توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۰
وظایف فرماندهی نیروهای ویژه آمریکایی در خاورمیانه
فرماندهی جدید نیروهای ویژه آمریکا در عراق و سوریه وظیفه دارد تا نیروهای محلی را برای اقدامات نظامی غیرمتعارف در جنگهای ترکیبی آموزش داده و از آنها برای مبارزه با داعش استفاده کند.
وظایف فرماندهی نیروهای ویژه آمریکایی در خاورمیانه
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز به نقل از خبرگزاری «نووستی»، پنتاگون نخستین گروه فرماندهی نیروهای نظامی ویژه آمریکایی که نظریه آن در سال 2014 و در بحبوحه بحران در شرق اوکراین بوجود آمده بود و بعد به «فرماندهی ضدترکیبی» شهرت یافت، را به عراق و سوریه اعزام کرد. این فرماندهی هدایت کل نیروهای علمیات ویژه آمریکا در سراسر منطقه خاورمیانه را برعهده دارد. مراسم رسمی تحویل این اختیارات در تاریخ 18 آوریل برگزار شد.

 
افسران «فرماندهی ضدترکیبی» در ماه دسامبر سال 2016 به بغداد اعزام شده بودند. این نظامیان چندین ماه زمان لازم داشتند تا با اوضاع و شرایط آشنا شده و خود را برای قبول اختیارات آماده کنند. این افسران تاکنون ملاقاتهایی هم با نیروهای کرد سوری نیز داشتند.

 
فرماندهی جدید نیروهای ویژه بخشی از ساختار فرماندهی عملیاتی ارتش آمریکاست که در حال حاضر شامل نیروهای «کلاه سبز» (تفنگداران دریایی آمریکا) و نیروهای عملیات زمینی می شود. علاوه بر این، این فرماندهی هدایت نیروهای ویژه کشورهای متحد آمریکا در عملیات «تعهد پایدار» را نیز برعهده دارد.  

 
اصلی ترین وظیفه این فرماندهی، اجرای اقدامات نظامی غیرمتعارف (جنگهای غیرمتعارف)، از جمله جنگهای پارتیزانی در پشت خطوط دشمن با استفاده از نیروهای  آموزش دیده ویژه خود و همچنین آموزش نیروهای شبه نظامی کشورهای متحد آمریکا برای مقابله با نیروهای تروریستی است.

 
این فرماندهی در عراق در وهله نخست موظف است تا نیروهایی را تربیت کند تا بتوانند در شرایط جنگهای ترکیبی اقدام کنند، یعنی در شرایطی که گروه تروریستی داعش علاوه بر جنگ متعارف، دست به اقدامات خرابکارانه دیگری نیز می زند که باید با آنها مقابله کرد.

 
این فرماندهی قادر است بسرعت نیروهای ضربت «کلاه سبزها» را برای واکنش نشان دادن به بحرانهای مشخص بوجود آمده آماده کند، یعنی از نیروهای آموزش دیده محلی در کشورهای آسیب دیده و نیروهای ویژه خود در میدان جنگ استفاده کند. در صورت ضرورت ممکن است از نیروهای ویژه دریایی و هوایی آمریکا نیز بهره ببرد.  

 
کارشناسان ایجاد «فرماندهی ضدترکیبی» را راهکار جدیدی برای استفاده از نیروهای ویژه عملیاتی می دانند. اگر در دهه 90 و اوایل سالهای 2000 آمریکایی ها مستقیما وارد عمل شده و تروریستها را بدست خود نابود می کردند، اکنون قصد دارند از نیروهای آموزش دیده محلی برای انجام چنین عملیاتی استفاده کنند.

 
آمریکا از روند اوضاع در عراق راضی نیست

 
"نیکیتا مندکوویچ" کارشناس مسائل مبارزه با تروریسم و رئیس باشگاه تحلیلی اورآسیا معتقد است که پیدا شدن نخستین فرماندهی نیروهای ویژه آمریکا در عراق، گویای نارضایتی مقامات پنتاگون از روند اقدامات نظامی در این کشور است.

 
وی می گوید: «جنگ با داعش نه به سرعت و نه با موفقیت پیش می رود و اوضاع آنطور که دولت جدید آمریکا می خواهد نیست. کارشناسان ناتو هم اذعان کرده اند که عملیات نظامی روسیه در سوریه به مراتب با موفقیت و تاثیرگذاری بیشتری در مقایسه با عملیات ضدتروریستی کشورهای غربی، پیش می رود. به همین دلیل مقامات واشنگتن تصمیم گرفته اند تا فرماندهی نیروهای کنونی که چندان موثر عمل نمی کنند را به نیروهای ویژه مضاعفی مجهز کند که بتوانند روند اوضاع را تغییر دهند و در این راه تجربه استفاده از نیروهای آموزش دیده محلی بکار گرفته شده است.»

 
این کارشناس یادآور شد: «آمریکایی ها پیش از این در اوکراین از نیروهای محلی برای رسیدن به اهداف سیاسی خاص استفاده کرده اند. در واقع آنها در آنجا از جنگهای ترکیبی برای تحت کنترل قرار دادن روند اوضاع در کی یف استفاده کردند. اکنون نیز بهره گیری از این تجربه در منطقه خاورمیانه گویای آن است که آمریکا در عراق و سوریه در مقابل وظایف مشابهی قرار گرفته است. در حقیقت آنها قصد دارند با استفاده از نیروهای محلی عراقی و شبه نظامیان کرد در سوریه جنگ با داعش را ادامه دهند تا شاید موفقیت بیشتری در این زمینه بدست آوردند.»
مرجع : خبرگزاری تسنیم
کد مطلب : 198010