توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۴
زمین‌خوارها مازندران را‌‌ رها نمی‌کنند
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز به نقل از نسیم، اجت یکی مناطق مرتعی و خوش آب و هوای عباس آباد و ورسک در سواد کوه است، در واقع اجت یکی از مراتعی بوده که چوپان‌ها به صورت فصلی گله خود را به چرا می‌بردند، در این مراتع تا پیش از تغییرات ناگهانی سال ۹۲ و تبدیل شدنش به روستا چند بنای کاه گلی دامگاه داری وجود داشت

اما از فروردین ماه سال ۹۲ و در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری منطقه خوش آب و هوای اجت که جز اراضی ملی و مرتعی کشور بود با تشکیل یک شورای روستایی و اخذ کد روستایی واجد شرایط برگزاری انتخابات شد.

به پشتوانه افراد صاحب نفوذ با اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد تومان اداره برق منطقه دکل‌های برق فشار قوی را در حریم لوله آب شرب محله ورسک قرار داده بود با اعتراض شدید مردم مواجه شد و اهالی منطقه با تجمع در مقابل اداره برق مانع از ادامه کار دستگاه‌ها و ماشین آلات این اداره شدند.

خوش خدمتی اداره برق به ویلاهای افراد صاحب نفوذ و غیر بومی در این منطقه تا بدانجا رسید که برای سکونت چند روزه خانواده‌های مسئولین که تعداد آن‌ها در مجموع به ۲۰ نفر هم نمی‌رسید از گران‌ترین نوع کابل انتقال برق (کابل‌های خود نگه دار) استفاده نمود که بنا به نظر برخی کار‌شناسان این مقدار دکل برق و سیم‌های خودنگه دار برای مناطقی با جمعیت حدود ۷۰۰۰ نفر استفاده می‌شود نه برای استفاده ۲۰ نفر که تنها برای تفریح و برای چند روز و یا چند هفته از برق آن استفاده می‌کنند.

عملیات عمرانی به سرعت پیش می‌رود و اجت شکل روستا به خود می‌گیرد، علی رغم اینکه براساس قانون مناطق بالای ۱۰۰ نفر امکان اخذ طرح هادی را دارد و افزون بر این ساکنین منطقه باید دامدار و کشاورز باشند، اخذ طرح هادی روستا هم به مدد نفوذ زمین خواران حاصل می‌شود.

خانه‌ها رفته رفته در سطح منطقه ظاهر می‌شوند، در معماری سعی شده شکل خانه‌هایی با معماری سنتی و قدیمی ساخته شود و قدمت روستا را نشان دهد اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که این خانه‌ها نه برای یک زندگی روستایی بلکه به منظور خوش نشینی ساخته شده‌اند.

عکس‌های ماهواره‌ای سال ۲۰۱۰ این منطقه حاکی از خالی از سکنه بودن آن است.

با شروع فعالیت‌های عمرانی در این منطقه، اعتراض روستاییان ورسک هم آغاز شد، اما این اعتراضات هم به جایی نرسید و روستای جعلی به ثبت رسید.

اجت، روستایی که خالی از سکنه است برای انتخابات ریاست جمهوری واجد شرایط می‌شود. در‌‌ همان سال ۹۲ انتخابات شورای اسلامی روستای خالی از سکنه اجت برگزار می‌گردد و افرادی را از جاهای مختلف به این منطقه جنگلی آورده و در پی آن افرادی نیز به عنوان عضو شورا روستای اجت معرفی می‌شوند.

برای بسیاری از مردم منطقه جای سوال بود که چگونه منطقه‌ای خالی از سکنه و از چه طریقی آمارسازی شد و کد روستایی گرفته است، سوالی که بعد‌ها به نوعی پاسخ داده شد، افراد صاحب نفوذ با لابی با وزارت کشور و استانداری مازندران و با ارتباط با کانون ثروت و قدرت آن‌هم بدون اطلاع فرمانداری سوادکوه و شورای اسلامی ورسک توانستند برخلاف جریان و روند قانونی و در سکوت مسئولین استانی برای خود کد روستایی ثبت نمایند.

حجم برقی که به این منطقه کشیده شده است بسیار زیاد است و مشخص نیست برای چه کاری این مقدار برق نیاز است، شاید چشمه پرآبی که سرچشمه رودخانه تلار وجود دارد برای تاسیس کارخانه آب معدنی مورد نظر زمین خواران است.

با توجه به اعتراض‌های گسترده مردم منطقه ورسک، نه مسئولان منطقه و نه اداره منابع طبیعی و فرمانداری نتوانسه‌اند جلوی این زمین خواری آشکار و بی‌قانونی را بگیرند.

با وجود اینکه پخش گزارش روستای جعلی اجت در خبر ۲۰:۳۰ شبکه دو و اذعان معاون زراعت که این منطقه روستا نبوده است تا به حال هیچ اقدامی برای تخریب انجام نگرفت.

محمدعلی‌پور مختاری رییس کمیسیون اصل نود مجلس در گفت‌و‌گو با نسیم با تایید تخلف زمین خواری در این منطقه و ثبت جعلی روستای اجت گفت: بر اساس گزارش‌هایی که به این کمیسیون وارد شده است تعدادی افراد سودجو با ورود غیر قانونی به این منطقه اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند و گویا این ساخت و ساز‌ها با ممانعت جدی‌ای از سوی مسئولان محلی روبرو نشده است.

وی ادامه داد: این تخلف به کمیسیون منعکس شده و قرار است تیم مشترکی از مسئولان مربوطه و ستاد مبارزه با زمین خواری درهفته‌های آتی به این منطقه اعزام شوند و در این باره تحقیقات می‌دانی را انجام دهند.

پیش از این نیز خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اعلام کرده بود: ساخت و سازهای غیر قانونی و تخلف در منطقه اجت روستای ورسک عباس‌آباد برای سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری محرز شده و پرونده این تخلف به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال شده و این مساله درحال پیگیری است.
کد مطلب : 97149