توصيه به ديگران
۰
جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۱۷
رمز مخفی بودن شب قدر
شایسته است هر بنده خدا در شب‏هایی که احتمال شب قدر می‏ رود، در طلب مغفرت و رحمت و عافیت و معرفت اهل بیت علیهم السلام به ویژه مقام عصمت فاطمه زهرا علیها السلام، شب زنده داری و احیا بدارد و شکر منعم و توفیق پرفیض آن شب‏های عظیم الشأن را به دست آورد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، عبدالواحد انصاری می‏ گوید: از امام باقر علیه السلام از شب قدر پرسیدم که: از شب قدر برایم خبر بده؟حضرت فرمود:

در یکی از دو شب بیست و یکم یا بیست و سوم بخواه.عرض کردم: یکی از آنها را به تنهایی یاد بفرما، فرمود: چه می ‏شود که در هر دو شب، عمل نیک انجام داده و کوشش نمایی. ۱

شاید جهت مخفی بودن این شب‏ها در بین شب‏های رمضان این باشد که:

همچنان که خداوند اسم اعظم خود را در بین اسمای حسنای خود پنهان داشته، شب قدر را هم به خاطر جلالت شأن در بین شب‏ها، پنهان نگه داشته است. شاید مخفی بودن این شب برای این باشد که مردم شب‏های متعدّدی را به عبادت بپردازند تا آنان که شب را درک کردند مغرور نشوند و کسانی که درک نکرده‏ اند از باقی شب‏ها محروم نشوند و بندگان به شوق درکِ بهره‏ های فراوان شب‏های ماه مبارک، از راه عبادت و نیایش بکوشند و بر اخلاص و بندگی خویش بیافزایند، تا مورد رحمت و غفران حق قرار گیرند.

پس شایسته است هر بنده خدا در شب‏هایی که احتمال شب قدر می‏ رود، در طلب مغفرت و رحمت و عافیت و معرفت اهل بیت علیهم السلام به ویژه مقام عصمت فاطمه زهرا علیها السلام، شب زنده داری و احیا بدارد و شکر منعم و توفیق پرفیض آن شب‏های عظیم الشأن را به دست آورد.

برخی از عرفا در تفسیر «لیلة القدر» به حضرت فاطمه زهرا علیها السلام چنین گفته‏ اند که:

شب قدر بین سه شب مشهور مخفی است همانطور که قبر فاطمه زهرا علیها السلام هم در سه مکان: قبرستان بقیع، روضه بین محراب و منبر در مسجد النبی و خانه خود، نزد قبر پدرش رسول اللّه صلی الله علیه و آله پنهان می‏ باشد.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ فَضْلِهِ وَ إِجْلَالَ حُرْمَتِهِ وَ التَّحَفُّظَ مِمَّا حَظَرْتَ فِیهِ وَ أَعِنَّا عَلَی صِیَامِهِ بِکَفِّ الْجَوَارِحِ عَنْ مَعَاصِیکَ وَ اسْتِعْمَالِهَا فِیهِ بِمَا یُرْضِیکَ حَتَّی لَا نُصْغِیَ بِأَسْمَاعِنَا إِلَی لَغْوٍ وَ لَا نُسْرِعَ بِأَبْصَارِنَا إِلَی لَهْوٍ «۷» وَ حَتَّی لَا نَبْسُطَ أَیْدِیَنَا إِلَی مَحْظُورٍ وَ لَا نَخْطُوَ بِأَقْدَامِنَا إِلَی مَحْجُورٍ وَ حَتَّی لَا تَعِیَ بُطُونُنَا إِلَّا مَا أَحْلَلْتَ وَ لَا تَنْطِقَ أَلْسِنَتُنَا إِلَّا بِمَا مَثَّلْتَ وَ لَا نَتَکَلَّفَ إِلَّا مَا یُدْنِی مِنْ ثَوَابِکَ وَ لَا نَتَعَاطَی إِلَّا الَّذِی یَقِی مِنْ عِقَابِکَ ثُمَّ خَلِّصْ ذَلِکَ کُلَّهُ مِنْ رِئَاءِ الْمُرَائِینَ وَ سُمْعَةِ الْمُسْمِعِینَ لَا نَشْرَکُ فِیهِ أَحَداً دُونَکَ وَ لَا نَبْتَغِی فِیهِ مُرَاداً سِوَاکَ‏.

خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست، و شناخت برتری این ماه، و بزرگ داشت احترامش را، و خودداری از آنچه که در این ماه ممنوع کردی، به ما الهام فرما، و ما را به روزه داشتن این ماه، و حفظ انداممان از گناهانت و به کار گرفتن آنها در آنچه که تو را خشنود می ‏کند یاری ده، تا با گوشمان به گفتار لغو گوش نکنیم، و با چشممان به تماشای لهو نشتابیم، و تا جایی که دست‏هامان را به جانب حرامی نگشاییم، و با گام‏هامان به سوی ممنوعی نرویم، و شکم‏هامان جز آنچه را حلال کردی، در خود جای ندهد، و زبانمان جز به آنچه تو گفته‏ای گویا نشود، و عمل و وظیفه‏ای جز آنچه ما را به ثواب تو نزدیک می‏کند، متحمّل‏ نشویم، و جز آنچه ما را از کیفر تو نگاه می‏ دارد، انجام ندهیم. آنگاه همه اینها را از ریای ریاکاران، و شهرت‏طلبی شهرت طلبان، خالص و پاک فرما؛ به گونه‏ای که کسی را جز تو در اعمالمان شریک نکنیم، و مقصد و منظوری در آن اعمال غیر تو نطلبیم.