توصيه به ديگران
۰
شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۹
حرم فاطمه معصومه(س)، حرم اهل بیت(س)
امام صادق(ع): بدانيد که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشيد که قم، کوفه کوچک ماست، بدانيد بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن ها به سوی قم است. بانويی از فرزندان من به نام فاطمه(س)، دختر موسی(ع)، در آن جا رحلت می کند که با شفاعت او، همه شيعيان ما وارد بهشت می شوند.
حرم فاطمه معصومه(س)، حرم اهل بیت(س)
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز، از میان فرزندان بزرگوار حضرت امام موسى بن جعفر(ع)، دو فرزند ایشان يعنى حضرت امام على بن موسى الرضا(ع) و حضرت فاطمه کبری(ع) ملقّب به معصومه(س)، از ویژگیهای خاصی برخوردار بوده اند تا ادامه دهنده خطّ امامت بعد از پدر باشند.

بنا بر این گزارش پس از ۲۵ سال که از تولد حضرت امام رضا(ع) گذشته بود، حضرت فاطمه معصومه(س) در اوّلين روز ماه ذى قعده سال ۱۷۳ هـ ق، در شهر مدينه منوّره چشم به جهان گشود، آن حضرت به همراه امام رضا(ع) هر دو در دامان پاک يک مادر بزرگوار به نام حضرت نجمه خاتون(س) که از مهاجران مغرب بود، رشد و پرورش يافته اند.

حضرت فاطمه معصومه(س) مظهر فضايل و مقامات است. روايات معصومان(س) فضيلت ها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت می دهد. امام صادق(ع) در اين باره می فرمايند: آگاه باشيد که براي خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پيامبر خدا(ص) حرمی است و آن مدينه است. و برای اميرمؤمنان(ع) حرمی است و آن کوفه است. بدانيد که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشيد که قم، کوفه کوچک ماست، بدانيد بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آن ها به سوی قم است. بانويی از فرزندان من به نام فاطمه(س)، دختر موسی(ع)، در آن جا رحلت می کند که با شفاعت او، همه شيعيان ما وارد بهشت می شوند.

برکات وجود حضرت معصومه(س) در ایران

حضرت آیت الله فاضل لنکرانی درباره وجود مقدس حضرت معصومه (س) و برکاتی که به واسطه ایشان نصیب اهل معرفت شده است ماجراهایی را تعریف کرده‌اند که آن را در ادامه می‌خوانید: آیت الله العظمی بروجردی از کسانی بودند که به زیارت حضرت معصومه(س) توجه خاصی داشتند بارها شاهد تشرف ایشان به زیارت بوده ام. علاوه بر اینکه چون تدریس ایشان در مسجد بالاسر حرم بود، بسیاری از مواقع که برای تدریس می آمدند به زیارت مشرف می شدند، وقتی همسر ایشان فوت کردند دستور دادند ایشان را در ایوان آینه دفن کنند. هنگامی که آقا برای خواندن فاتحه می آمدند اول به زیارت حضرت معصومه(س) می رفتند آنگاه سر قبر همسرشان می آمدند.

تقید حضرت امام هم به زیارت حضرت معصومه(س) آن وقتی که ایشان در قم بودند، بر همگان معلوم است و بعد هم که ایشان به عتبات رفتند همین تقید را نسبت به زیارت حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) داشتند. اساسا زیارت در زندگی حضرت امام(ره) جایگاه خاصی دارد. عزیزانی که بیشتر با ایشان حشر و نشر داشته اند خاطراتی را نقل کرده اند.

وجود حضرت معصومه(س) برای ما ایرانیان و شیعیان برکت و نعمت بوده است. این حوزه مقدسه قم که تاکنون باقی مانده و روز به روز هم رونق و جلوه بیشتری می یابد از برکت وجود شریف این کریمه است. این انقلاب مدیون این کریمه است. زیرا رهبری بزرگوار آن در همین حوزه و در پرتو عنایت همین بانوی بزرگ پرورش یافته است و پیام انقلاب از جوار حضرت معصومه(س) به تمامی ایران و جهان اسلامی طنین افکن شده است.

ختم مجرّب مرحوم آیت‌الله سیّد محمود مرعشى نجفى

مرحوم آیت‌الله سیّد محمود مرعشى نجفى، پدر آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشى نجفی(ره) بسیار علاقه‌‌مند بود که محل قبر شریف حضرت فاطمه زهرا(س) را به دست آورد.

ختم مجرّبى انتخاب کرد و چهل شب به آن پرداخت. شب چهلم پس از به پایان رساندن ختم و توسّل بسیار، استراحت کرد. در عالم رؤیا به محضر مقدّس حضرت امام صادق(ع) مشرّف شد.

امام به ایشان فرمودند: «عَلَیْکَ بِکَرِیمَةِ اَهْل ِ الْبَیت» یعنى به دامان کریمه اهل بیت چنگ بزن.

ایشان به گمان اینکه منظور امام، حضرت فاطمه زهرا(س) است، عرض کرد: قربانت گردم، من این ختم قرآن را براى دانستن محل دقیق قبر شریف آن حضرت گرفتم تا بهتر به زیارتش مشرّف شوم.

امام(ع) فرمود: منظور من، قبر شریف حضرت معصومه(س) در قم است.

سپس افزود: به دلیل مصالحى خداوند مى‌خواهد محل قبر شریف حضرت فاطمه زهرا (س) پنهان بماند؛ از این رو قبر حضرت معصومه (س) را تجلّى‌گاه قبر شریف حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها قرار داده است. اگر قرار بود قبر آن حضرت ظاهر باشد و جلال و جبروتى براى آن مقدّر بود، خداوند همان جلال و جبروت را به قبر مطهّر حضرت معصومه(س) علیها داده است.

مرحوم آیت‌الله مرعشى نجفى هنگامى که از خواب برخاست، تصمیم گرفت به قصد زیارت حضرت معصومه(س) رهسپار ایران شود و بى‌درنگ همراه خانواده‌اش نجف اشرف را به قصد زیارت کریمه اهل‌بیت(س) ترک کرد.

آیت الله مرعشی نجفی سالهای طولانی اولین زائر حرم حضرت معصومه(س) بود


همچنین مرحوم آیت‌الله العظمی سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی در مدت ۶۰ سالی که در شهر قم اقامت داشت، سحرها اولین زائر حضرت معصومه(س) بود. ایشان در طول سال ـ چه شب‌های سرد زمستان و چه شب‌های گرم تابستان قم ـ قبل از اذان صبح در پشت حرم به انتظار می‌ایستاد تا پس از باز شدن درها اولین زائر حضرت باشد.

علامه طباطبایی روزه‌اش را با بوسه بر ضریح،‌ افطار می‌کرد

مرحوم علامه سید محمدحسین طباطبایی غروب ماه رمضان با پای پیاده با کهولت سن به حرم حضرت فاطمه معصومه(س) می‌آمد و با بوسه بر ضریح آن حضرت (با کیفیتی مخصوص) روزه خود را افطار می‌‌کرد سپس به خانه رفته و غذا می‌خورد.

آیت‌الله العظمی بروجردی به خاطر حضرت معصومه(س) شاه عربستان را نپذیرفت


وقتی در عصر مرجعیت عامه آیت‌الله العظمی بروجردی، شاه عربستان به ایران آمده بود و توسط سفیر عربستان تقاضای ملاقات با ایشان را نمود، آقا اجازه نفرمودند!

اطرافیان گفتند مصلحت است که شما اجازه ملاقات بدهید. ایشان فرمودند: او وهابی است اگر به قم بیاید به زیارت حضرت معصومه (س) نمی‌رود و این، هر چند غیر مستقیم، توهینی به ساحت ملکوتی ایشان است.قصیده ای از امام(ره) در مدح حضرت فاطمه معصومه(س)

امام روح الله(ره) علاقه زیادب به بانوی قم داشتند و در قصيده ای كه شامل ۴۴ بيت بود حضرت معصومه(س) را با حضرت زهرا اطهر(س) مقايسه كردند در بخشی از این قصیده زیبا می گويند:

دختر چون اين دو در مشيمه قدرت
نــامد و نايـد دگــر هماره مــقدر

آن يك امواج علــم را شده مبــدا
ويـن يك افواج حلم را شده مصدر

آن يــك درعالـــم جلالـت كـعبه
وين يك در ملك كبريايـي مشــعر

لم يلـــدم بستـه لـب و گرنه بگفتم
دخــت خدايـند اين دو نــور مطهر

آن يــك خـاك مدينـه كـرد مزين
صفــحه قم را نمود اين يـك انــور

خاك قم ايـن كرد از شـرافـت جنت
آب مــدينه نـمـوده آن يك كــوثر
کد مطلب : 130251