توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۰
شرّ این تاتوها دامن خون‌تان را می‌گیرد
سوزن‌های ریز دستگاه تاتو هر ثانیه 80 تا 150 سوراخ روی پوست ایجاد کرده و به گفته رئیس شبکه تحقیقات بیماری‌های ویروسی سید محمد جزایر راه را برای ورود هر سه نوع ویروس هپاتیت به خون باز می‌کند.
شرّ این تاتوها دامن خون‌تان را می‌گیرد
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز :«درگذشته، مشتریان تاتو طرحی کوچک و ساده می‌خواستند که خیلی تابلو نباشد اما حالا این‌طور نیست. مشتری‌ها متقاضی خشن‌ترین و بزرگ‌ترین طرح‌ها روی بدنشان هستند.» این صحبت‌های «شان» یک تتو کار در شمال تهران است.

رئیس شبکه تحقیقات بیماری‌های ویروسی کشور سید محمد جزایری دیروز به ایرنا گفت تاتو کردن می‌تواند هر سه نوع هپاتیتی که از راه خون وارد بدن می‌شود را به فرد تتو شونده انتقال دهد. چون تاتو یک عمل تهاجمی است و راه نفوذ میکروب‌ها به بدن را باز می‌کند. در طول خال‌کوبی، پوست در هر ثانیه ، 80 تا 150 بار سوراخ می‌شود تا رنگ‌دانه‌ها به داخل آن تزریق شود.

چند سال قبل هم پژوهشگران دانشگاه بیریتیش کلمبیا در کانادا، 124 پژوهش را که در 30 کشور مختلف جهان از جمله ایران، کانادا، ایتالیا و آمریکا انجام شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. این تحقیقات نشان داد که احتمال ابتلا به هپاتیت C به طور مستقیم با تعداد دفعاتی که فردی، خال‌کوبی را دریافت می‌کند، بستگی دارد.

اگر سوزن تاتو کار غیر استریل باشد خون مشتری قبلی که روی دستگاه مانده، با سوراخ‌کردن پوست، وارد بدن نفر بعدی می‌شود یا اگر تاتو کار از جوهر تاتوی جدید استفاده نکند خون مشتری قبلی وارد جوهر خالکوبی می‌شود. تازه اگر هم روی ابزار، هیچ خونی نباشد، احتمال انتقال ویروس هپاتیت هست. چون این ویروس تا 7 روز خارج از بدن و روی سطوح زنده می‌ماند.

این روزها تاتو در میان جوانان و حتی نوجوانان ایران محبوبیت پیدا کرده است و سن تاتو زدن پایین آمده و بسیاری از جوانان تاتوهای خودشان را با افتخار به نمایش می‌گذارند.

مشاور و درمانگر غزل زرگریان می‌گوید نمی‌توان دیدگاه منفی نسبت به تاتو داشت و نمی‌توانیم با تاتو برخوردی سلبی داشته باشیم، چون در جامعه رایج شده است و ما در عصری زندگی می‌کنیم که تمام افراد از فرهنگ غالب جامعه خودشان کنار می‌کشند و برای خودشان خرده فرهنگ تعریف می‌کنند و هرکس می‌خواهد منحصر به فرد باشد.

اما در مقابل مشاور آسیب‌های اجتماعی ابوالحسن صفرپور معتقد است مشکلی که در خصوص تتو وجود دارد این است که بسیاری از نوجوانان و جوانان برای عقب نماندن از گروه دوستان بدون فکر کردن به مفهوم تصاویر عجیب و غریب تاتو می کنند فقط برای آنکه دیده شوند. همه اینها نشان دهنده نبود عزت نفس در نوجوان و جوان ما است و این نقص است که آسیب‌های خطرناکی را به دنبال دارد.

عضو انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران نگار اکبری‌زرگر می‌گوید خانواده‌ها باید با توجه کافی به فرزندانشان اعتماد به نفس و عزت نفس آن‌ها را بالا ببرند، به ایجاد هویت مستقل فرزندان کمک کنند و آنها در این مورد آگاه کنند که با انجام رفتار‌ها و کار‌های مثبت ارزش و احترامشان را در جامعه بالا ببرند و جلب توجه کنند نه با تاتو زدن‌های عجیب و غریب که برای سلامتی هم ضرر دارد.
مرجع : فارس
کد مطلب : 340082