توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۳ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۲
جشنواره مردمی فیلم عمار/تریبونی حداقلی برای گفتمان انقلاب
وبلاگ روزانه
نیروهای رسانه ای جبهه ی انقلاب و پایبندان به اسلام و ولایت و راه امام و رهبری حالا میتوانند با یک اعتماد به نفس قابل توجه مدعی شوند که تریبون حداقلی خود را پیدا کرده اند
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز  محمد حسین امینی نویسنده وبلاگ "روزانه" در جدیدترین یادداشت خود آورده است:

جشنواره مردمی فیلم عمار به درستی به صفت "مردمی" متصف شده است. در واقع یکی از وجوه ممیزه و اصلی این جشنواره نوع خاصی از مردمی بودن آن است. مردمی بودنی که در همه ی ساحت ها تسری پیدا کرده است: اغلب آثار ارسالی آثار غیردولتی و مبتنی بر دغدغه های شخصی است، اغلب داوران هویت های شناخته شده ی پایبند به آرمانها اما مستقل هستند، نیروهای اجرایی جشنواره عموما و بطور مشخص مردمی و داوطلب اند که در واقع دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را اغلب به دلیل اعتقاداتشان و آرمانهایشان انتخاب کرده اند و فعالیتی که میکنند عموما مورد اعتقاد قلبی آنهاست. 

لذا این جشنوراه بیش از هر چیز، مردمی است و وجه مردمی بودن آن، به نظر من وجه غالب آن است. در واقع با تقریب خوبی میتوان ادعا کرد جشنواره ای که آقای جلیلی و تیم رسانه ای و سینمایی ایشان با همراهی نیروهای حزب اللهی بدنه برگزار میکنند یک محصول مردمیست برای معرفی محصولات مردمی! یعنی خود این جشنواره را بخوبی میتوان یکی از محصولات تولید شده توسط خود مردم در نظر گرفت. این به نظر من مهم است. به تعبیر استاد رحیم پور، حرکتی است که هرچند در حاشیه ی جاده ی انقلاب و به دور از رسمیت ها راه افتاده است اما همین حاشیه ای بودن چه بسا زمینه ی خط شکنی هایی را فراهم کند که انقلاب اسلامی از اساس بر پایه ی همین خط شکنی ها پیش رفته است. 

نیروهای رسانه ای جبهه ی انقلاب و پایبندان به اسلام و ولایت و راه امام و رهبری حالا میتوانند با یک اعتماد به نفس قابل توجه مدعی شوند که تریبون حداقلی خود را پیدا کرده اند. حالا باریکه ی آبی مستقل از رودخانه ی خروشان رسمیت های عموما منفعل و حتی روشنفکرزده به وجود آمده است که دیگر قابل انکار نیست. حالا این جشنواره را مجبورند پیگیری کنند و درباره اش نظر داشته باشند. حالا جشنواره ی عمار وارد جریان اصلی میشود و تلاش های شبانه روزی مردم برای ورود به حوزه های نسبتا اختصاصی روشنفکران و نزدیکان فکری و مرامی آنها به ثمر مینشیند. نیروهای انقلاب خود را و یکدیگر را دوباره پیدا میکنند و هویت جمعی بسیجیان جبهه ی فرهنگی جهان اسلام بخوبی نیرو میگیرد. نتیجه ی طبیعی این وضع شاید با دقت خوبی همان است که آقای جلیلی میگوید: تغییر فضا.

بنا بر این است که فضاهای انحصاری جریان های تکنیک گرا و کم بهره از محتواهای عالی انقلاب اسلامی کم کم با حضور نیروهای حزب الله کنار بیایند. این گروه که به لحاظ فرم و غالب دنباله روی قطعی غرب است و به لحاظ محتوا خود را وامدار انقلاب اسلامی نمیداند و قدر این مهمترین تحول قرن خود را نمیشناسد و آنرا بر آن صدری که حق اوست نمینشاند، آهسته آهسته وادار خواهد شد که نسبت به جشنواره ی عمار و حضور غیر قابل انکار استعدادهای انقلابی واکنش نشان دهد. این به خودی خود شایسته ی توجه است. گروهی که در «انکار آنچه بدان تمایلی ندارد» دارای مهارت فوق العاده ای است، حالا مواجه میشود با رشد خارج از انتظار جریان هنری و رسانه ای حامی گفتمان انقلاب. در حقیقت با توده ای از مردم مواجه میشود که ضمن داشتن نقد بر تولیدات هنری او، مایل و قادر به ارائه ی کالای بدیل هم هستند.

سومین جشنواره ی مردمی فیلم عمار از سوم تا نهم دی ماه برگزار میشود. و این قطعا حادثه ایست که دل دوستان را شاد و خاطر غریبه ها را مکدر و اذهان آنان را اندیشناک میکند. برای همه ی هنرمندان دغدغه مندی که هنر خود را به این تماشاخانه ی مردمی و خودمانی آورده اند، و همه ی زحمت کشان بدنه ی جشنواره که گمنامانه برای برپایی آن تلاش میکنند آرزوی بهترین مصلحت های الهی را دارم، به امید روزی که عمار، فضایی را که حق او و حق مردمی بودن اوست بدست آورد و همه ی دوستان و حتی غریبه های با فرهنگ انقلاب را کامیاب کند.
کد مطلب : 39471