توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۷
آخرین وضعیت پرونده دکل نفتی از زبان اژه ای
محسنی‌اژه‌ای گفت: شورای نگهبان جزء همین نهادهایی است که امتحان خود را در طول سال‌های سال پس داده است و البته در زمان امام هم همین حرف‌ها بود و امام در مقابل این افراد محکم جواب دادند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان مجلس که عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز هست اخیرا اظهاراتی در زمینه گفته‌های بابک زنجانی دارد که ادعا می‌کند قوه قضائیه هم آنها را ندارد اظهار داشت: ما صد در صد آماده هستیم که با مجلس در این زمینه تعامل کنیم و اگر مجلس چیزی در این خصوص داشته باشد نباید آن را ظرف دو سال نگه دارد لذا اگر چیزی هست به ما بدهند و ما از آن استفاده می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوالی در زمینه شکایت مشایی از پورمحمدی نیز گفت: حرف جدیدی در این زمینه نداریم و هر چه هست مربوط به گفته‌های هفته گذشته است.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده دکل نفتی نیز گفت: پرونده یک بازداشتی دارد و البته 2،3 نفر هم هستند که به منظور تحقیق در حال رفت و آمد هستند. این پرونده در حال تحقیق مقدماتی در دادسراست.

اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری در زمینه محدوده محدودیت ممنوع‌التصویری رئیس جمهور اصلاحات نیز گفت: دستور در زمینه محدودیت در حد اخبار و تصویر است.

وی در پاسخ به سوال دیگری در زمینه زیر سوال بردن وظایف شورای نگهبان و اینکه این کار چه حکمی دارد و آیا مدعی‌العموم می‌تواند وارد شود یا خیر، گفت: اگر همه ملتزم به قانون باشیم به نفع کشور است و گاهی اوقات افرادی قانون را تفسیر می‌کنند و می‌گویند خلاف قانون نمی‌کنم اما تفسیرش شخصی است که در این خصوص اگر جایی قانون صراحت دارد این کار وی قابل مذمت و تعقیب است و اگر جایی ابهام دارد می‌توان تفسیر آن را از شورای نگهبان خواست.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: اگر کسی نقدی داشته باشد این نقد با تخریب و توهین متفاوت است و اگر کسی نهادی را تضعیف کند کار صحیحی نکرده و این نهاد فرقی نمی‌کند که مجلس، دولت، شورای نگهبان یا قوه قضائیه باشد.

اژه‌ای افزود: شورای نگهبان نهادی است که بسیار مفید و موثر در نظام جمهوری اسلامی ایران است و وظایف آن روشن و ابهامی هم ندارد. اینکه نظارت این شورا چگونه است تفسیر شده است که این نظارت استصوابی است یعنی در همه مراحل و بخش‌های انتخابات می‌تواند نظر دهد.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: برخی‌ها فکر می‌کنند که نظارت به معنی این است که ناظر می‌ایستد و نگاه می‌کند و کاری انجام نمی‌دهد در حالیکه نظارت هم دست است و هم چشم یعنی هم می‌بیند و هم اقدام می‌کند و البته این مورد هم فقط مربوط به شورای نگهبان نیست. مثلا سازمان بازرسی کل کشور، هم نظارت می‌کند و هم اختیار دارد تا اقداماتی انجام دهد یا بانک مرکزی یا دیوان محاسبات نیز همینطور.

وی افزود: شورای نگهبان جزء همین نهادهایی است که امتحان خود را در طول سال‌های سال پس داده است و البته در زمان امام هم همین حرف‌ها بود و امام در مقابل این افراد محکم جواب دادند.

اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اخیرا آقای جواد لاریجانی مطرح کرده است که می‌توانیم اعدام‌ها و مجازات‌ها را در مجرمان مرتبط به مواد مخدر کاهش دهیم گفت: دستگاه قضایی برنامه‌ای برای این کار ندارد و اینکه گفته می‌شود این مجازات‌ها اثر نکرده است غیرعلمی است. چرا که اگر همین مجازات‌ها نبود اوضاع از این بدتر می‌شد و این مجازات‌ها بی‌تاثیر نبوده است. لذا ما با کسانی که به خصوص قاچاقچیان، واردکنندگان و خریداران اصلی مواد مخدر هستند به شدت مقابله می‌کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود رئیس دفتر یک دادگاه در تهران 18 میلیارد تومان رشوه گرفته است، گفت: این حرف غلط است و هیچ دفتر دادگاهی در تهران که این رشوه را گرفته باشد نداریم و من تاکنون نشنیده‌ام.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از افراد وام‌های کلانی می‌گیرند و به مصرف واقعی نمی‌رسانند چه اقدامی در این زمینه انجام می‌شود، گفت: این افراد وجود دارند و ممکن است در مواردی بانک مقصر نباشد. مانند زمینه‌هایی که وام‌گیرنده وام چند ده میلیونی برای خرید یک خودرو می‌گیرد که بانک در اینجا متوجه نمی‌شود آیا در جای واقعیش مصرف شده است یا خیر. اما در برخی موارد بانک مقصر است مانند پروژه‌هایی که در 3 فاز تعریف می‌شود و قرار است در 3 فاز به یک میلیارد تومان به صاحب پروژه داده شود که در این موارد اگر بانک یک میلیارد تومان پروژه دوم را می‌خواهد بدهد چنانچه تحقیق نکند که فاز اول اجرا شده است یا خیر بانک مقصر است.

اژه‌‌ای در پاسخ به سوال دیگری در زمینه جایگزین حبس برای جرایم پزشکی نیز گفت: در این زمینه دو موضوع مطرح است اول اینکه همه مجرمانی که می‌شود حبس آنها را تبدیل به جزای دیگری کرد موافقت کنیم. چرا که این افراد ضرورت ندارد که به زندان بروند که البته در برخی اقشار مانند پزشکان که سابقه سوئی ندارند و اگر بیرون بیایند می‌توانند مفیدتر باشند صدق می‌کند.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: به عنوان مثال مطرح شد خانمی در مشهد عمل کرده است و بعد از مدتی متوجه شدند یک قیچی 28 سانتیمتری در شکم وی جا مانده است. این پزشک مجرم شناخته شد اما آیا باید حبس شود که در پاسخ باید گفت ممکن است جزایی غیر از حبس برای وی در نظر گرفته شود. البته باید این نکته را هم در نظر داشت که اینطور نیست که هر پزشکی که هر نوع تخلفی کرد مطلقا نباید به زندان برود. اما به دنبال این هستیم تا آنجا که مقدور است افراد به زندان نروند چون برای خانواده‌شان مشکلاتی پیش می‌آید.

وی اضافه کرد: البته باید مراقب باشیم مجازات غیرحبس نیز باید بازدارنده باشد تا موجب تجری نشود.

اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حکم تبرئه مرتضوی در پرونده کهریزک قطعی شده است یا خیر و اینکه قسمت دوم پرونده تامین اجتماعی آیا به دادگاه رسیده است یا خیر نیز گفت: حکمی که صادر شده است غیرقطعی است و شکات اعتراض کرد‌ه‌اند اما در مورد قسمت دوم هنوز به دادگاه نرفته و تعیین وقت نشده است.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده سیلاب اخیر نیز گفت: با بازرسی کل کشور تماس گرفتیم و گفتند که به زودی این پرونده را ارسال می‌کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در زمینه اینکه پرونده‌هایی که از مجلس به قوه قضائیه می‌آیند در اختیار عموم قرار نمی‌گیرند گفت: این پرونده‌ها در ابتدا در مجلس خوانده می‌شوند و قوه قضائیه اگر مستندات کافی در پرونده باشد اقدام می‌کند وگرنه افراد می‌توانند پیگیر شوند.

اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری در خصوص موضوع تبصره ماده 48 قانون اساسی که باید قوه قضائیه لیستی را به مراجع قضایی اعلام کند گفت: این لیست در برخی استان‌ها اعلام شده و در برخی خیر.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر نظر قوه قضائیه در زمینه قانون حمایت از خانواده زندانیان که مجلس و دولت در نظر دارد آن را در برنامه ششم توسعه بگنجانند گفت: نظر ما در این زمینه مثبت است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت پرونده عرفان حلقه نیز گفت: هنوز چیز جدیدی صادر نشده است و بعید می‌دانم دادگاه تجدیدنظر آن را رسیدگی کرده باشد.

مرجع : تسنیم
کد مطلب : 132013