۱
توصيه به ديگران
۰
جمعه ۲۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۵۴
نگاهی به واکنش اصلاح طلبان در مورد طرح امر به معروف و ماجرای اسید پاشی
همان طور که مشخص است موج سواری رسانه ای حول محور اسید پاشی جهت ضربه زدن به مجلس نهم و منفعل کردن نیروهای اصولگرا در سطح جامعه با شانتاژ تبلیغاتی عظیمی انجام می پذیرد تا برای انتخابات آینده مجلس، رقیب اصلی خود را گوشه نشین کرده باشند.
نگاهی به واکنش اصلاح طلبان در مورد طرح امر به معروف و ماجرای اسید پاشی
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز فضای سیاسی و اجتماعی کشور طی چند ماه گذشته درگیر برخی از مباحث چالش انگیز بود که در میان رسانه ها داخلی و خارجی بازتاب های فراوانی داشت.

از جمله مهم ترین این مباحث حادثه ی تاسف برانگیز اسید پاشی در اصفهان بود که همزمانی آن با بررسی طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شورای اسلامی سوالات بسیاری را در بین اذهان جامعه برانگیخت.

احزاب و گروه های مختلف سیاسی موضع گیری های مختلف و البته متنوعی را نسبت به این مباحث داشتند که در این میان بررسی مواضع اصلاح طلبان درخور بررسی است. در این نوشتار سعی می کنیم به طور اجمالی به بررسی این مواضع بپردازیم.

طرح امر به معروف و نهی از منکر که مدتی بود در مجلس نهم در حال بررسی بود با مخالفت های وسیع جریانات اصلاح طلب همراه بود که در ذیل به نمونه هایی از آن اشاره می شود

منتخب نیا -قائم مقامی حزب عتماد ملی- در گفتگویی طرح مذکور را جناحی و خطی دانسته و سعی می کند با جلب کردن توجه ها به به انتخابات پیش روی مجلس ، همزمان با نقد این طرح روند کلی حاکم بر مجلس را هم به چالش بکشد. وی می گوید:

روندی که مجلس برای تصویب این طرح دنبال می کند نقض غرض است و امیدواریم که شورای نگهبان این طرح را تایید نکند اگر هم تایید شود قطعا مجلس آینده مصوبات این طرح را رد خواهد کرد چراکه این مصوبه جنبه خطی و جناحی دارند.

همچنین روزنامه آرمان طرح مذکور را منجر به افزایش قوانین موازی و متضاد در کشور دانسته و می نویسد:

انتقادی که به نظام قانون‌گذاری ایران می توان وارد دانست، تعدد تولید قوانین می باشد که این حجم از تولید قوانین گاه موجب پراکنده کاری در دستگاههای اجرایی می شود.مطرح شدن طرح امر به معروف و نهی از منکر و نوشتن قوانین جدید به زیاد شدن و تکراری شدن قوانین منجرمی شود. مشکل کشور در امر به معروف و نهی از منکر،کمبود قانون نیست بلکه فقط فرهنگ‌سازی می تواند کمک کننده باشد.

این روزنامه همچنین با بیان این که این طرح هیچ مشکلی را از جامع رفع نخواهد کرد تا آنجا پیش می رود که مردم را به مخالفت با این طرح ترقیب می کند:

در قانون حقوق بشر جهانی آزادی اندیشه و آزادی بیان و قلم وجود دارد زیرا همه افراد آزاد هستند که عقاید خود را آزادانه بیان کنند و به همین دلیل طرح امر به معروف و نهی از منکر مقامات و قوای سه‌گانه، نمی‌تواند کارگشا باشد و مردم حق دارند که از این قانون انتقاد کنند. 

سید محمد خاتمی در سخنانی با پیش کشیدن امر به معروف و نهی از منکر حکومت، گفت:

امروز مساله امر به معروف و نهی از منکر مهم است، مهم‌ترین امر به معروف و نهی از منکر، نقد کردن حکومت و حاکمیت است.

سید مصطفی محقق داماد از دیگر شخصیت های اصلاح طلب بود که به نقد این طرح پرداخت و در سخنانی وجهه شرعی آن را زیر سوال برد . وی گفت:

این طرح که توسط تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شده به اعتقاد من، به لحاظ قانونی صحیح است اما به لحاظ فقهی خیر. شرع مقدس ویژگی‌های مشخصی را برای آمران به معروف و ناهیان از منکر قرار داده است. از جمله آنکه خود آمران به معروف، معروف را بشناسند و به آن پایبند باشند و یا اینکه در اجرای امر به معروف و نهی از منکر هیچ مفسده‌ای پیدا نشود.طرح امر به معروف و نهی از منکر، به لحاظ فقهی و حقوقی مشکلات زیادی دارد.

همزمان که مخالفت های اصلاح طلبان با طرح مذکور به اوج خود می رسید حادثه اسید پاشی در شهر اصفهان رخ داد که طی آن چهار نفر آسیب دیدند . همزمانی تامل برانگیز این دو حادثه منجر شد تا آنکه اصلاح طلبان با پیوند این دو به یکدیگر حملات خود را نسبت به طرح امر به معروف و نهی از منکر افزایش دهند و طوری وانمود بکنند که نتیجه ی این طرح غیر از وقوع حوادثی چون اسید پاشی نخواهد بود.
به عنوان نمونه روزنامه اعتماد در صفحه اول روز چهارشنبه ۳۰ مهر در ستون حرف روز خود با تیتر "تقلیل امر به معروف و نهی از منکر، چرا؟" ابتدا با گره زدن ماجرای اسیدپاشی چند روز پیش در شهر اصفهان با موضوع اجرای امربه معروف به خواننده اینچنین القا می کند که همزمانی این حادثه با بررسی طرح حمایت از امران امربه معروف و نهی از منکر، آغازی بر یک شروع ناامنی و هرج و مرج در جامعه خواهد بود و بطور ضمنی این چنین طرح می کند که امر به معروف در جامعه یعنی آسیب به جامعه!!!

همچنین موسوی بجنوردی که از فعالین اصلاح طلب محسوب می شود در  مصاحبه‌ای با موضوع «اسیدپاشی و الزامات سیاستگذاری فرهنگی، جنایی و قضایی» که با سایت جماران انجام می دهد تنها ۲ بار به بیان عبارت «اسیدپاشی»! مبادرت می‌کند اما به جای آن عبارت «امر به معروف و نهی از منکر» را ۱۵ مرتبه مورد اشاره قرار می‌دهد و بر مقولاتی مثل پرهیز از خشونت در امر به معروف و نهی از منکر و اینکه افراد ناآگاه نباید اقدام به امر به معروف و نهی از منکر کنند تأکید می‌کند.

علیرضا بهشتی، عضو ارشد ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی و از بازداشت‌شدگان انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز در یادداشتی که از سوی پایگاه خبری "جماران" و با عنوان "غم حادثه اصفهان" منتشر شده، نوشته است:

نمی‌توان خبر فاجعه ضدانسانی و ضداخلاقی اسیدپاشی در اصفهان را شنید و بی‌اعتنا بود.. با تأسف به یاد می‌آورم که سابقه تنگ‌ نظری‌ها و تعصبات مبتنی بر سطحی‌نگری در آن شهر به سال‌ها پیش برمی‌گردد.

درست است که امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر یک وظیفه اجتماعی واجب است اما باید توجه داشت که هم معنای آن بسیار گسترده‌تر و عمیق‌تر از صورت تقلیل‌یافته‌ای است که امروزه در میان منتقدان وضعیت فرهنگی کشور مطرح است و هم اعمال آن شروطی دارد که در فقه ما معین شده ‌است.

پس از این واکنش ها بود سخنان رئیس جمهور در میان مردم زنجان در مورد طرح مذکور که انتقادهایی را به آن وارد کرد با استقبال گرم رسانه های اصلاح طلب مواجه شد.

روزنامه اعتماد با استقبال از سخنان رئیس جمهور نوشت:

این بار نقطه اصلی صحبت‌های روحانی رفتار‌ها و برنامه‌هایی بود که این روز‌ها تحت عنوان «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» دنبال می‌شود. صراحت دیروز رئیس جمهور هر چند که در میان تشویق‌های پی در پی حاضران بازهم به چشم می‌آمد اما حجت را بر خیلی‌ها تمام کرد.

روزنامه شرق هم با درج مطلبی با عنوان منع «ناهیان از منکر» از جرح و قتل سعی کرد با بزرگنمایی مخالفت دولت با مجلس تئوری " ما می خواستیم کار بکنیم اما نگذاشتند " را دوباره بر سر زبان ها بیاندازد به طوری که در جمله آغازین این مقاله می نویسد:

از دولت اصرار و از مجلس انکار


همان طور که مشخص است موج سواری رسانه ای حول محور اسید پاشی جهت ضربه زدن به مجلس نهم و منفعل کردن نیروهای اصولگرا در سطح جامعه با شانتاژ تبلیغاتی عظیمی انجام می پذیرد تا برای انتخابات آینده مجلس، رقیب اصلی خود را گوشه نشین کرده باشند.

این مهم با پیوند اصلاح طلبان با دولت بیش از پیش تقویت می شود و همانطور که مشاهده شد در سطح جامعه جوسازی های فراوانی را ایجاد می کنند تا تمامی مشکلات فرهنگی و اجتماعی جامعه را از بی تدبیری دولت قبل و در ادامه بی تدبیری مجلس نهم جلوه دهند و دولت تدبیر را تنها در میان قشر عظیمی از افراطیون نشان دهند که قصد انجام کارهای بزرگی را دارد اما افراطیون مانع از تحقق آرمان های دولت تدبیر و منتخب مردم می شوند.
کد مطلب : 100371
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۵:۲۶:۰۴
اينها هدفشون تخريب ارزشهاي اسلامي هست و بايد با اينها برخورد شود.