توصيه به ديگران
۰
شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۱
خرازی: خود را برای خروج آمریکا از توافق آماده کرده ایم
«سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و وزیر پیشین امور خارجه ایران در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری فرانس 24 گفت: ما خود را برای زمانی که آمریکا از توافق (هسته ای/ برجام) خارج شود، آماده کرده ایم؛ می دانیم آن زمان چگونه عمل کنیم.
خرازی: خود را برای خروج آمریکا از توافق آماده کرده ایم
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، فرانس 24 دراین مصاحبه از کمال خرازی پرسید: درباره تازه ترین تحریم های آمریکا علیه ایران صحبت کنیم، برخی افراد و نهادهای مرتبط به ایران تحریم شده اند، تهران گفته است که البته تلافی خواهد کرد، چه انتظاری باید داشته باشیم؟

خرازی پاسخ داد: تحریم افراد، ایران و سازمان ها بر خلاف توافق (هسته ای ایران) است، فشار بیشتر بر بانک های بین المللی که با ایران کار نکنند نیز یکی دیگر از نمادهای درباره نقض این توافق است.

وی افزود: بنابراین تمامی این اقدامات و فعالیت های آمریکا بعنوان نقض توافق در نظر گرفته می شود، اما آمریکا همچنان می گوید که به این توافق پایبند است تا زمانی که آنها تصمیم دیگری (دراین باره) بگیرند؛ ما خود را برای زمانی که آمریکا خود را از توافق خارج کند، آماده کرده ایم، می دانیم آن زمان چگونه عمل کنیم.

 
** اقدامات آمریکا خلاف روح و متن توافق

به گزارش ایرنا، فرانس24 از خرازی پرسید: پارلمان ایران خواهان افزایش بودجه برنامه موشکی بالستیک شده است، آیا این می تواند بعنوان بخشی از (اقدامات) تلافی جویانه مد نظر قرار گیرد؟

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران پاسخ داد این نیز بخشی از این (اقدام) تلافی جویانه است، چراکه این حق ما است که برنامه موشکی خودر برای اهداف تدافعی توسعه دهیم.

این شبکه تلویزیونی فرانسه از خرازی پرسید: ایران گفته است که در صورت هرگونه نقض توافقی از سوی واشنگتن، آنها بی درنگ از توافق خارج خواهند شد، شاید بتوان گفت که این فشار تنبیهی (تحریم اخیر) بر ضد روح توافق هسته ای بوده است.

کمال خرازی گفت: بله این برخلاف روح توافق وهمچنین بعنوان نقض متن توافق است.

فرانس 24 درادامه درباره تلاش مقامات آمریکایی که از رهبران اروپا می خواهند با ایران کار نکنند و تعامل تجاری نداشته باشند، پرسید.

خرازی پاسخ داد: بله این درست است که آنها (آمریکا) بر اروپا فشار وارد می کنند که با ایران معامله نکنند. این علیه متن توافق است، چرا که بر اساس بندهای 26 و 29 هرطرف از امضا کنندگان توافق باید از حسن نیت و کمک در اجرای این توافق اطمینان یابند، اما آمریکا همچنان برخلاف متن توافق عمل می کند.

 
** آمریکا از توافق خارج شود، قطعا شرایط پیچیده جدیدی بوجود می آید

به گزارش ایرنا، خبرنگار فرانس24 در این هنگام از خرازی پرسید: شما درباره تمامی نقض توافق ها (آمریکا) اشاره کردید، اما خط قرمز ایران چیست؟

خرازی پاسخ داد: خط قرمز ما زمانی است که آنها از توافق خارج شوند، آن زمان قطعا شرایط پیچیده جدیدی بوجود می آید.

 
** کمک آمریکا به گروههای تروریستی و ایجاد داعش

این شبکه تلویزیونی فرانسوی در ادامه از وزیر امور خارجه پیشین ایران سوال کرد: دولت ترامپ و سیا به کمک و آموزش نیروهای مخالف بشار اسد پایان داد، آیا این همان چیزی بود که ایران انتظار آن را داشت؟

خرازی پاسخ داد: آمریکا به گروه های تروریستی زیادی کمک کرده است و بنا برآنچه آقای کلینتون گفت آمریکا در طول زمان در به وجود آمدن داعش کمک کرده است.

خرازی در ادامه با اشاره به موفقیت های نظامی دولت سوریه در بیرون راندن گروه های تروریستی از شهرهای این کشور به دیگر مناطق گفت: دولت سوریه موفق عمل کرده و اکنون زمانی است که هرکسی به این باور رسیده که چگونه می توان صلح را توسعه داد، درنتیجه آنها (آمریکا) ناگزیر و مجبور شدند حمایت از گروه های تروریستی را متوقف کنند، چرا که کسی آن را نمی پذیرد.

 
** استفاده داعش و گروههای تروریستی از سلاح شیمیایی در سوریه

خبرنگار فرانس 24 در ادامه درباره موضوع سوریه پرسید: «محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران استفاده بشار اسد از سلاح های شیمیایی علیه مردم خود را زیر سوال برده و در مورد کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه ابراز نگرانی کرده است، البته دیده بان ها و دولت های مختلفی نظر دیگری دارند، با توجه به اینکه ایران در جنگ عراق قربانی سلاح شیمیایی بوده، این مطلب را چگونه قضاوت می کنید؟»

خرازی پاسخ داد: سلاح شیمیایی هرگز قابل قضاوت نیست و درباره سوریه باید شواهد اساسی وجود داشته باشد. اطلاعاتی وجود دارد که داعش و دیگر گروههای تروریستی از تسلیحات شیمیایی (در سوریه) استفاده کرده اند.

 
** آماده همکاری با فرانسه برای ارتقای صلح و امنیت در منطقه هستیم

به گزارش ایرنا، فرانس24 دربخش دیگری از این مصاحبه اختصاصی از خرازی پرسید: مکرون یکی از رهبران اروپایی است که خود را به موضع ایران درباره سرنوشت بشار اسد نزدیک ساخته که نباید وی از قدرت کنار رود، آیا می توان شاهد همکاری های بیشتر منطقه ای بین تهران و پاریس بود؟

خرازی پاسخ داد: بله این درست است و ما از موضع رئیس جمهور مکرون قدردانی می کنیم، این نشان می دهد که وی واقع بین است و قطعا ما آماده همکاری با دولت فرانسه برای ارتقا و بهبود صلح و امنیت (درمنطقه) هستیم.

فرانس24 پرسید: حتی این مورد را می توانیم درباره عراق و سوریه نیز بگوییم؟

خرازی گفت: باید مذاکره شود.می تواند نوعی همکاری بین ایران و فرانسه و سایر شرکا همچون روسیه و ترکیه که در روند (مذاکرات) آستانه هستند، باشد.

 
** عربستان اشتباهات زیادی مرتکب شده اما هنوز آماده مذاکره هستیم

به گزارش ایرنا، این شبکه تلویزیونی فرانسه در ادامه پرسید: به یکی دیگر از بحران های منطقه بپردازیم. کویت روابط خود با ایران را کاهش داد. آیا شما در این زمینه عربستان را مسول می دانید و اگر چنین است آیا باید شاهد عمل متقابل یا مذاکره باشیم؟

خرازی گفت: ما برای گفت و گو آماده هستیم، ما می دانیم که عربستان سعودی اشتباهات زیادی در یمن، بحرین، عراق وسوریه مرتکب شده است اما هنوز آماده مذاکره هستیم، باور داریم که بر اساس گفت و گوهای صادقانه، مسائل منطقه ای قابل حل است.

فرانس24 در بخش دیگری از این گفت و گو سوال کرد: به یکی دیگر از بحران و فاجعه های منطقه ای بپردازیم. یمن؛ پیام های متناقضی از سوی جمهوری اسلامی ایران می آید، از یک سو از دولتی حمایت می کنید که نمی خواهید از قدرت بیرون رانده شود و از سوی دیگر در یمن از گروه حوثی هایی (انصار الله) حمایت می کنید که دقیقا همین خواسته (کنارگذاردن دولت) را دارند.

کمال خرازی گفت : نه اینطور نیست، کاملا متفاوت است. در سوریه ما مخالف تغییر دولت توسط نیروهای خارجی و دیگر کشورهای خارجی هستیم، اما در یمن این حق طبیعی مردم یمن است که خواهان نقش داشتن در امور داخلی کشورشان را دارند، آنها خواهان تغییر رژیم نیستند. همانطور که در بحرین آنها خواهان داشتن نقش طبیعی در سیستم سیاسی کشور خود هستند.

 
**یکی از دلایلی که به کمک عراق و سوریه شتافتیم، نگرانی های امنیتی بود

فرانس 24 درادامه پرسید: پاسخ ایران به این اتهامات و واکنش شما به اینکه ایران بوجود آورنده تنش درمنطقه است چرا که قدرت خود را در عراق ، سوریه، یمن، لبنان و غزه توسعه می دهد، چیست؟

وزیرخارجه پیشین ایران در پاسخ به این پرسش با رد این اتهامات و تاکید بر اینکه ایران به دنبال ایجاد ثبات است، گفت: کمک های ما به دولت های عراق و سوریه برای برقراری ثبات در منطقه است، آنهایی که از گروه های تروریستی حمایت می کنند در پی بی ثباتی و ناامنی هستند و این تفاوت دارد.

خرازی افزود: طبیعتا ما در منطقه نفوذ داریم و این موضوع تازه و جدیدی نیست، بلکه برای قرن ها است و اکنون با حضور و حمایت از دولت های عراق و سوریه برای زدودن گروه های تروریستی، طبیعتا ما نوعی نفوذ داریم و این کاملا قابل قبول بوده و بسیار طبیعی است.

فرانس24 دربخش دیگری ازاین مصاحبه به حمله تروریستی تهران اشاره کرد و پرسید آیا ایران می تواند آسیب پذیر باشد؟

خرازی پاسخ داد: بله ایران می تواند در قبال این گروه های تروریستی آسیب پذیر باشد اما برای جنگ با تروریست ها پایدار و با ثبات بوده است. یکی از دلایلی که ما به کمک دولت های سوریه و عراق شتافتیم، نگرانی های امنیتی بود، چراکه آنها نزدیک مرزهای ما بودند. بغداد بسیار نزدیک به فروپاشی بود، دراین حالت آنها می توانستند به سمت مرزهای ایران بیایند؛ بنابراین ایران از سوی گروه های تروریستی تهدید و همچنین آسیب پذیر می شد.

 
** چرا تا در ایران فردی دستگیر می شود، همه تصور می کنند وی بیگناه است

فرانس 24 در پایان پرسید: البته این پرسش درحیطه شما نبوده و دراختیار قوه قضاییه ایران است، اما بازداشت دانشجوی آمریکایی این نگرانی را برای شما بوجود نمی آورد که در مجموع وجهه ایران در روابط خارجی برای آمدن افراد برای تحصیل و کار تاثیر بگذارد؟

خرازی پاسخ داد: اگر وی بیگناه باشد، گفته و موضع شما قابل درک است، اما باید ثابت کرد که وی بیگناه است، این امر درهمه جا و درهر کشوری روی می دهد که افراد برای جاسوسی یا ارتکاب به جرم طبیعتا بازداشت می شوند، چرا چنین حساسیتی برای ایران وجود دارد که فردی که بازداشت می شود، همه تصور می کنند که وی بیگناه است.

وی افزود: در صورت گناهکار بودن این فرد، اسناد و مدارکی که وی به آن متهم شده و اینکه چه فعالیت و جرمی مرتکب شده که منجر به بازداشت وی شده است، در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا، شبکه فرانس 24 علاوه بر انتشار فایل تصویری این مصاحبه اختصاصی با خرازی به شرح فوق همچنین در تارنمای خود در نوشتاری درباره این مصاحبه گزارش داد خرازی گفت: ما می دانیم که آنها (ریاض) اشتباه های فراوانی در یمن، بحرین، عراق و سوریه انجام داده اند اما ما هنوز حامی گفت و گو هستیم.

تارنمای فرانس 24 افزود: وزیر پیشین امور خارجه ایران درمورد تحریم های جدید آمریکا که این هفته علیه اشخاص و موسسات ایرانی اعمال شد، گفت که این حرکات نقض متن و روح توافق هسته ای است. وی با این حال تاکید کرد که تهران به این معاهده پایبند بوده و تنها زمانی از آن بیرون می آید که ابتدا دولت آمریکا از آن خارج شود.

خرازی گفت که ایران همیشه با تروریسم دست به گریبان بوده ولی در مقابله با این تهدید مصمم است. به نوشته فرانس 24، در حمله تروریستی دوگانه 17 خرداد تهران که داعش مدعی انجام آن شد، 17 نفر کشته شدند.

خرازی گفت: ایران همیشه آسیب پذیر بوده است ولی آنقدر ثبات داشته که با تروریست ها مبارزه کند. یکی از دلایلی که ما به کمک دولت های سوریه و عراق شتافتیم، نگرانی از امنیت خودمان بود چرا که آنان (تروریست ها) به مرزهای ما بسیار نزدیک هستند.

فرانس 24 ادامه داد: امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به تازگی در مورد سوریه تغییر موضع داد و گفت که برکناری بشار اسد دیگر لزومی ندارد. خرازی از این تغییر موضع استقبال کرد و گفت: ما از موضع رئیس جمهور مکرون استقبال می کنیم. این موضع واقع بینانه تر است.

وی در مورد پیشینه حقوق بشری جمهوری اسلامی گفت که اگر متهمی در پرونده های جاسوسی گناهکار شناخته شود، مدارک وی منتشر خواهد شد.

سید کمال خرازی از سال 1368 تا 1376 سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل و در دو دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی وزیر امور خارجه ایران بود.

وی همچنین عهده دار مذاکره ایران با تروئیکای اروپایی (وزیران امور خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس) در زمینه پرونده هسته ای بود.
کد مطلب : 210512