سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان این ادعا که پاسخ رژیم صهیونیستی به ایران «متناسب» بوده خواستار فیصله یافتن درگیریها شد.
به گزارش عصر امروز متئو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز دوشنبه گفته عملیات اسرائیل علیه ایران «متناسب» بوده است و ایران نباید تنشها را بیش از این افزایش دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «اسرائیل حق داشت به حمله روز 1 اکتبر ایران پاسخ دهد. ما از حق آنها برای انجام این کار حمایت کردیم. آنها جمعه شب پاسخ دادند و اعتقاد ما این است که این باید پایان ماجرا باشد.»
میلر در ادامه تصریح کرد: «اگر ایران به هر شکلی پاسخ دهد ما به حمایت از اسرائیل ادامه خواهیم داد. »
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد اسرائیل توصیه جو بایدن، رئیسجمههور آمریکا در خصوص خودداری از حمله به مراکز نفتی و هستهای ایران را پذیرفته است.
وی اضافه کرد: «پاسخ اسرائیل محدود به اماکن نظامی بود که نشان میدهد پاسخ اسرائیل با توجه به ماهیت حمله ایران کاملاً متناسب بوده است.»
در شرایطی که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با موجی از انتقادات داخلی به دلیل ناکافی بودن عملیات بامداد شنبه در ایران روبرو شده تلاشهای مقامهای اسرائیلی برای بزرگنمایی این عملیات ادامه دارد.
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه عملیات بامداد شنبه را «بسیار دقیق، با کیفیت و مرگبار» توصیف کرده و مدعی شده که ارتش اسرائیل از زمان «عملیات فوکوس» در ابتدای نبرد 6 روزه در سال 1967 میلادی چنین عملیاتی انجام نداده است.
وزیر جنگ اسرائیل همچنین مدعی شده که عملیات اسرائیل با ضربه زدن به توانمندیهای ایران در تولید موشک باعث ایجاد «تغییر در موازنه قدرت» شده است.
ادعاهای گالانت در حالی مطرح شده که منتقدان کابینه نتانیاهو اعم از «یائیر لاپید»، «آویگدور لیبرمن» و «بنی گانتز» و برخی دیگر از تحلیلگران و مقامهای سابق اسرائیلی در روزهای گذشته ارتش صهیونیستی را به دلیل عدم رعایت اصل تناسب در پاسخ تلآویو به عملیات «وعده صادق 2» آماج انتقادات قرار دادهاند.
گالانت گفت: «پاسخ ما به نظر بسیار دقیق، باکیفیت و مرگبار میرسد و من فکر میکنم ارتش اسرائیل چنین عملیاتی انجام نداده؛ نیروی هوایی اسرائیل از زمان عملیات فوکوس چنین عملیاتی انجام نداده است.»
عملیات فوکوس که از آن به عنوان عملیات «ضربه هوایی سینا» هم یاد میشود صبج 5 ژوئن 1967 توسط نیروی هوایی اسرائیل برای ضربه زدن به نیروی هوایی مصر در روی زمین انجام شد.
اظهارات این عضو کابینه نتانیاهو در حالی مطرح میشوند که تلآویو به دلیل ناکامی در محقق کردن اهداف نظامیاش در غزه در داخل فلسطین اشغالی به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
عدهای از ناظران معتقدند هدف نتانیاهو از گسترش دادن دامنه جنگ به فراسوی غزه ایجاد یک تصویر ادراکی برای پشت سر گذاشتن شوک هفتم اکتبر است.
تحلیلگران مسائل نظامی میگویند عملیات بامداد شنبه رژیم اسرائیل در داخل ایران تناسبی با عملیات ایران، موسوم به «وعده صادق 2» نداشته است.
عملیات اسرائیل موجی از انتقادات داخلی از نتانیاهو و ارتش اسرائیل را به همراه داشته است.
لائیر لاپید، نخستوزیر پیشین اسرائیل ساعاتی بعد از عملیات اسرائیل گفت: « تصمیم عدم حمله به مواضع راهبردی و اقتصادی ایران اشتباه بود! ما میتوانستیم و حتی لازم بود بهای سنگینی را بر ایران تحمیل میکردیم.»
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق هم گفت: «اسرائیل بار دیگر به اقدام نمایشی و عوامفریبی روی آورده و به آن بسنده کرده است.»
گالانت که همانند نتانیاهو به دنبال کاستن از چنین انتقاداتی است در ادامه اظهاراتش گفت: «این عملیات، اثبات توانایی ما است... ضربان بسیار دقیقی به رادارها و سامانههای دفاع هوایی آنها وارد کردیم. وقتی ما بخواهیم بعدا حمله کنیم این باعث آسیب بزرگی برای دشمن میشود.»
گالانت مدعی شد که این حملات به توانایی تولید موشک ایران ضربه زده و ذخایر موشکی ایران تا زمانی که تولید موشک بتواند آغاز شود محدود است.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی شد که ضربات وارد شده به پدافند هوایی و تولید موشک باعث ایجاد «تغییر در موازنه قدرت» شده است.
ساعاتی قبلتر بنیامین نتانیاهو هم عملیات ارتش رژیم اسرائیل در داخل ایران را «گسترده» توصیف کرده و مدعی شده بود «بازوهای ایران» بخش اعظم تواناییشان برای دفاع از ایران را از دست دادهاند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.