توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۴
شرایط لازم برای حضانت فرزند
چنان چه پدر و مادر باهم زندگی کنند، حضانت کودک بر عهده ی هر دوی آنها می باشد اما در زمانی که از هم جدا باشد شرایط حضانت فرق می کند و مادر می تواند تا سن 7 سالگی از فرزند نگهداری کند و پعد از آن اولویت برعهده پدر می باشد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز زمانی که زندگی مشترک یک زوج به بن بست می رسد و دیگر شرایط برای ادامه زندگی برای هردو آن ها وجود ندارد، تصمیم می گیرند که از هم جدا شوند و هر یک زندگی مستقل خود را داشته باشد اما سوالی که متداول از مشاورحقوقی پرسیده می شود این است که پس از طلاق حضانت فرزند برعهده چه کسی است؟ آیا زن با بخشیدن مهریه خود می تواند حضانت دائم فرزند خود را بگیرد؟..
 

شرایط حضانت فرزند


در قانون شرایط حضانت فرزند به این صورت مطرح شده است .برای تربیت و نگهداری فرزند ( چه دختر و چه پسر ) مادر حق دارد تا سن 7 سالگی از فرزند نگهداری کند و در صورتی که بعد از هفت سال بین پدر و مادر اختلافی وجود داشته باشد دادگاه رای نهایی را برای حضانت فرزند اتخاذ خواهد کرد . چنان چه پدر و یا مادر فوت شدند حضانت فرزند به فردی که زنده است داده می شود .در صورتی که به اثبات برسد که پدر یا مادر شرایط نگهداری از فرزند خود را ندارند و کودک از لحاظ روحی و جسمی در معرض خطر باشد حضانت طفل به قیم او داده می شود .


حق حضانت فرزند با چه کسانی می تواند باشد ؟


حضانت فرزند در قانون مدنی به معنی نگهداری و تربیت آن می باشد. اما درمورد حضانت فرضیه های مختلفی بیان شده است که در این جا بیان خواهیم کرد.

چنان چه پدر و مادر باهم زندگی کنند، حضانت کودک بر عهده ی هر دوی آنها می باشد اما در زمانی که از هم جدا باشد شرایط حضانت فرق می کند و مادر می تواند تا سن 7 سالگی از فرزند نگهداری کند و پعد از آن اولویت برعهده پدر می باشد. اگر بعد از 7 سال بین پدر و مادر برای نگهداری از فرزند خود مشکلی پیش آید، دادگاه با توجه به صلاحیت یکی از والدین تصمیم می گیرد حضانت فرزند برعهده کدام یک قرار گیرد.


اگر در اثر حادثه ای پدر یا مادر از دنیا رفتند حضانت کودک برعهده شخصی که زنده است می باشد . زمانی که والدین هردو در اثر تصادف فوت شده باشند حضانت طفل بر عهده جد پدری است و بعد از آن برعهده شخصی است که از سوی جد پدری انتخاب شده است و در پایان قیم می باشد . منظور از قیم نماینده ای است که از سوی دادگاه انتخاب می شود و حتی می تواند از بستگان کودک نیز باشد .
شرایط وقوانین حضانت فرزند برای پسر و دختر یکسان است . این قوانین جهت مصلحت و نگهداری بهتر فرزندان وضع شده است .

 
چه دلایلی حق حضانت فرزند را از والدین می گیرد؟


•    والدین با تشخیص پزشکی قانونی به بیماری های روانی مبتلا باشند 

•    پدر و یا مادر اعتیاد به مواد مخدر و الکل داشته باشند .

•    والدین فساد اخلاقی یا فحشا داشته باشند .

•    والدین از فرزند خود سوء استفاده در شغل هایی چون تکدی گری ، قاچاق ، فحشا کنند .

•    ضرب و جرح فرزند و تکرار آن در یک دوره زمانی توسط والدین

•    جنون و ازدواج با فردی که شرایط لازم را نداشته باشد .


حق ملاقات فرزند  


زمانی که پدر و مادر از هم جدا می شوند و حضانت فرزند به یکی از آن ها سپرده می شود، این گونه نیست که والد دیگر از دیدن فرزند خود محروم شود. طبق قانون چنان چه پدر و مادر جدا از هم زندگی می کنند و حضانت کودک برعهده یکی از آن هاست، والدی که حضانت فرزند را ندارد می تواند طفل خود را ملاقات کند. در صورتی که والدین در مورد این مسئله دچار اختلافاتی شوند دادگاه ورود خواهد کرد و مشکل بین آن ها را حل و فصل خواهد کرد.


حضانت فرزند نامشروع


فرزندی که از رابطه نامشروع و غیر قانونی متولد می شود به دلیل نداشتن نسبت شرعی از بعضی از حقوق های جامعه محروم می باشد .فرزند نامشروع تا سال 1376 هیچ حقی جز محرمیت را دارا نبود اما سال ها بعد با بررسی و ورود برخی از فقها در این باب حقوقی را برای فرزند نامشروع از جمله داشتن شناسنامه ، نفقه و حضانت به جز ارث در نظر گرفتند.


برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه حضانت فرزندان می توانید از طریق مشاوران حقوقی ما تمامی شرایط و قوانین را به صورت جلسات حضوری و غیر حضوری بررسی کنید ، جهت تعیین وقت با شماره های تماس درج شده در وبسایت ما تماس حاصل نمایید .میتوانید وارد آدرس روبه رو شوید https://www.vokalayeadl.com/  و سوالات خود را در بخش مشاوره آنلاین مطرح نمایید. میتوانید در این زمینه با یک وکیل دادگستری مشورت نمایید.
کد مطلب : 265855