۱
توصيه به ديگران
۰
شنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۴
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز:
ایرانیان باوجود «مشکلات اقتصادی» سوگواری حسینی را باشکوه تر از گذشته برگزار می کنند
آیت‌الله سیدهاشم حمیدی با بیان اینکه مردم ایران امسال نیز باوجود تمام مشکلات مالی و اقتصادی، با تمام وجود، سوگوار شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) خواهند بود، گفت: محبت امام حسین(ع) در جان ها نفوذ کرده است، به همین دلیل امسال شاهد برگزاری گسترده تر و باشکوه تر مراسم سوگواری حسینی در سراسر ایران اسلامی هستیم.
ایرانیان باوجود «مشکلات اقتصادی» سوگواری حسینی را باشکوه تر از گذشته برگزار می کنند
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز آیت‌الله سیدهاشم حمیدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما با بیان اینکه آثار فرهنگی و پرورشی سوگواری برای حضرت سیدالشهدا(ع)، آن قدر زیاد است که شیعیان و غیر شیعیان نیز علاقمند به برگزاری چنین مجالسی در طول سال هستند، گفت: سوگواری حسینی یکی از سنت های حسنه به جای مانده از سبک زندگی و سیره اهل بیت(ع)  است، در واقع  ائمه اطهار(ع) مجالس سوگواری بسیاری را در سوگ شهادت جانسوز حضرت سیدالشهدا(ع) بر پا نموده‌اند که مهم ترین نمونه آن، مجلس سوگواری ‌ای است که امام صادق(ع) برگزار کردند.

امام جماعت مسجد انصارالحسین(ع) تهران افزود: در یکی از مجالس متعددی که از سوی امام جعفر صادق(ع) برگزار شد، اشعاری از «جعفر بن عفان» که در رثای حضرت اباعبدالله(ع) سروده بود، خوانده شد:
 
لبیک علی الاسلام من کان باکیا فقد ضیعّت احکامه و استحلت 
 
غداة حسین علیه‌السلام للرماح رزیّه فقد نهلت منه السیوف و علّت

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، خاطرنشان کرد: از اقدامات مهم اهل بیت(ع) برای زنده نگه داشتن نام و یاد امام حسین(ع) و شهدای دیگر عاشورا، یادآوری مصائب امام حسین(ع) و اصحاب باوفایشان در مناسبات مختلف به ویژه در ایام محرم بود. در احوالات حضرت علی بن موسی الرضا(ع)  است که «هر گاه ماه محرم فرا می ‌رسید کسی پدرم را خندان نمی ‌دید و نگرانی و ناراحتی و اندوه بر آن بزرگوار غالب می ‌شد تا این که ده روز از این ماه می‌ گذشت؛ روز دهم که فرا می ‌رسید روز مصیبت و حزن و اندوه و گریه آن حضرت بود و می ‌فرمودند: این روز روزی است که حسین(ع) در آن به شهادت رسید.» این سنت، یکی دیگر از عوامل ماندگاری سوگواری برای حضرت امام حسین(ع) در طول تاریخ است.

تشویق و ترغیب مردم برای رفتن به کربلا از عوامل ماندگاری سوگواری حسینی است
 
وی در ادامه، گفت: از کارهای مهم دیگر اهل بیت(ع) برای زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای کربلا، تشویق و ترغیب مردم برای رفتن به کربلا و بیان پاداش های عظیم این زیارت است. روایات بسیاری از ائمه اطهار(ع) در ترغیب شیعیان به زیارت قبر شریف حضرت اباعبدالله(ع) در کتب و منابع معتبر، روایت شده است. در یکی از این احادیث به نقل از امام باقر(ع) آمده است «مروا شیعتنا بزیاره قبر الحسین علیه‌السلام فان اتیانه مفترض علی کل مؤمن یقر للحسین علیه‌السلام بالامامة من الله عزوجل؛ شیعیان ما را به زیارت قبر حسین(ع) امر کنید زیرا زیارت قبر امام حسین(ع) بر هر مؤمنی که اقرار به امامت حسین  از سوی خدای عزیز و جلیل دارد، لازم است.»

مسئول سابق نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه امام حسین(ع) به واسطه شخصیت عالیقدرشان و به واسطه شهادت قهرمانانه اشان، مالک قلب‌ها و احساسات صدها میلیون انسان طی 14 قرن اخیر بوده اند، ادامه داد: ادامه داد: یکی از عوامل ماندگاری محبت ویژه مردم به امام حسین(ع) این است که نهضتشان و قیامشان علیه ظلم و تبعیض و بی عدالتی، از یک سو، منطقی است، و از سوی دیگر در عمق احساسات و عواطف انسان ها راه یافته است. در واقع وجود مقدس سیدالشهدا(ع) در عقل ها و عواطف انسان، خانه کرده است.

آیت‌الله حمیدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مردم ایران امسال نیز باوجود تمام مشکلات مالی و اقتصادی، با تمام وجود سوگوار سیدالشهدا(ع) خواهند بود، افزود: محبت امام حسین(ع) در جان ها نفوذ کرده است، به همین دلیل امسال شاهد برگزاری گسترده تر و باشکوه تر مراسم سوگواری حسینی در سراسر ایران اسلامی هستیم.

روایت آیت‌الله سیدابوالقاسم حمیدی از عزاداری در نیمه شب ها و سحرها
 
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه سوگواری حسینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گسترش بیشتری یافته است، خاطرنشان کرد: به خاطر دارم مرحوم پدرم - آیت‌الله سیدابوالقاسم حمیدی- که سال ها امام جماعت مسجدی به نام «قدیمی» بودند که پس از انقلاب اسلامی، نامش «امام خمینی(ره)» شد، در دوران خفقان رضاخان، مجالس روضه در سوگ مصائب اهل بیت(ع) را نیمه شب ها یا سحرها برگزار می کردند.

این استاد درس خارج فقه اظهار داشت: نظام طاغوت ستم شاهی اجازه برگزاری آزادانه مراسم عزاداری را نمی دادند، به همین دلیل مراجع تقلید، علما و ائمه جماعات مجبور بودند مجالس سوگواری حسینی را در خفا و به دور از چشم ماموران حکومتی برگزار کنند.
کد مطلب : 242894
خواجوند سریوی
۱۳۹۷-۰۶-۲۵ ۱۱:۲۳:۱۷
سلام. وقت بخیر. لطفا اخبار علما را با عکس خودشان منتشر نمایید.
سپاسگزارم