موشک های سپاه عامل برتری تکنولوژی و نظامی ایران در دنیای پر تلاطم امروز

27 دی 1400 ساعت 22:58

کمتر کسی که در ایران دهه 60 شمسی را فراموش کرده باشد. زمانی که موشک های رژیم صدام خاک ایران و شهرهای مختلف را هدف قرار دادند.


به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز کمتر کسی که در ایران دهه 60 شمسی را فراموش کرده باشد. زمانی که موشک های رژیم صدام خاک ایران و شهرهای مختلف را هدف قرار دادند.

صدها هموطن ایرانی به شهادت رسیدند و هیچ کدام از کشورها حاضر به فروش این تجهیزات مورد نیاز برای مقابله با این حملات به ایران نشد. در چنین شرایطی بود که تیم کوچکی از نیروهای هوافضای سپاه کار خود را برای مقابله با این حملات آغاز کردند.

این نیرو کار خود را با موشک های فروخته شده از رژیم لیبی آغاز کرد. بعدها با کارشکنی این مستشاران تیم شهید طهرانی مقدم که در سوریه آموزش های شلیک این موشک را طی کرده بودند کار به دست شدند و در اسفند سال 63 اولین موشک ایران به سمت بغداد شلیک شد.

از سوی دیگر دو موشک اسکاد در اختیار بخش صنعتی سپاه قرار گرفت تا توسعه این صنعت بومی در کشور آغاز شود. در دهه 60 و با استفاده از فناوری معکوس توسعه صنعت موشکی در کشور شتاب گرفت. نسل موشک های شهاب به برد 1300 کیلومتری دست پیدا کردند و رژیم صهیونیستی در برد موشک های ایران قرار گرفت.

از سوی دیگر توسعه موشک های سوخت جامد به دلیل سهولت در جابجایی و زمان پایین شلیک نیز در دستور کار قرار گرفت که منجر به توسعه موشک های سجیل 2 با برد 2 هزار کیلومتر شد. دست یابی به فناوری پرتاب ماهواره به فضا نیز بخشی از دستاوردهای این نیرو در دهه 80 شمسی بود. از سال 1390 نیروی هوافضای سپاه بر دفت بیشتر موشک متمرکز شد.

از سوی دیگر برخی تصور می کردند با شهادت شهید طهرانی مقدم مسیر پیشرفت این نیرو با کندی روبه رو می شود اما روند اصلی بر عکس بود و این نیرو تحت فرماندهی امیر حاجی زاده به دستاوردهای بزرگی دست یافت.
سال 93 و در جریان بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه، 2 موشک جدید رونمایی شد، موشک‌های هرمز 1 و 2 از نوع موشک‌های بالستیک تک‌مرحله‌ای با سر جنگی جداشونده از قابلیت هدایت پایانی مسیر تا اصابت به هدف برخوردار هستند.

سال 94 دو موشک جدید دیگر به خانواده موشک‌های ایرانی اضافه شد، موشک بالستیک عماد با برد 1700 کیلومتر با موتور سوخت مایع که سر جنگی آن دارای بالک‌های هدایت‌کننده برای دقت در اصابت به هدف است.

موشک بعدی که در این سال معرفی شد، فاتح313 بود، این موشک که از موشک‌های کلاس فاتح است، اولین موشک ایرانی بود که به فناوری پیشران با سوخت جامد مرکب مجهز شد. این موشک 4 سال بعد، در جریان حمله موشکی سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد به‌کار گرفته شد و دقت خود را در اصابت به هدف اثبات کرد.

31 شهریور ماه سال 96 و در جریان رژه نیروهای مسلح، جدیدترین موشک 2000کیلومتری ایران با نام خرمشهر رونمایی شد، این موشک قدرتمندترین موشک سوخت مایع ایران است و قادر است به‌صورت همزمان چند کلاهک را با خود حمل کند.

سال 99 با موفقیتی بزرگ در حوزه فضایی برای کشور آغاز شد، اردیبهشت ماه سال 99 نیروی هوافضای سپاه نخستین ماهواره خود با نام نور را توسط ماهواره‌بر قاصد با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

هم اکنون نیز سردار حاجی زاده از دستیابی ایران به موتورهای قدرتمند سوخت جامد و توانمندی ایران برای دستیابی به مدارهای بالای جو سخن گفته اند. در حقیقت اگر این توان موشکی ایران توسعه نمی یافت ایران هیچ گاه توانمندی مقابله با حملات داعش و انتقام از خون سردار سلیمانی را نمی یافت.

در حقیقت ایران با این توانمندی به سطحی رسیده که هیچ دشمنی توانمندی مقابله با ایران را ندارد و به همین دلیل دشمنان ایران اسلامی به دنبال مقابله با آن هستند. در حقیقت بدون این توانمندی ایران تبدیل به یک موجود بی دفاع در مقابل تمام اشرار از آمریکا تا داعش می شد.

شاید سخن سردار حاجی زاده خاتمه کلام باشد که با این فناوری و قدرت ایران می توانست جنگ 8 ساله را هم اکنون 8 روزه تمام کند.

سعید پورملائی هریس


کد مطلب: 307192

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcjhaet8uqeyvz.fsfu.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir