توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۲۸
این علی(ع) مولای همه است
پيامبر (ص): اللّه‏ اكبر بر كامل شدن دين و اتمام نعمت و خوشنودى پروردگار به رسالت من و ولايت على. خدايا دوست بدار هركس را كه او را دوست بدارد و دشمن بدار هركس را كه او را دشمن بدارد و خوار كن هركس را كه او را خوار سازد.
این علی(ع) مولای همه است
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز به نص صریح آیات قرآن، کلام رسول‌ اکرم(ص) عاری از هرگونه هوا و هوس و متصل به سرچشمه وحی است، بلکه عمل و فعل آن بزرگوار نیز بر تک تک مسلمانان حجت است و صراط مستقیم را به عالمیان می‌نمایاند.

لذا پیامبر اکرم(ص) در سال دهم هجری آخرین حج خود را که معروف به حجت الوداع بود را انجام دادند و در راه بازگشت از مکه مکرمه در محلی به نام غدیرخم دستور ابلاغ ولایت امیرالمومنین(ع) اعلام نموند.
 
و این نشان از این دارد که موضوع خلافت امیرالمومنین (ع) همچون سایر احکام دین مستند به وحی الهی می باشد و رسول خدا (ص) موظف بود آن را به مردم ابلاغ نماید.
 
و بنا بر خطبه ای که به خطبه غدیریه مشهور است در غدیر پيامبر (ص) اقدام عملي انجام دادند که فرمان الهی بود لذا پس از مقدمه چيني و ذکر مقام خلافت و ولايت اميرالمؤمنين (ع)، براي آن که تا آخر روزگار راه هرگونه شک و شبهه بسته باشد و هر تلاشي در اين راه در نطفه خنثي شود، ابتدا مطلب را به طور لساني اشاره کردند، و سپس به صورت عملي براي مردم بيان کردند. بدين ترتيب که ابتدا فرمودند: باطن قرآن و تفسير آن را براي شما بيان نمي کند مگر اين، کسي که من دست او را مي گيرم و او را بلند مي کنم و بازوي علی (ع) را گرفته و او را در مقابل  مردم بالا برد.

و این اعلام عمومی برای این بود که مردم بعد از پیامبر(ص) دچار سرگردانی نشده و بدانند در میان آنان حجت خدا و ولی خدا حضور دارد و باید به گرد او جمع شوند و این رسالتی است که در مسئله غدیر برای پیشوایی جامعه در اسلام در نظر گرفته شده است چراکه قرآن می فرماید: ...لِئَلاَّ یَکُونَ لِلنَّاسِ عَلَى اللّهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُلِ... (۱۶۵ نساء) برای اینکه مردم حجتی بر خدا نداشته باشند و خدا حجت خود را بر آنها معین می کند تا آنها نگویند که ما گمراه شدیم چون رهبر و پیشوا نداشتیم.
اتمام دین و اکمال نعمت از لسان پیامبر اکرم(ص)
 
اخطب خوارزم در كتاب المناقب با اسناد خود از ابوسعيد خدرى نقل مى‏ كند كه در روز غدير كه پيامبر(ص) مردم را به سوى على بن ابى طالب(ع) خواند، اين آيه نازل گرديد: اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الاسلام دينا. 
 
پس پيامبر (ص) فرمودند: اللّه‏ اكبر بر كامل شدن دين و اتمام نعمت و خوشنودى پروردگار به رسالت من و ولايت على. سپس گفت: خدايا دوست بدار هركس را كه او را دوست بدارد و دشمن بدار هركس را كه او را دشمن بدارد و خوار كن هركس را كه او را خوار سازد.
مهاجر و انصار، سفید و سیاه

پس از آن پیامبر(ٌص) برای مسلمانان خطبه خواند و فرمود: «ای مردم! بدانید که خداوند علی را ولی و امام شما قرار داده و اطاعت او را بر مهاجران و انصار و کسانی که به نیکی از آنان پیروی کنند، و بر شهری و روستایی و عجم و عرب و آزاد و مملوک و بزرگ و کوچک و سفید و سیاه واجب کرده است.»

آنچنان که در منابع مختلف اسلامی آمده است، آیین بیعت مسلمانان با پیامبر و علی بن ابیطالب علیهم‌السلام، ۳ روز به طول انجامید و حتی زنان با قرار دادن دست در ظرف بزرگ آبی که در سوی دیگر آن دست امام علی علیه‌السلام بود، بیعت خود را اعلام کردند.

نماز مخصوص شب عید غدیر

در برخى كتاب‌هاى دعا نمازى براى خصوص شب عيد غدير ذكر شده است و روشن است كه براساس حديث، نماز بهترين عملى است كه تشريع شده و از ناحيه‌ى شرع به ما رسيده است و اين سخن درباره‌ى همه‌ى نمازها جارى است. نحوه‌ى انجام اين نماز كه  ١٢  ركعت است و فقط در پايان ركعت دوازدهم سلام گفته شده و بعد از هر  ٢  ركعت به يك نشستن اكتفا مى‌شود، به اين صورت كه در هر ركعت، سوره‌ى «حمد» را  ١  بار و سوره‌ى «قُلْ هُوَ اَللّٰهُ أَحَدٌ» را  ١٠  بار و «آية الكرسى» را  ١  بار بخوان و در ركعت دوازدهم، سوره‌ى «حمد» را  ٧  بار و «قُلْ هُوَ اَللّٰهُ أَحَدٌ» را ٧ بار بخوان، آن‌گاه قنوت بگير و در حال قنوت اين دعا را بخوان:
 
لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ‏[1]وحده‏ لا شَرِيكَ لَهُ‏[2] لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ[3] يُحْيِي وَ يُمِيتُ‏[4] و يميت و يحيي و هو حي لا يموت عشر مرات بيده الخير وَ هُوَ عَلى‏ كُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدِيرٌ[5]
 
معبودى به جز خدا نيست كه يگانه است و شريكى براى او نيست و فرمانروايى و ستايش از آن او است، زنده مى‌كند و مى‌ميراند و مى‌ميراند و زنده مى‌كند و او خود زنده‌اى است كه هرگز نمى‌ميرد و خير و خوبى به دست او است و بر هر چيز توانا است.
 
سپس ركوع و سجده به‌جا آور و در حال سجده، ١٠  بار بگو:
 
سبحان من أحصى كل شي‏ء علمه سبحان من لا ينبغي التسبيح إلا له سبحان ذي المن و النعم سبحان ذي الفضل و الطول سبحان ذي العزة و الكرم أسألك بمعاقد العز من عرشك و منتهى الرحمة من كتابك و بالاسم الأعظم و كلماته [كلماتك‏] التامة أن تصلي على محمد رسولك و أهل بيته الطيبين الطاهرين و أن تفعل بي كذا و كذا إنك سميع مجيب‏
 
پاكا خدايى كه دانش او هر چيز را به شماره درآورده است، پاكا خدايى كه تسبيح جز بر او شايسته نيست، پاكا داراى بخشش و نعمت‌ها، پاكا خداى تفضل‌كننده و بخشنده، پاكا خداى سرفراز و گرامى، به گره‌گاه‌هاى سربلندى از عرشت و منتهاى رحمت از كتابت و به بزرگ‌ترين نام و سخنان كاملت از تو خواهانم كه بر فرستاده‌ات حضرت محمد(ص) و خاندان پاك و پاكيزه‌ى او درود فرستى و خواسته‌ى مرا درباره‌ى. . . برآورده سازى، به راستى كه تو شنوا و اجابت‌ كننده‌اى.
[1] ) سوره محمد، آیه 19.                                                    
[2] ) سوره انعام، آیه 163
[3] ) سوره التغابن، آیه 1                                                      
[4] ) سوره آل عمران، آیه156
[5] ) سوره التغابن، آیه 1
کد مطلب : 135759