توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۰۴
فتح المبین ؛ لبخندی که بر لب امام و امت نشست
وبلاگ سپهر حزب‌الله
چندی بعد از گذشت عملیات پیروزمند طریق القدس در سال ۱۳۶۰ ،انتخاب منطقه ای جهت انجام عملیات و ادامه نبرد با دشمن، در دستور کار مسئولین نظام جمهوری اسلامی قرار گرفت و دو منطقه ی غرب کارون و خرمشهر وهم چنین منطقه ای واقع درغرب شوش و دزفول برای اجرای عملیات پیشنهاد و مورد بررسی قرار گرفت .
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز در بررسی منطقه ی شوش و درفول ، جهت انتخاب برای انجام عملیات نکاتی مورد توجه قرار گرفت :

آن روزها دشمن با تسلط بر ارتفاعات مشرف به شهر های شوش و دزفول، این دو شهر را در تیررس شلیک موشک ها و توپ های خود داشت ، درپی تهاجم دشمن ، شهر شوش تبدیل به شهری نیمه ویران و تقریبا خالی از سکنه شده بود ولی شهر دزفول آسیب کمتری دیده و اهالی آن با تقدیم شهدایی بسیار در مقابل دشمن مقاومت جانانه ای می کردند .

دو لشگر از نیروهای عمل کننده دشمن در آن منطقه که تا آن زمان ضربه ای از سوی نیروهای ایران اسلامی نخورده بود به صورت یک نیروی بسیار کارآمد در اختیار دشمن باقیمانده و در صورتی که انهدام نیروها و تجهیزات این دو لشگر با درصدی بالا صورت می گرفت ضربه ای استراتژیک بر توان رزمی عراق وارد می آمد .

این گفته صدام به خوبی نشان از اهمیت بسیار بالای نقاطی مانند ارتفاعات رادار و سایت های ۴و۵ داشت که اودر رجز خوانی های خود گفته بود: اگر ایرانی ها سایت و رادار را بگیرند کلید بصره را به آنان خواهم داد. همچنین برخی دیگر از نقاط مهم و استراتژیک، شامل عین خوش،تپه های علی گره زد،شاوریه،سایت،تنگه رقابیه،دولکی،شملکی در منطقه مورد نظر برای انجام عملیات واقع شده بود .

به دنبال انجام شناسایی منطقه و بحث و تبادل نظرهای بسیار درسطح فرماندهی جنگ و نظر به اهمیت سیاسی- نظامی عملیات ؛ منطقه شوش و دزفول مورد تصویب شورای عالی دفاع قرار گرفت ، که با عنایت خدای متعال و در صورت انجام موفق عملیات ، آزاد سازی کامل این دو شهرصورت می گرفت .

در آستانه فرا رسیدن نوروز سال ۱۳۶۱ ، افزایش سازمان رزم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور نیروهای داوطلب بسیج از سراسر کشور و گسترش همکاری و انسجام بین نیروهای ارتش و سپاه و نیز استفاده از تجربه های کسب شده از عملیات های گذشته ، نوید انجام حماسه ای سرنوشت ساز را در جبهه های نبرد حق علیه باطل می داد .

در آن ایام حضور پرشمار و مخلصانه نیرو های مردمی، چنان معنویت و طراوتی در فضای جبهه ها حاکم کرده بود که هر فردی وارد منطقه عملیات می شد خود را در محیطی دلپذیر می یافت که گویی رایحه ای از بهشت را احساس می کرد .

سرانجام در روزهای فرارسیدن بهار طبیعت ، عملیات فتح المبین در ساعات اولیه بامداد روز ۲/فروردین/۱۳۶۱ و با رمز مقدس یازهرا(س) آغاز شد و رزمندگان دلاور ایران اسلامی با حمله بی امان به مواضع دشمن ، حماسه ای دیگر در تاریخ نبرد با دشمن را آفریدند ، در این عملیات ۲۵ هزار نفر از نیروهای دشمن به هلاکت رسیده و بسیاری از نیرو های دشمن پا به فرار گذاشتند که حدود ۱۷هزار نفر از آن ها به اسارت درآمدند و تجهیزات بسیاری از جمله ، توپ، تانک، نفربر، خودرو و سلاح های سبک و سنگین به غنیمت رزمندگان جبهه اسلام درآمد .

در جریان انجام عملیات فتح المبین وقایعی به یاد ماندنی روی داد که هر کدام در نوع خود بی نظیر و قابل توجه است که البته به ثمر رسیدن این پیروزی ها نیز جز به عنایت خداوند و مدد اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و وجود مقدس حضرت ولی عصر(عج) قابل امکان نبود .

گوشه ای از دستاوردهای نبرد فتح المبین برای یادآوری خاطرات حماسه آفرینی های رزمندگان :

*توپخانه بزرگ دشمن به استعداد ۸۲ قبضه توپ ضمن استقرار در تپه های علی گره زد ، آتش عظیمی در منطقه و به روی شهر دزفول داشت ، خاموش کردن آتش این توپ خانه از اهدافی بود که نیروهای خودی باید در ساعات اولیه عملیات به آن دست پیدا می کردند . یگان های رزم جمهوری اسلامی ایران با رعایت اصل غافلگیری و بدون درگیری توانستند تا اعماق منطقه حضور دشمن نفوذ و در چند ده متری مقر توپخانه به ناگهان ظاهر شده و امکان هرگونه عکس العمل قابل توجهی از سوی دشمن را بگیرند که با این غافلگیری ، راهی جز نابودی و تسلیم برای نیروهای دشمن نماند.

*در پی حمله به دشمن با رعایت اصل غافلگیری ، سنگر های خمپاره مستقر در تپه های کوت گاپون بدون این که فرصت حتی شلیک یک گلوله را داشته باشند به تصرف درآمدند و جهت خمپاره ها به سوی دشمن برگردانده و شروع به شلیک به سمت آن ها و حمایت از حمله نیروهای خودی شد. یک مقر فرماندهی نیروهای دشمن در منطقه به گونه ای غافلگیرانه مورد حمله قرار گرفت که ۹ تن از فرماندهان ارشد ارتش عراق در هنگامی که در حالت بهت و ناباوری قصد فرار داشتند به اسارت درآمدند .

*تعداد بسیار زیاد اسرای عراقی در عملیات فتح المبین ، نشان دهنده قدرت و سرعت بالای رزمندگان در محاصره و انهدام دشمن بود ، رزمندگان حاضر در منطقه عملیات درخاطرات خود نکات حالبی را به یاد می آورند، که از آن جمله می توان به این خاطره اشاره کرد : در حوالی ساعت۱۰صبح روز ۷/فروردین/۱۳۶۱ بعد از فتح رادار و سایت ها ، صحنه جالبی که در آن حوالی مشاهده می شد این بود که آن قدر نیروی های عراقی آماده برای اسارت زیاد بود که فرصت و امکان رسیدگی به وضعیت آن ها وجود نداشت ، وقتی یک خودرو وارد منطقه می شد، افرادی را در کنار جاده مشاهده می کردید که با فریاد عراقی – عراقی می خواستند که اسرا را سوار آن خودرو کرده و از منطقه تخلیه نمایند .

بخشی از پیام حضرت امام خمینی (ره) خطاب به رزمندگان ایران اسلامی به مناسبت
عملیات ظفرمند فتح المبین در فروردین ۱۳۶۱

مبارک باد به بقیه الله ارواحنا له الفدا ، وجود چنین رزمندگان ارزشمند و مجاهدان فی سبیل الله که آبروی اسلام را حفظ و ملت ایران را رو سفید و مجاهدان راه خدا را سرافراز نمودید.

اینجانب از دور دست و بازوی قدرتمند شما را که دست خداوند بالای آن است می بوسم و به این بوسه افتخار می کنم .شما دین خود را به اسلام عزیر و میهن شریف ادا کردید و طمع ابرقدرتها و مزدوران آنان را از کشور خود بریدید و سخاوتمندانه در راه شرف و عزت اسلام جهاد کردید .

یا لیتنی کنت معکم فافوز فوزا عظیما
کد مطلب : 76935