توصيه به ديگران
۰
جمعه ۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۹
آیا وزیر ارتباطات فرق دیتابیس و دیتاسنتر را می‌داند؟
درحالی که امید آن می رفت پس از اشتباهات پیاپی محمود واعظی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) که در اوائل پذیرش مسئولیتش از وی سر زد و مدتی نیز خبرساز شد، مشاورانش او را راهنمایی کنند اما به نظر می رسد تکرار این اشتباهات حکایت از بی اطلاعی کامل وزیر از دنیای دیجیتال و عدم توانایی مشاورانش به حل این موضوع دارد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، درحالی که امید آن می رفت پس از اشتباهات پیاپی محمود واعظی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) که در اوائل پذیرش مسئولیتش از وی سر زد و مدتی نیز خبرساز شد، مشاورانش او را راهنمایی کنند اما به نظر می رسد تکرار این اشتباهات حکایت از بی اطلاعی کامل وزیر از دنیای دیجیتال و عدم توانایی مشاورانش به حل این موضوع دارد.

 
محمود واعظی روز گذشته در حاشیه مراسم افتتاحیه سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات، با اشاره به برگزاری اینترنتی سرشماری نفوس و مسکن و اختلالات ایجادشده در سامانه این سرشماری گفت: مرکز آمار پیش‌بینی نکرده بود که مردم در اولین سرشماری اینترنتی اینگونه استقبال کنند، به همین دلیل دیتابیس مرکز آمار را در خدمت این کار قرار داده بود. در جلسه‌ای که با همکاران مرکز آمار داشتیم، اعلام کردیم که اگر هجوم مردم به این سامانه را پیش‌بینی می‌کنند، از دیتابیس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده کنند، اما آنها براساس پیش‌بینی هایی که در کشورهای دیگر داشتند، نظرشان بر این بود که در اولین سرشماری اینترنتی درصد کمتری مراجعه می‌کنند که خوشبختانه مردم با توجه به استفاده مناسب از این فضا و گسترش دسترسی به اینترنت در سراسر کشور، اقبال بسیار خوبی داشتند.


وزیر ارتباطات در این مصاحبه کوتاه بارها از کلمه دیتابیس (پایگاه داده) استفاده نمود که اصلا ربطی به ماجرا ندارد. به نظر می رسد با توجه به مشکل بوجود آمده در سایت مرکز آمار و مراجعات بالای مردم به این سایت، منظور آقای واعظی دیتاسنتر(مرکز داده) بوده است نه دیتابیس.

 
 
اما دیتابیس یا پایگاه داده چیست ؟ بانک اطلاعاتی یا پایگاه داده یا دیتابیس (data base) به مجموعه ای از اطلاعات با ساختار منظم  گفته می شود. این پایگاه های اطلاعاتی معمولاً در قالبی که برای دستگاه ها و رایانه ها قابل خواندن و قابل دسترسی باشند ذخیره می شوند.

 
با بیان این تعریف معلوم می شود که اصلا تغییر بانک اطلاعاتی چیزی را حل نمی کند و اصلا مگر می شود برای جمع آوری اطلاعات و سرشماری مردم از پایگاه اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات استفاده کرد! حتی اگر منظور وزیر نیز تغییر سیستم مدیریت پایگاه داده بوده که نبوده ! تا آنجا که ما اطلاع داریم وزارت ارتباطات تا به امروز هیج سیستم مدیریت پایگاه داده ننوشته است هر چه هست فرنگی است ، فارغ از این نیز حتی با تغییر برنامه نویسی و استفاده از سیستم مدیریت پایگاه داده دیگر (مثلا از به جای استفاده از  MySQL از Oracle استفاده نمایند) کمک مهمی به حل مشکل ترافیک بالا و مراجعات زیاد مردم نمی کند .

 
با توجه به مشکل بوجود آمده برای سایت مرکز آمار و دستور رییس جمهور احتمالا منظورشان تغییر دیتاسنتر بوده است . مرکز داده (Data Center) به مجموعه‌ای از سرویس گرها، زیرساخت‌های ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته می‌شود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه (اینترنت/اینترانت/اکسترانت) بکار گماشته می‌شوند.

 
در اوایل پذیرش مسئولیت وزارت ارتباطات ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سخنان محمود واعظی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که واحد اندازه‌گیری اینترنت را به جای گیگابایت، «گیگاهرتز» گفت خبرساز شد و عدم آشنایی وی با فضای مجازی سوژه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی شد.

 
گفتنی است محمود واعظی دارای مدرک‌ تحصیلی دکترای روابط بین‌الملل و فوق‎لیسانس مهندسی الکترونیک است و پیش از این، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران (از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۵)، مشاور وزیر امور خارجه، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه و معاون پژوهش‌های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک بوده است.
مرجع : 598
کد مطلب : 174962