توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۹ آذر ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۰
گزارش تطبیقی عصر امروز از تسخیر یک روزه لانه روباه پیر
مقایسه عملکرد پلیس ایران و پلیس انگلستان در تامین امنیت سفارتخانه های دو کشور
این برخورد پلیس ایران در برخورد با دانشجویان معترض به سفرات انگلیس در حالی است که ۳۱ سال پیش از این ، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۵۹ و در جریان اشغال سفارت ایران در لندن توسط عناصر تجزیه طلب و مخالف جمهوری اسلامی...
مقایسه عملکرد پلیس ایران و پلیس انگلستان در تامین امنیت سفارتخانه های دو کشور
Share/Save/Bookmark
سرویس سیاسی عصر امروز: با انتشار خبر ورود دانشجویان به سفارت انگلیس و پایین کشیده شدن پرچم این کشور موج جدیدی در رسانه ها و خبرگزاری های داخلی و خارجی به راه افتاد.

به گزارش خبرنگار سیاسی عصرامروز،همزمان با سالگرد ترور شهید شهریاری هزاران نفر از دانشجویان معترض ایرانی با حضور در مقابل سفارت انگلیس در تهران، نسبت به سیاست های مداخله جویانه و خصمانه رژیم انگلیس علیه ملت ایران اعتراض کردند.

در اين تجمع كه از ساعت ۱۴ بعداظهر آغاز شد دانشجويان با سر دادن شعار "حسين حسين شعار ماست، شهادت افتخار ماست"، "مرگ بر بي‌بي‌سي"، "انگليس مرگ به نيرنگ تو"، "مرگ بر سه محور تروريسم، آمريكا، اسراييل، انگليس"، "واي اگر خامنه‌اي حكم جهادم دهد، ارتش دنيا نتواند كه جوابم دهد"، "الله اكبر"، "حزب فقط حزب‌الله سيدعلي روح‌الله"، "دانشجو بيدار است از صهيونيسم بيزار است" انزجار خود را از سیاست های دولت روباه پیر اعلام کردند.

در ادامه این تجمع یکی از دانشجویان به نام مهدي خواجوي -دانشجوي دانشگاه علم و صنعت ـ با حضور در پشت تريبون گفت: اين قرن، قرن غلبه مستضعفان بر مستكبران است و نشانه‌هاي ضعف سيستم استكبار جهاني آمريكا، انگليس، اسراييل آشكار است.

وي گفت: امروز ضعف آن‌هاست كه مي‌خواهند دانشمندان ما را از ما بگيرند. ما امروز جمع شده‌ايم كه بگوييم اي استاد شهيد ما راه تو را ادامه خواهيم داد.

او افزود: انگليس بداند حركت ما از سال ۵۷ آغاز شده و متوقف نخواهد شد. ما انتقام خون استاد شهيدمان را خواهيم گرفت.ما بايد پرچم انگليس را از اين ساختمان پايين بكشيم.

اين دانشجو گفت: ۲۰ سال پيش ريشه آمريكا را خشكانيديم، امروز نوبت انگليس است، ديگر نمي‌گذاريم حادثه ۸۸ و كوي دانشگاه تكرار شود. ما امروز با فرياد "الله اكبر" خود اين‌جا را به آتش مي‌كشيم و اين جاسوس‌خانه را با خاك يكسان مي‌كنيم.

دانشجویان معترض که از سخنرانی این دانشجو احساساتی شده بودند با سر دادن شعار  "الله اكبر" به سمت سفارت سنگ پرتاب كردند و به سمت سفارت حمله كردند، هجوم دانشجويان و مردم خشمگين به سمت سفارت موجب درگيري با نيروي انتظامي شد.

پس از اين و با وجود تلاش‌هاي نيروهاي انتظامي دانشجويان معترض تجمع كننده در مقابل سفارت انگلستان وارد سفارت‌خانه اين كشور در تهران شدند.

تجمع كنندگان كه اقشار مختلف مردم را علاوه بر دانشجويان شامل مي‌شدند، خشم خود نسبت به سياست‌هاي انگلستان را با بالا رفتن از ديوار سفارت اين كشور در ايران، پايين كشيدن پرچم انگليس و برافراشتن پرچم كشورمان و پرچم يا حسين (ع) نشان دادند.

آن‌ها هم‌چنين در اعتراض به برخي اخبار منتشر شده از بي بي سي فعاليت برخي تاسيسات ماهواره‌يي نصب شده در اين سفارتخانه را متوقف كردند.

عده‌اي از دانشجوياني كه وارد سفارت انگليس شده بودند، در آن‌جا به قرائت زيارت عاشورا پرداختند.

نيروي انتظامي از تجمع‌كنندگان درخواست كرد جلوي در سفارت را خالي كنند تا كساني كه وارد آن شده‌اند، بتوانند خارج شوند.

پس از دقايقي بلندگوي دانشجويان اعلام كرد اين تجمع پايان يافته است. اما تعدادي از تجمع‌كنندگان هم‌چنان در محل حضور داشتند.

سردار حسين ساجدي‌نيا ـ فرمانده انتظامي تهران بزرگ ـ نيز با حضور در محل تجمع از تجمع‌كنندگان خواست به تجمع خود پايان دهند.

در اين تجمع، دانشجويان خشمگين تجمع‌كننده در مقابل سفارت انگليس در تهران پس از ساعتي براي بار دوم وارد اين سفارت‌خانه شدند كه در نهايت نيروي انتظامي موفق شد دوباره در سفارت انگليس را بسته و تلاش ‌كرد كه دانشجويان معترضي كه وارد سفارت‌خانه انگلستان در تهران شده‌اند را از اين مكان خارج كند.
 
تعداد زیادی از این دانشجویان که از بدو ورود مجبور به درگیری با پلیس بودند، مصدوم و پس از ساعاتی با اولتیماتوم مسئولان ارشد پلیس و برخورد شدید ماموران نیروی انتظامی مجبور به ترک سفارتخانه رژیم سلطنتی لندن شدند.

بر اساس گزارش های دریافتی ، تنی از چند از دانشجویان معترض در درگیری با پلیس به شدت مجروح و به درمانگاه منتقل شدند. اگرچه در این میان برخی ماموران پلیس نیز دچار آسیب دیدگی شده اند. 

با این وجود، رسانه‌های رژیم سلطنتی انگلیس، بویژه BBC تلاش می کنند تا برای تحت الشعاع قرار دادن حرکت خودجوش دانشجویان و خشم عمومی مردم ایران از رفتار وهن آلود و کینه ورزانه مقامات لندن ،برخی ادعاها نظیر اهمال پلیس ایران در برخورد با دانشجویان متعرض به سفارت انگلیس را مطرح کنند. 

قطعا" ماموران پلیس ایران نیز همانند سایر هموطنان خود ، به دلیل سیاست های کینه ورزانه و استعماری رژیم بریتانیا طی ۲ قرن اخیر علیه ملت ایران ، نگاه خوبی به این رژیم ندارند اما بنا به تکلیف قانونی خود مجبورند امنیت اماکن و اتباع انگلیسی را حفظ کنند.طی سال های اخیر نیز بارها و بارها دانشجویان و مردم معترض به سیاست های انگلیس در مقابل سفارت این کشور در تهران با برخورد شدید ماموران محافظ سفارت مواجه شده و با ضربات باتوم مجروح و مصدوم شده اند. 

این برخورد پلیس ایران در برخورد با دانشجویان معترض به سفرات انگلیس در حالی است که ۳۱ سال پیش از این ، در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۵۹ و در جریان اشغال سفارت ایران در لندن توسط عناصر تجزیه طلب و مخالف جمهوری اسلامی، سهل‌انگاری و اهمال پلیس انگلیس در برخورد با مهاجمین منجر به گروگانگیری ده‌ها تن از کارمندان سفارت ایران و شهادت ۲ تن از آنها توسط تجزیه طلبان شد.

جریان گروگان‌گیری در حالی رخ داد که پیش از آن نامه‌ای از سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن به وزارت خارجه بریتانیا نوشته شده و در آن از دولت انگلیس، تامین امنیت سفارت ایران خواسته شده بود و دقیقا دو روز بعد از پاسخ دولت بریتانیا مبنی بر تامین کامل امنیت سفارت ایران، این حادثه روی داد!

اشغالگران سفارت ایران در انگلیس، ده‌ها نفر از حاضرین در سفارت را به گروگان گرفته و در اقدامی وحشیانه ۲ نفر از این گروگان‌ها را به شهادت رساندند.

عباس لواسانی (وابستهٔ مطبوعاتی سفارت ایران) و علی اکبر صمدزاده از شهدای ایرانی در جریان اشغال سفارت کشورمان در لندن در سال ۵۹ بود.

در سال ۱۳۷۶، یک مأمور سابق سازمان پلیس مخفی انگلیس (MI۶) فاش ساخت که در حادثه اشغال سفارت ایران‌، پلیس اسکاتلندیارد طراح و برنامه‌ریز اصلی بود‌.

این مأمور انگلیسی که خود در زمان وقوع حادثه مشاور رئیس پلیس اسکاتلندیارد بود گفت‌:«اشغال سفارت و مرگ دیپلماتهای ایرانی را رئیس MI۶طرح‌ریزی کرده و اجرای آن را به چند تروریست عراقی که دست پرورده سازمان اطلاعاتی انگلیس بودند واگذار نمود.» 

درجریان حادثه دیروز وزارت امور خارجه كشورمان سه شنبه شب با صدور بیانیه ای از آنچه رفتارهای غیر قابل قبول معدودی از معترضین تجمع كننده مقابل سفارت انگلیس خواند ابراز تاسف كرد. 

وزارت امور خارجه با تاكید بر احترام به قوانین و مقررات بین المللی و مصونیت اماكن دیپلماتیك،برتعهد دولت جمهوری اسلامی ایران به حفاظت و صیانت از اماكن و ماموران دیپلماتیك تاكید می نماید.

بدیهی است از طریق مجاری قانونی و مبادی ذیربط موضوع مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
کد مطلب : 13988