توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۰
ضرورت ساخت و مقاوم سازی آسمانخراش ها در تهران
سخنگوی مجمع نمایندگان تهران گفت: ساخت آسمانخراش ها و برج های عظیم در بیش از ۱۰۰ طبقه به خودی خود بد یا خوب نیست.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، سخنگوی مجمع نمایندگان تهران گفت: ساخت آسمانخراش ها و برج های عظیم در بیش از ۱۰۰ طبقه به خودی خود بد یا خوب نیست.

حسین طلا اظهار داشت: معمولا در شهرهای بزرگ بر اساس زون بندهای کارشناسی شده، اقدام به ساخت برج های عظیم و آسمانخراش ها می کنند.
وی تاکید کرد: براساس طرح تفضیلی شهر موضوع ساخت آسمان خراش ها باید مورد توجه قرار گیرد و اگر جانمایی درستی انجام شود و طرح توجیهی به خوبی اجرایی شده و امکانات مختلف نظیر دسترسی ها، پارکینگ، فضای سبز و... در نظر گرفته شود می توان گفت احداث این گونه بناها می تواند مفید هم باشد.
وی افزود: اما اگر طرح توجیهی به خوبی تدوین و اعمال نشود و سازه بر اساس اصول و استانداردهای معماری و شهرسازی ساخته نشود، حتم بدانید ضررش بیش از استفاده آن خواهد بود.

وی عنوان کرد: اگر قرار است بنیاد مستضعفان و یا سایر نهادها و دستگاه ها اقدام به ساخت آسمانخراش ها کنند باید در ابتدا جانمایی مناسب و کارشناسی شده ای صورت گیرد و در نهایت نیز تمام اصول و استانداردها رعایت شود زیرا وقوع بلایایی طبیعی مانند زلزله در تهران غیر ممکن نیست بنابراین این گونه ساختمان ها با توجه به وسعت و عظمت باید بسیار مقاوم بوده تا میزان خسارات احتمالی کاهش یابد و به حداقل رسد.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: بر اساس طرح تفضیلی و طرح جامع شهر که به تصویب نهادهای مرتبط مانند شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده اند، تهران پهنه بندی شده و برای هر یک پهنه ها جانمایی بناهای مسکونی، تجاری، اداری و ... مشخص شده اما متاسفانه گاهی اوقات دیده شده طرح های اجرا شده دارای مزیت نیستند.

وی ادامه داد: یکی از طرح هایی که ایرادات فراوانی به آن وارد شده، پیاده راه خیابان ۱۷شهریور حد فاصل میدان شهدا تا میدان اما حسین (ع) است به طوری که متاسفانه هنگام احداث این طرح در مسیر ۱۲۵۰متری هیچ معبری در نظر گرفته نشده است که تبعات آن اکنون گریبانگیر شهروندان و کسبه شده است.

طلا گفت: در طرح ها عظیم مانند آسمان خراش نیز باید به تمام ابعاد و همچنین موقعیت مکانی در نظر گرفته شده، توجه جدی شود.

گفتنی است منوچهر خواجه دلویی، معاون توسعه ساختمان بنیاد مستضعفان با اشاره به برنامه ‌ریزی برای بومی‌ سازی فناوری احداث آسمانخراش‌ها از احداث آسمانخراش ۱۲۱ طبقه‌ای در تهران خبر داده و گفته است؛ هم ‌اکنون در حال بررسی ۱۱ نقطه برای ساخت این آسمانخراش هستیم.
معمولا کاربری این آسمانخراش‌ها عمومی، ترکیبی از فرهنگی، تجاری و اداری خواهد بود.
مرجع : افکارنیوز
کد مطلب : 132122