توصيه به ديگران
۰
شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۴
ماجرای حضور هواپیمای آمریکایی غنایی در فرودگاه مهرآباد/ مسافران 'هواپیمای دورگه' کیستند/ چرا سفر دیپلماتیک در سکوت رسانه ای صورت گرفت؟
عبارت "میهمان ناخوانده" توصیف روزنامه "نیویورک تایمز" برای هواپیمایی بود که صبح روز پنجشنبه با طرحی که از پرچم ایلات متحده آمریکا بر روی قسمت انتهایی خود داشت، در فرودگاه مهرآباد و از قضا در مقابل پاویون دولت پارک شده بود.
ماجرای حضور هواپیمای آمریکایی غنایی در فرودگاه مهرآباد/ مسافران
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز "نیویورک تایمز" در گزارش خود نوشته بود؛ هواپیمای مذکور متعلق به بانک مرکزی یوتا است؛ بانکی آمریکایی که دارای ۱۳ شعبه در سراسر این کشور است.

به دنبال انتشار این خبر گمانه‌زنی‌هایی درخصوص احتمال حضور هیأتی آمریکایی در برخی سایت‌های خبری و شبکه های اجتماعی شروع به مطرح شدن کرد.

این گمانه‌زنی ها در حالی بود که سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ساعاتی قبل از رسانه‌ای شدن خبر حضور هواپیمای یوتا در فرودگاه مهرآباد، اعلام کرده بود از آنجا که ایران به تعهدات خود پس از توافق ژنو عمل کرده است، آمریکا ۴۵۰ میلیون دلار از دارایی های توقیف شده ایران را آزاد کرده است که البته در این اظهار نظر بیان نشده بود که این مقادیر آزاد شدهاز چه طریقی و به چه نحوی قرار است به دست مسئولان ایرانی برسد.

روزنامه "نیویورک تایمز" همچنین در گزارش خود تصریح کرده بود: حضور این هواپیما با پرچم آمریکا در ایران نشانه تایید یک سفر تجاری قانونی به تهران از سوی کاخ سفید است.

پیگیری‌های خبرنگار «نسیم» نشان می دهد این هواپیما که دارای ۲۲ صندلی است از سال ۲۰۰۴ میلادی تاکنون به مقصد کشورهای سوییس، آمریکا، انگلیس، اتریش، فنلاند ، آلمان، اسپانیا، بلژیک سفر کرده، که در این میان یکی از این پروازها به مقصد آلمان با پرچم اتریش بوده و یکبار نیز این هواپیما با پرچم امریکا در فرودگاه زوریخ سوییس فرود آمده است.

با این حال این هواپیما در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۳ به مالکیت بانک یوتا در آمده و از آن زمان به بعد، در تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۱۳ به لیوتن انگلیس، ۳ ژانویه به پایتخت کشور غنا، ۲۲ ژانویه به زوریخ سوییس و در تاریخ ۱۶ فوریه یعنی دو ماه قبل به لیوتن سفر داشته است.

اما به دنبال انتشار این خبر در رسانه‌ها و برانگیخته‌ شدن حساسیت‌هایی در این رابطه، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان شب گذشته اعلام کرد که این هواپیما حامل یک هیات عالیرتبه از کشور آفریقایی غنا است!

مرضیه افخم همچنین گفت که بر اساس اعلام دولت غنا ‌این هواپیما تحت مالکیت امریکا و البته دو سال است در اجاره ریاست جمهوری غنا قرار دارد.

وی همچنین با بیان اینکه کلیه مسافران این هواپیما اعضای هیات غنایی هستند و برادر رئیس جمهوری غنا ریاست این هیات را بر عهده دارد خاطرنشان کرد: هیات غنایی بمنظور پیگیری توافقاتی که در سفر دو سال قبل رئیس جمهوری غنا به ایران بعمل آمد به ایران سفر کرد و پس از دیدارو گفتگو با برخی مقامات ایرانی روز پنجشنبه تهران را ترک کرده است.

با این حال سخنگوی دستگاه دیپلماسی در شرایطی این هواپیما را متعلق به هیأت غنایی عنوان کرده است که نه تنها طی روزهای گذشته از سوی اداره اخبار وزارت امور خارجه ایران هیچگونه اطلاع رسانی در خصوص سفر این هیأت صورت نگرفته است، بلکه رسانه‌های غنایی نیز خبری در اینباره منتشر نکرده اند و به نوعی این سکوت خبری بر ابهامات موجود درخصوص هواپیمای آمریکایی تا حد زیادی افزوده است.

ابهامات و سوال هایی که به صورت فزاینده ای در حال افزایش بوده و تقریبا همه آنها نشآت گرفته از رفتار پر شبهه برخی مسئولان کشورمان از ابتدای شروع دولت یازدهم می باشد و رفتاری که با خبر گفتگوهای پنهانی برخی نزدیکان به دولت در حاشیه سفر به سازمان ملل در نیویرک آغاز و به صورت جدی با مذاکرات محرمانه هسته ای ادامه یافت.

به هر حال، برای برطرف شدن ابهامات شاید بهتر باشد سخنگو و مسئولان وزارت خارجه جزئیات بیشتری از ماجرای این میهمان ناخوانده و اینکه چرا تمایلی به رسانه‌ای کردن سفر هیأت غنایی با هواپیمای آمریکایی به ایران نداشته‌اند، برای افکار عمومی ارائه دهند.
مرجع : نسیم
کد مطلب : 78842