توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۲۲
باز شناسی یک وظیفه مهم در سال اقتصاد و فرهنگ
دشمن پس از آزمایش همه توطئه ها اینک به تهاجم و شبیخون فرهنگی و اشاعه منکرات در جامعه اسلامی به عنوان آخرین حربه خویش دل بسته است و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به فرهنگ و اقتصاد مزین گشته است می توان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را برای جلوگیری از تهدید نظام مقدس اسلامی و پاسداری از ارزشهای آن یاد آوری نمود.
باز شناسی یک وظیفه مهم در سال اقتصاد و فرهنگ
Share/Save/Bookmark
عن امیر المؤمنین علیٌّ علیه‏ السلام :
وما أعمالُ البِرِّ کُلِّها والجِهادُفی سَبیلِ اللّه عِندَ الأمرِ بِالمَعروفِ والنَّهیِ عَنِ المُنکَرِ ، إلاّ کَنَفثَةٍ فی بَحرٍ لُجِّیٍّ .
همه کارهاى خوب و جهاد در راه خدا ، در مقایسه با امر به معروف و نهى از منکر چیزى نیست، مگر همچون آب دهانى که در دریایى ژرف انداخته شود!

به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز با نگاهی گذرا به سرگذشت بشر در می یابیم که امر به معروف و نهی از منکر و ترویج آن از پیشینه ای به قدمت پیدایش خلیفه الهی (انسان) بر روی زمین برخوردار می باشد.

و در این میان نخستین انسان روی کره خاکی که پیام آور وحی الهی نیز می باشد نخستین دعوت کننده به نیکی و بازدارنده از بدی بود و پیروان حقیقی راه انبیا علیهم السلام باید از این مسیر پیروی نمایند. و بی تردید این وظیفه الهی در روزگار درخشش خورشید انقلاب اسلامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

لذا با توجه به مطلب فوق و نیز این حقیقت که دشمن پس از آزمایش همه توطئه ها اینک به تهاجم و شبیخون فرهنگی و اشاعه منکرات در جامعه اسلامی به عنوان آخرین حربه خویش دل بسته است و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به فرهنگ و اقتصاد مزین گشته است می توان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را برای جلوگیری از تهدید نظام مقدس اسلامی و پاسداری از ارزشهای آن یاد آوری نمود.

اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در اسلام

امر به معروف و نهی از منکر یکی از اصول عملی اسلام و از عظیم ترین فرائض دینی می باشد لذا در قرآن کریم و روایات رسیده از اهل بیت (علیهم السلام) با بیانات و تعبیرهای گوناگون اهمیت و عظمت شان این دو فریضه بزرگ اسلامی را بیان نموده است.

خداوند بزرگ در سوره مبارکه آل عمران می فرمایند:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ
شما (مسلمان‏ها) بهترين گروهى هستيد كه (از جانب خدا) بر مردم (جهان) پديدار شده ‏ايد، به كار پسنديده امر مى‏ كنيد و از كار زشت بازمى ‏داريد و به خدا (در آنچه نازل كرده) ايمان مى ‏آوريد.

در این آیه شریفه امت اسلامی به عنوان بهترین امت معرفی شده است و دلیل آن دو چیز ذکر شده است امر به معروف و نهی از منکر و ایمان به خدا و حتی بحث امر به معروف و نهی از منکر آنقدر مهم ارزیابی شده است که بر ایمان به خدا مقدم شده است و نشان از عظمت این فرئضه الهی دارد.

پس اگر این فریضه مهم توسط مردم و دولت در جامعه اسلامی ترک شود این جامعه با پیامدهای گوناگونی مواجه می شود که حتی به انحطاط و سقوط کشیده می شود و برای آگاهی شما برخی از آن پیامدها را تیتر وار بیان می نماییم.

پیامد های اجتماعی ترک امر به معروف و نهی از منکر


الف:شیوع مفاسد اجتماعی و تبدیل منکر به معروف
ب: تسلط اشرار
ج:عقوبت الهی

لذا وقتی پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: "  كلّكم راع و كلّكم مسؤول عن رعيّته " برای این است که در جامعه اسلامی همه در اصلاح جامعه مسئولیت دارند پس بی تفاوتی نسبت به سرنوشت دیگران چه از سوی افراد و چه از سوی دولت مقدمه سقوط امت اسلامی است ( بها تقام الفرائض)

و در جامعه ما وظیفه دولتهای گذشته که اصل هشتم قانون اساسی را تا کنون اجرا نکرده و بر زمین گذاشته اند در این خصوص بیشتر از بقیه می باشد و در حال حاضر دولت کنونی که خود را پایبند به اجرای قانون می داند لازم است در این خصوص اقدامات جدی به عمل بیاورد تا زمینه دست یابی به فرهنگ اصیل اسلامی در سال فرهنگ بیش از پیش محیا گردد.
کد مطلب : 78843