­ای­ هستیم که با تعالیم اسلامی و وحیانی و قانون ما نیز مطابقت دارند؛ چراکه مردمان این مرز و بوم امید الگو شدن ایران جوان اسلامی در سرتاسر هستی را در دستور کار دارند و این برگرفته از سخن پیامبر اعظم اسلام نیز است که فرمودند دانش اگر در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارسی به آن دست خواهند یافت.

Constitution of U.S.A

www.rahesabz.net/story/۶۵۵۶۶

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Presidents_of_the_United_States

مرجع : وبلاگ ۱۳ رجب
کد مطلب : 53630