توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۳۸
چه کسی پاسخگوی رژه جاسوسان در تیم مذاکرات هسته ای می باشد
خبر بهت آور بود؛ دری اصفهانی عضو دوتبعه تیم مذاکره کننده هسته ای به جرم جاسوسی به ۵سال حبس محکوم شد.
چه کسی پاسخگوی رژه جاسوسان در تیم مذاکرات هسته ای  می باشد
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز خبر بهت آور بود؛ دری اصفهانی عضو دوتبعه تیم مذاکره کننده هسته ای به جرم جاسوسی به ۵سال حبس محکوم شد. 

بنا بر این گزارش اسم دری اصفهانی که این روزها بخاطر اعلام حکم جاسوسی نقل خیلی از محافل است تنها نمونه جاسوسی در مذاکرات هسته ای نیست. 

در سال ۸۶ درحالی که روند پرونده هسته ای ایران کاملا تغییر کرده بود و ایران که طی سال های ۸۴-۸۲ فعالیت های هسته ای خود را به حالت تعلیق در آورده بود در مرز بدست آوردن چرخه کامل سوخت قرار داشت. 

اما ناگهان خبری عجیب در فضای رسانه ای کشور منتشر شد. روزنامه اعتماد ملی از بازداشت حسین موسویان عضو تیم سابق مذاکره کننده هسته ای که به ریاست حسن روحانی بود خبر داد خبری که با ۲روز تاخیر منتشر شد. 

یک منبع آگاه دلیل بازداشت موسویان را اینگونه شرح داد: "تحقیقات مقدماتی از موسویان که به اتهام ارتباط با عوامل خارجی وتبادل اطلاعات با آنها دستگیر و در حال حاضر در زندان اوین به سر می برد، آغاز شده اشت" 

اما رسانه های خارجی و حتی برخی رسانه های داخلی مخالف دولت وقت، علت بازداشت موسویان را نوعی واکنش به انتقادات اخیر او به سیاست های هسته ای تیم مذاکره کننده جدید که ریاست آن با علی لاریجانی بود می دانستند.
 
سه روز پس از بازداشت موسویان برخی رسانه های داخلی به نقل از منابع آگاه اتهام جاسوسی موسویان را که عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای و عضو کلیدی تیم سیاسی حسن روحانی (دبیر سابق شورای امنیت ملی) بود را تأیید کردند. 

موسویان ۸ روز پس از بازداشت با قراردادن وثیقه ۲۰۰میلیونی آزاد شد که موجی از انتقادات را در پی داشت. 

حسن روحانی رئیس وقت مرکز بررسی های استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به این بازداشت گفت: "آقای موسویان فردی خدوم است و دستگاه قضایی باید این موضوع را برای مردم روشن کند و ان شاءالله این مسئله به زودی آشکار می شود" 

در آذرماه همان سال معاون امنیتی دادستان تهران رفع اتهام جاسوسی از موسویان را اعلام کرد که اعتراض شدید محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت را در پی داشت. 

پس از کش و قوس های فراوان در ۲۰فروردین ۱۳۸۷ دادگاه انقلاب موسویان را به اتهام اخلال در امنیت ملی مجرم شناخته و به دوسال حبس تعلیقی و ۵سال محرومیت از مشاغل دولتی محکوم کرد.
 
پس از ۹سال دوباره در تیم هسته ای که باز هم ریاست کل آن را حسن روحانی برعهده داشت جاسوسی کشف شد .

وزارت خارجه در ابتدا این خبر را تکذیب کرد اما بلافاصله کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس این خبر را علنی کرد و حمید رسایی نماینده سابق مجلس نام وی را رسانه ای کرد. 

چند روز بعد معاون اول قوه قضائیه با اعلام رسمی، جاسوسی دری اصفهانی را تایید کرد که مهری پایانی بر تمام شایعات و تکذیبیه ها شد. 

دری اصفهانی قبل از انقلاب با کمیته خزانه داری آمریکا کار می کرد و مسئولیت کمیته بخش مربوط به انگلیس را بر عهده داشت. پس از انقلاب در وزارت دفاع استخدام و مسئول بخش مطالبات ایران را داشت که به اتهام حاسوسی برای آمریکا اخراج و پس از آن راهی کانادا شد اما در دولت یازدهم پس از سال ها به ایران برگشت و بعنوان مشاور ولی الله سیف در بانک مرکزی مشغول به کار شد. 

دری اصفهانی که دارای تابعیت کانادایی و به گفته برخی دارای تابعیت آمریکا نیز هست با کارنامه ای وارد بانک مرکزی ایران شد که در آن عضویت پیوسته در انجمن حسابداران خبره انگلیس و ولز و عضویت در انجمن حسابداران خبره آنتاریو کانادا دیده میشد. 

او با دعوت نهاوندیان به گروه مذاکرات هسته ای پیوست و مسئول امور بانکی تیم مذاکره کننده هسته ای با گروه ۱+۵ بود. 

در ضمن  محسنی اژه ای از فساد مالی دری اصفهانی هم خبر داد که هنوز کیفر خواست آن صادر نشده. 

مهدی محمدی از اعضای تیم سابق مذاکره کننده هسته ای پس از انتشار خبر حضور جاسوس در تیم مذاکره کننده هسته ای اینگونه نوشت: " اینکه یک عضو تیم مذاکره کننده درباره برجام به به جرم جاسوسی مجرم شناخته شده مسئله کوچک یا ساده ای نیست. هر کسی که به منافع ملی ایران ذره ای اعتقاد داشته باشد نمی تواند از کنار این خبر ساده بگذرد. وقتی درباره مسئله ای چنین حساس مذاکره می کنید، هیچ چیز مهم تر از این نیست که طرف مقابل نداند استراتژی شما چیست، تا کجا و بر سر چه مسائلی کوتاه خواهید آمد و چه چیز خط قرمز شماست. وقتی "دست رو باشد" عملا چانه زنی بی معناست و درست است که ظاهرا بده بستانی رخ می دهد اما در واقع این طرف مقابل است که روند مذاکرات و نتیجه آن را کنترل می کند. کسی که اکنون دادگاه او را مجرم شناخته، یکی از اصلی ترین افراد مذاکره کننده درباره تحریم ها بوده است. واقعا با این وضع، آیا عجیب است که بخش تحریم ها در برجام چنین بی محتوا و ضعیف باشد؟ نمی توان تا پیش از دسترسی به جزئیات قاطعانه قضاوت کرد، اما این حق ملت ایران است که آقای رییس جمهور درباره اتهامی چنین مهیب به ملت توضیح بدهد." 

فتنه پیش محسنی اژه ای در حالی حکم دری اصفهانی که ۵سال زندان بود را اعلام کرد که پیش از آن سید محمود علوی از عدم جاسوس بودن دری اصفهانی از نظر معاونت وزارت اطلاعات سخن گفته بود. 

پس از اعلام این حکم، بعیدی نژاد از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: "دری اصفهانی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای نبوده است" این در حالیست که دری اصفهانی در مراسم "تجلیل از افتحار آفرینان برجام" از حسن روحانی نشان درجه سه خدمت دریافت کرد. 

چند روز پس از افشای این جاسوسی، خبرهایی از کارمند بودن دری اصفهانی برای یک شرکت چند ملیتی با عنوان pwc برملا شد و برای این شرکت جاسوسی و حقوق های نجومی دریافت می کرده. 

پس از اعلام این حکم سخنگوی وزارت خارجه کانادا از آگاهی وزارت خارجه این کشور از بازداشت تبعه خود سخن گفت و اعلام کرد: " برای محافظت از حریم خصوصی فرد مذکورقادر به افشای بیشتر جزئیات نیستیم"
 
اما دری اصفهانی تنها جاسوس این تیم هسته ای نبود کریمی قدوسی از حضور سه جاسوس دیگر که در مذاکرات هسته ای حضور داشتند و در حال حاضر فراری هستند خبر داد. 

افرادی که یکی از آن ها با نام مشکور و دارای تابعیت فرانسوی که کارشناس بخش حقوق بین الملل برجام بوده فرد دیگر آقای رمضانی که مسئول جریان سازی رسانه ای بوده و نفر اخر شخصی با نام سیروس ناصری بوده که هفته ای یکبار از لندن با هزینه ریاست جمهوری رفت و آمد میکرده و با آقای نهاوندیان جلسه داشته. 
اما این سوال برای مردم هست که تا کی باید شاهد حضور جاسوسان در تیم مذاکرات هسته ای باشیم؟

نویسنده: فائزه سادات پاکزاد
کد مطلب : 219755