توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۹
از نقش امریکا در جنگ تحمیلی چه می دانیم⁉️
حقیقتا نمی توان تاریخ دفاع مقدس را بدون پرداختن به نقش حمایت آمریکا و دولتهای غربی از رژیم بعث عراق بررسی نمود.
از نقش امریکا در جنگ تحمیلی چه می دانیم⁉️
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز؛ حقیقتا نمی توان تاریخ دفاع مقدس را بدون پرداختن به نقش حمایت آمریکا و دولتهای غربی از رژیم بعث عراق بررسی نمود.

♦️کمکهای افراطی آمریکا و متحدانش به دولت صدام برای اینکه جمهوری اسلامی را از سر راه خود و اسرائیل بردارد جنایاتی را علیه مردم مظلومِ ایران رقم زد که روسیاهی‌اش برای همیشه بر چهره‌ی استکبار باقی خواهد ماند.

♦️مارک پری نویسنده و استاد دانشگاه پآمریکایی بیروت در کتاب "کسوف آخرین روزهای سی‌آی‌ای" می‌نویسد:

رونالد ریگان پس از آنکه برای دومین بار به ریاست جمهوری آمریکا رسید فورا شروع به توسعه روابط خود با عراق کرد. بین آمریکا و عراق روابط دیپلماتیک برقرار شد و پرزیدنت ریگان شخصاً از طارق عزیز وزیر خارجه عراق استقبال و با او ملاقات کرد.
عراق نیز سفیر خود نزار حمدون را که از عناصر مورد اعتماد صدام بود به واشنگتن فرستاد و او به زودی به صورت یک چهره شناخته شده در محافل اجتماعی پایتخت آمریکا درآمد.

حمدون یک منبع مهم اطلاعات برای رفع نگرانی دولت ریگان از امکان شکست عراق در جنگ با ایران شد و همچنین نقش یک میانجی مورد اعتماد در تبادلات اطلاعاتی امریکا و عراق در جنگ علیه ایران را بازی می‌کرد.

در یک مورد حمدون حتی یک میهمانی شام به افتخار خانم "جین کرک پاتریک" که در آن زمان سفیر ایالات متحده در سازمان ملل بود داد و از همین زمان یک محفل غیر رسمی برای برقراری تماس‌های پشت پرده مقامات عراقی در واشنگتن شروع به کار کرد که عواقب مهمی داشت.

کاخ سفید از راه‌های دیگری نیز موجب رضایت خاطر صدام حسین را فراهم می‌کرد از جمله آنکه وزارت خارجه امریکا از سوم ژانویه ۱۹۸۴ نام ایران را در لیست کشورهای حامی تروریسم جهانی قرارداد و از کشورهای غربی متحده امریکا خواست از ارسال هرگونه اسلحه مهمات و قطعات یدکی تجهیزات نظامی به ایران خودداری کنند.

اما مهم‌ترین گامی که در این زمینه برداشته شد گشایش مجدد سفارت امریکا در بغداد بود که به صورت قلب عملیات پنهانی CIA در پایتخت عراق درآمد تا بقای رژیم صدام را تضمین کند و در این باره به وی قوت قلب دهد.
به نظر بسیاری از مقام‌های امریکایی که با چنین سیاستی مخالف بودند این دیگر خیلی زیاده روی و آخرین حد از چاپلوسی بود که از صدام می‌شد.

♦️بررسی تاریخ جنگ تحمیلی، از مهمترین ابزار دشمن شناسی و دلیل متقنی بر نفرت از امپریالیسم جهانی است که تشریح و تبیین و یادآوریِ آن برای همه‌ی ما لازم است، خصوصا اینکه عالی‌‌ترین مقاماتِ سیاسیِ ما، ساده‌لوحانه بر این پندارند که امکان برادری با این طاغوتِ اعظم می‌تواند مهیا گردد.

✍ مریم اشرفی گودرزی
کد مطلب : 339194