توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۲۷
جنگل ها در ترکیه و تور ترکیه
جنگلی ها این پوشش گیاهی نواحی آناتولی شرقی، سواحل دریای سیاه و مدیترانه را در بر گرفته است و حدود ۲۷درصد از مساحت ترکیه، حدود ۲۱ میلیون هکتار، را پوشانده است.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز جنگلی ها این پوشش گیاهی نواحی آناتولی شرقی، سواحل دریای سیاه و مدیترانه را در بر گرفته است و حدود ۲۷درصد از مساحت ترکیه، حدود ۲۱ میلیون هکتار، را پوشانده است. برنامه حفاظت از جنگلهای ترکیه باعث شد که بعد از سال ۱۹۷۰ جنگلهای ترکیه توسعه یابند. بنابر آمار سال ۲۰۱۰، حدود ۱۲ پارک طبیعی در مناطق ساحلی ترکیه وجود دارد. این مناطق حفاظت شده هستند و تحت نظارت وزارت محیط زیست و جنگلداری (Ministry of Environmentand Forest)قرار دارند.



از جمله جنگلهای مهم ترکیه می توان موارد زیر را نام برد:

جنگلهای پنتیکٹ (Pontic)

به گزارش سفر باتو ، اطراف دریای سیاه جنگلهای بسیاری وجود دارد که از بین آنها می توان به جنگلهای پنتیک یا کولخین (Kolchian) اشاره کرد. در این مناطق باران فراوان میبارد و زمستانها ملایم است.درخت ممرز(Hornbeam),شاه بلوط شیرین(Sweet Chestnut)صنوبر شرقی(Oriental Spruc),توسکا(Alder) از رایج ترین گونههای این جنگلها هستند و درختچهه ای گل صد تومانی (Rhododendron), شب بو(Laurel) دیگر آن خاش یا راج (Holly)، گل تلفونی(Myrtle)، درختچه فندوق (Hazel) و گردو هم در این منطقه یافت میشود. دیگر مناطق اطراف دریای سیاه را جنگلهای برگ ریز پوشانده است. گونه های اصلی این منطقه شامل صنوبر شرقی(Oriental Spruce),راش(Beech),درخت ممرز,توسکا,نراد(Fir)و سرخدار(Yer) است و بلوط (Oak) و کاج (Pine) هم در بخشهای خشک تر آن رشد می کنند.


جنگل بلگراد(Belgrad Forest)

 منطقه ساری یر (Sariyer)، در بیست کیلومتری شمال استانبول در تور ترکیه، قرار دارد و جنگلی برگ ریز است. مساحت این جنگل حدود ۵.۵۰۰ هکتار و محل زیست گونه های بسیاری از گیاهان، پرندگان و حیوانات، شا بیش از ۷۱ گونه پرنده و ۱۸ پستاندار است. درخت بلوط جنگلی (Sessile Oak) در این منطقه فراوان است. این جنگلی اکنون جزء مناطق حفاظت شده به حساب می آید و شکار در این جنگل ممنوع است.


جنگل کارابیوکاک(Karabucak Forest)

این جنگل در جنوب ایالت مرسین (Mersin)، ایالتی در جنوب ترکیه، قرار گرفته است و دو قسمت )Pine 3 کاج دریایی (MaritimePine) همراه با چند گونه دیگر رشد می کنند. در گذشته، در این منطقه مردابی قرار داشت که در سال ۱۹۳۹، دولت ترکیه پروژه خشک کردن این مرداب را آغاز کرد و در ۸۸۵ هکتار زمین آن درختان اکالیپتوس کاشت؛ این قسمت همان جنگل قدیمی یا گارسین (Citiresin) را تشکیل داد. در سال ۱۹۶۰ بخشی جدید جنگل یا تورها میکسیز Turhan) (Emeksiz هم در قسمت های ساحلی توسعه پیدا کرد. تور های لحظه آخری ترکیه را ختما در سایت ببینید.


پارک ملی کوهستانی کاچکار | Kackar Mountain National Park

ترکیه پلی طبیعی میان قاره‌های آسیا، اروپا و آفریقاست. از طرفی موقعیت جغرافیایی کشور ترکیه کاملا در میان کشورهای آسیای میانه و غرب آسیا منحصر بفرد است و پارک ملی کوهستانی کاچکار در این بین کاملا متمایز است. کوهستان کاچکار بلندترین قله و طویل ترین رشته کوهستانی در شرق دریای سیاه است و این کوهستان از شرق تا جنوب با رود کروه احاطه شده شده است. ارتفاع بلندترین قله کاچکار ۳,۹۳۲ متر است و توده کوهستانی کاچکار یکی از یخ زده ترین مناطق ممکن در#کوهستان‌های ترکیه است. امروزه در این کوهستان ۵ یخچال طبیعی و بزرگ موجود است که تنوع زیستی گسترده‌ای در کوهستان‌های شرق دریای سیاه را موجب شده است. همچنین در ارتفاع ۳ هزار متری کوهستان مراتع کوهستانی به چشم می‌خورند. 


در این کوهستان ۱۱ روستا و ۴۴ ییلاق وجود دارد که چوپان‌ها به صورت فصلی و عمدتا در بهار و تابستان در این مراتع زندگی می‌کنند. بهترین امکانات در این پارک ملی در ییلاق آیدر وجود دارد. ییلاق آیدر خصوصا برای کسانی که به قصد کوه‌نوردی چندین روزه به کوهستان کاچکار می‌آیند، بسیار مناسب است. همچنین امکانات ویژه ای در منطقه کملیهمسین ( Camlihemsin ) برای کوهنوردان تدارک دیده شده است. 


 پارک ملی کوهستانی کاچکار در ۷۰ کیلومتری شرق استان ریزه و در منطقه #دریای سیاه ترکیه قرار گرفته است. وسعت کوهستان‌ کاچکار ۵۲.۹۷۰ هکتار است و این منطقه در سال ۱۹۹۴ به عنوان پارک ملی اعلام شد. سالانه به صورت میانگین حدود  ۱۰۰۰۰۰ بازدید کننده به کوهستان کاچکار می‌روند و این خود باعث افزایش آلودگی هوا، آب، صدا و دیداری منطقه شده است. 


درباره پارک جنگلی آتاتورک استانبول

پارک جنگلی آتاتورک یکی از پارک‌های عظیم شهر استانبول است که در نزدیکی منطقه ساری یر و در بخش اروپایی این شهر زیبا قرار دارد.

ایده اصلی ساخت این پارک جنگلی به سال ۱۹۴۹ بر می‌گردد که توسط پرفسور Hayrettin Kayacık استاد دانشگاه محیط زیست استانبول ارائه شده است تا این مکان فضایی برای استفاده دانشجویان محیط زیست و همچنین فضایی برای گردشگران و دوست داران طبیعت باشد.

ساخت آن در سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۱ صورت گرفت و راه‌های درونی و فضای سبز آن ساخته شد اما به خاطر مشکلات تأمین بودجه ساخت آن با تأخیر مواجه شد تا اینکه نهایتاً در ۱۲ جولای ۱۹۸۲ و در سالروز تولد صد سالگی آتاتورک بنیانگذار جمهوری ترکیه افتتاح شد و به افتخار وی آن را پارک جنگلی آتاتورک نامیدند.


پارک جنگلی آتاتورک امروزه یکی از بزرگترین پارک‌های استانبول در تور ترکیه  محسوب می‌شود که فضای سبزی به وسعت ۲۹۶ هکتار، قسمتی عظیم از سمت جنوبی جنگل‌های بلگراد را پوشش می‌دهد.

در این پارک علاوه بر فضای سبز بزرگ بسیار دوست داشتنی، چند ساختمان متعلق به دانشگاه محیط زیست و همچنین وزارت فضای سبز ترکیه و همچنین دو بنای بسیار قدیمی متعلق به سال ۱۸۱۸ و ۱۹۱۶ وجود دارد که می‌توانید در هنگام بازدید از این پارک به آن‌ها هم سری بزنید و دیدن کنید.


لمس طبیعت زیبای ترکیه در پارک جنگلی آتاتورک استانبول

 
امکانات و تفریحات پارک جنگلی آتاتورک استانبول

پارک جنگلی آتاتورک از آنجا که بسیار زیبا و عظیم و دارای فضای سبز دوست داشتنی می‌باشد، بهترین مکان برای گذراندن روزی خالی از استرس و هیاهوی شهر می‌باشد که در آن می‌توانید کارهای مختلفی را انجام دهید.


از تفریحاتی که می‌توانید در پارک جنگلی آتاتورک استانبول تجربه کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


پیک نیک

این پارک به خاطر داشتن فضای سبز بسیار دلچسب بهترین مکان برای پیک نیک در روزهای گرم می‌باشد.


پیاده روی و دوچرخه سواری

اگر اهل ورزش هستید می‌توانید با کرایه دوچرخه در پارک جنگلی آتاتورک در مسیرهای آن دوچرخه سواری کنید و ساعاتی را در این پارک گردش کنید یا اینکه در مسیرهای زیبای آن پیاده روی کرده و از بودن در طبیعت لذت ببرید.


رستوران‌ها

در این چارک رستوران‌ها و کافی شاپ های متعددی است که می‌توانید در آن‌ها از نوشیدنی‌ها و غذاهای خوشمزه ترکی لذت ببرید. پیشنهاد ما تجربه دلمه و کوفته است که نباید در تور استانبول از مزه کردن آن‌ها غافل شوید!


بازدید از حیوانات

اگر شما هم به حیوانات علاقه مند باشید می‌توانید از گونه‌های مختل حیوانات که در این مکان زندگی می‌کنند دیدن کرده و به آن‌ها غذا دهید.

حیواناتی نظیر اردک، قو، سنجاب و …
کد مطلب : 251987