توصيه به ديگران
۰
جمعه ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۶
آمریکا قبل از شیوع کووید-۱۹ میلیون‌ها دلار صرف تحقیقات روی کرونا کرده است
اسنادی که به تازگی منتشر شده‌اند نشان می‌دهند آمریکا پیش از شیوع کووید-۱۹ میلیون‌ها دلار صرف تحقیقات بر روی ویروس کرونا در موسسه ویروس‌شناسی ووهان چین کرده است.
آمریکا قبل از شیوع کووید-۱۹ میلیون‌ها دلار صرف تحقیقات روی کرونا کرده است
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، اسناد جدید نشان می‌دهند سازمانی در آمریکا پیش از شیوع بیماری «کووید-۱۹» میلیون‌ها دلار از بودجه‌های دولت فدرال را صرف تحقیق بر روی انواع گونه‌های ویروس کرونا در «موسسه ویروس‌شناسی ووهان» در چین کرده است.

پایگاه افشاگر «اینترسپت» می‌گوید به بیش از ۹۰۰ صفحه سند درباره فعالیت‌های سازمانی به نام «EcoHealth Alliance» دست یافته است. این سازمان که در زمینه مسائل سلامت فعال می‌کند از بودجه دولتی برای تحقیقات بر روی ویروس کرونا در موسسه ویروس‌شناسی ووهان استفاده کرده است.

«گری راسکین»، مدیر عامل گروهی به نام «U.S. Right To Know» (به معنی «حق آمریکا برای دانستن») که در حال تحقیق بر روی منشأ بیماری کووید-۱۹ است گفت: «این نقشه‌راهی است به تحقیقات پرخطری که ممکن است به بیماری همه‌گیر کنونی منجر شده باشد.»

عنوان یکی از پژوهش‌هایی که به آنها کمک‌هزینه تعلق گرفته «درک خطر پیدایش کرونا ویروس خفاش» است. رئیس موسسه « EcoHealth Alliance» هدف این پژوهش را تحقیق بر روی هزاران نمونه خفاش برای یافتن کروناویروس‌های جدید عنوان کرده است.

این تحقیق، علاوه بر این به بررسی افرادی که کارشان با حیوان‌های زنده است پرداخته است.

اینترسپت نوشته این اسناد حاوی جزئیات کلیدی تازه‌ای درباره تحقیقات انجام‌شده در ووهان هستند از جمله این واقعیت که کارهای آزمایشی بر روی موش‌های شبیه‌سازی‌شده به انسان در آزمایشگاهی در «مرکز دانشگاهی ووهان برای آزمایش‌های حیوانی» انجام شده نه در «موسسه ویروس‌شناسی ووهان» (چنانکه پیشتر تصور می‌شد).

پایگاه اینترسپت نوشته اسناد جدید، این تئوری را که بیماری همه‌گیر کرونا ممکن است حاصل یک تصادف آزمایشگاهی باشند با سوالات بیشتر و جدی‌تری مواجه می‌کنند.

مطابق این اسناد، «موسسه ملی سلامت»، یکی از شاخه‌های وزارت بهداشت آمریکا مجموعاً ۳۱ میلیون دلار گرانت پژوهشی در اختیار « EcoHealth Alliance» قرار داده. از این میان، ۵۹۹ هزار دلار در موسسه ویروس‌شناسی ووهان هزینه شده. دست‌کم بخشی از این هزینه‌ها صرف انجام مطالعات لازم «جهت شناسایی و تغییر آن دسته از کروناویروس‌های موجود در خفاش‌ها که می‌توانند انسان‌ها را مبتلا کنند» شده‌اند.  

اینترسپت نوشته حتی قبل از شیوع پاندمی کرونا بسیاری از دانشمندان درباره خطرات احتمالی چنین آزمایش‌هایی هشدار داده بودند. در طرح پژوهشی یکی از تحقیقات به برخی از این خطرات اشاره شده است: «تحقیقات میدانی، به هنگام کار در غارهایی با پرواز متراکم خفاش‌ها بر فراز آن و احتمال استنشاق گرد و خاک آمیخته به مدفوع، با بالاترین خطر برای قرار گرفتن در معرض SARS یا سایر انواع ویروس کرونا همراه است.»

«آلینا چان»، متخصص زیست‌شناسی ملکولی به این رسانه گفته اسناد مذکور نشان می‌دهد که سازمان EcoHealth Alliance برای جدی گرفتن فرضیه نشت آزمایشگاهی کرونا دلایل کافی در اختیار دارد. او می‌گوید: «در این طرح، آنها در واقع خاطرنشان کرده‌اند که می‌دانند این کار چقدر خطرناک است.»

وی اضافه می‌کند: «آنها مرتب دارند درباره افرادی که احتمال مبتلا شدنشان وجود داشته باشد حرف می‌زنند و سوابق مربوط به هر کسی که در معرض قرار گرفته را حفظ کرده‌اند. آیا EcoHealth آن سوابق را در اختیار دارد؟ اگر نه، چطور می‌توانند احتمال وقوع یک تصادف مرتبط با پژوهش را منتفی بدانند؟»

«ریچارد ابرایت»، متخصص زیست‌شناس ملکولی می‌گوید این اسناد حاوی اطلاعات کلیدی درباره تحقیقات انجام‌شده در ووهان، از جمله تحقیقات انجام‌شده درباره ساخت ویروس‌های جدید هستند. او گفت: «ویروس‌های ساخته‌شده از لحاظ قابلیت بیماری‌زایی در موش‌هایی که به گونه‌ای مهندسی‌ شده بودند تا گیرنده‌های سلول‌هایشان شبیه انسان‌ها شوند، مورد آزمایش قرار گرفتند.»

ابرایت تصریح کرد: «آنها همزمان با تحقیق بر روی کروناویروس‌های مرتبط با SARS پروژه موازی دیگری که مربوط به کروناویروس‌های مرتبط با MERS بود را هم پیش می‌بردند.»

اینترسپت نوشته این گرانت پژوهشی در ابتدا برای یک دوره ۵ ساله، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ اعطا شده است. تخصیص این بودجه در سال ۲۰۱۹ تمدید شد، اما دولت «دونالد ترامپ» آوریل ۲۰۲۰ آن را معلق کرد.

نزدیکترین خویشاوند «کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲»(SARS-CoV-2) که عامل بیماری «کووید-۱۹» است ویروسی است که در خفاش‌ها وجود دارد و به همین دلیل مطالعه بر روی حیوانات کانون تمرکز تلاش‌ها برای درک منشأ شیوع این بیماری همه‌گیر جهانی است.

اینکه این ویروس چگونه از حیوان‌ها به بدن انسان منتقل شده موضوع مباحثات داغ میان دانشمندان است. بسیاری از دانشمندان معتقدند که این انتقال، به صورت طبیعی صورت گرفته است.

در ماه‌های گذشته درخواست‌ها برای تحقیق در خصوص منشأ کرونا دوچندان شده است. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا چند ماه پیش از جامعه اطلاعاتی کشورش خواست مطالعاتی را در این خصوص انجام دهند.

این در حالی است که یک مقام ارشد چین هم دو هفته پیش با ارسال نامه‌ای به مدیر کل سازمان جهانی بهداشت خواستار تحقیق درباره احتمال شیوع کرونا از آزمایشگاه‌های «فورت دتریک» و دانشگاه کارولینای شمالی در آمریکا شد.

این نخستین بار بود که چین به صورت رسمی از طریق کانال‌های دیپلماتیک از سازمان جهانی بهداشت می‌خواست درباره احتمال نشت این ویروس از آزمایشگاه‌هایی در آمریکا تحقیق کند.

«چن ژو»، نماینده دائم چین در دفتر سازمان ملل در ژنو در این نامه به سازمان جهانی بهداشت تأکید کرده فرضیه مطرح‌شده مبنی بر اینکه ویروس کرونا از آزمایشگا ویروس‌شناسی ووهان به بیرون نشت کرده باشد به شدت بعید به نظر می‌رسد.

او تصریح کرده چنانچه بعضی از طرف‌ها معتقدند که فرضیه نشت از آزمایشگاه کماکان مطرح است بایستی از آزمایشگاه‌ه‌هایی مانند «فورت دتریک» و آزمایشگاه دانشگاه کارولینای شمالی تحقیقات شفاف به عمل آید.

بایدن سه ماه پیش که دستور انجام تحقیقات در این خصوص را صادر کرده بود دو فرضیه احتمالی را درباره خاستگاه کرونا مطرح کرده و خواستار یافتن پاسخ برای آن شده بود: انتقال از حیوان به انسان یا نشت از آزمایشگاه.

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا که بارها به دلیل سیاسی کردن مسائل اطلاعاتی مورد انتقاد قرار گرفته بود تلاش می‌کرد فرضیه نشت آزمایشگاهی ویروس را در افکار عمومی تقویت و ترویج کند. چین، به شدت ادعاهای دولت ترامپ را تکذیب می‌کرد. ترامپ و دستیارانش از نام «ویروس چینی» برای اشاره به کرونا استفاده می‌کردند.

چین معتقد است که آمریکا مسئله تحقیق در خصوص منشأ کرونا را سیاسی کرده است. «فو کانگ»، مدیر کل ادره کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه چین از دولت آمریکا خواسته مسئله مربوط به خاستگاه ویروس کرونا را سیاسی نکند.

او دو هفته پیش در یک کنفرانس خبری گفت: «بلا گردان کردن چین نمی‌تواند نقش آمریکا را پاک کند. اگر آمریکا کماکان بر فرضیه نشت از آزمایشگاه اصرار دارد آنها باید الگو شوند و سازمان جهانی بهداشت را به تحقیق از آزمایشگاه‌های فورت دتریک و کارولینای شمالی دعوت کنند.»

«فورت دتریک» مرکز فعالیت‌های بیولوژیک-نظامی آمریکا است. موسسه تحقیقات پزشکی ارتش آمریکا بر روی بیماری‌های عفونی یکی از اصلی‌ترین مراکز وابسته به آزمایشگاه فورت‌دتریک است.

چین معتقد است آمریکا در این مرکز به انجام آزمایش‌های بیولوژیکی اشتغال دارد.  روزنامه گلوبال‌تایمز نوشته که جامعه بین‌المللی درباره فعالیت‌های بیولوژیکی-نظامی آمریکا در این ۲ آزمایشگاه نگرانی‌های جدی دارد.

به گزارش فارس پیش از آن رسانه‌های آمریکا گزارش داده بودند گزارش محرمانه‌ای که دستگاه اطلاعاتی آمریکا درباره منشأ ویروس کرونا به کاخ سفید ارائه کرده فاقد نتیجه‌گیری مشخص است.
کد مطلب : 302139