توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۱۰
هویت مخفی؛چالش‌ اصلی فضای سایبری
رئیس پلیس فتای ناجا گفت: فضای سایبری ناملموس، بدون مرز و ناشناخته است بنابراین امکان برای مجرمین و افراد ناشناس فراهم می‌شود تا در هر نقطه از دنیا دست به ارتکاب جرم و کار خلاف بزنند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس فتای ناجا در ادامه سخنان خود در نشست جهانی جرائم سایبری در دنیای به هم پیوسته اظهار داشت: مرتکبان به جرائم سایبری دیگر نیازی به مهارت‌ها و تکنیک‌های پیچیده ندارند به ویژه در عرصه‌ کشورهای در حال توسعه زیرفرهنگ‌هایی از جوانانی که در کلاهبرداری‌های مالی کامپیوتر درگیر هستند ظهور یافته که بسیاری از آنها در سال‌های آخر نوجوانی درگیر جرائم سایبری شده‌اند.

رئیس پلیس فتای ناجا تصریح کرد: براساس همین گزارش در کشورهای توسعه یافته یا بعضی کشورهای در حال توسعه قربانی شدن فردی جرم سایبری به میزان چشم‌گیری از قربانی شدن شکل‌های عادی یا جرائم قدیمی جرم بیشتر است.

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: نرخ قربانی برای کلاهبرداری‌های آنلاین، کارت‌‌های اعتباری، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی افراد یا دسترسی به حفاظ یک ایمیل و سرقت هویت بین ۱ تا ۱۷ درصد جمعیت آنلاین برای ۲۱ کشور در نقاط مختلف دنیا متغیر است، این در حالی است که نرخ سرقت از منازل، دزدی و سرقت اتومبیل برای همین کشورها ۵ درصد است؛ این آمار در کشورهای کمتر توسعه یافته بالاتر است.

سردار هادیانفر ادامه داد: این بدان معنا است که این تغییر شکل جرائم یک حرکت تکاملی نیست بلکه یک حرکت انتقالی است و بشر در عصر کنونی با رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات با پدیده جرائم نوظهور در جهان مواجه است.

وی افزود: امروز ۳ عامل اصلی و محرک در ارتکاب جرائم سایبری یعنی رادارهای پنهان، شرایط سودآور و اینکه جرم به عنوان یک سرویس یا خدمات ارائه می‌گردد و همین عوامل سبب شده که اقبال مجرمین به جرائم افزایش بیشتری یابد به گونه‌ای که روزانه ۱۰۰ هزار سایت در دنیا متولد می‌شود و هفته‌ای ۸۰ هزار سایت با انگیزه مجرمانه ساخته می‌شود و اینکه تولد ۴۷۶ سایت مجرمانه در هر ساعت در دنیا مجرمان را بر آن داشته که از این سهولت و دسترسی نهایت استفاده را برده و خود را در پشت دیگران پنهان کنند و به همین سبب امروز پنهان ماندن هویت به عنوان یکی از چالش‌های اصلی فضای سایبری مطرح است.

رئیس پلیس فتای ناجا در ادامه این مطلب اظهار داشت: پنهان ماندن هویت با استفاده از ابزارهای گوناگون و جرائم سازمان یافته در لایه‌های پنهان دارک‌نت و استفاده کاربران گوشی‌های هوشمند از ۱.۷۶ میلیارد در جهان به ۲.۷۳ میلیارد نفر در سال ۲۰۱۸ به عنوان فرصتی برای مجرمان، گروه‌‌های سازمان یافته و تروریست‌ها تلقی می‌شود.

وی به تهدیدات آینده جهان که موجب نگرانی جامعه جهانی خواهد شد پرداخت و تصریح کرد: گذشته از پنهان ماندن هویت افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی در فضای سایبری به منظور جذب، آموزش و به کارگیری افراد در عملیات‌های تروریستی در سراسر جهان خواهد بود.

این مقام ارشد انتظامی کشور فعالیت مجرمین و گروه‌های سازمان یافته و تروریستی با انگیزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، دینی و فرهنگی را در دارک‌نت حمله به سیستم‌های پرداخت الکترونیک، نفوذ به شبکه‌های بانکی، نفوذ هکرها به خانه‌های کاربران برای سرقت اطلاعات شخصی با توسعه اینترنت اشیاء و همچنین توسعه بی‌رویه پیام‌رسان موبایلی OTT‌ها دانست و گفت: از سوی دیگر اپراتوری بات‌نت‌ها که مجرمان بیش از ۱ تا چند میلیون آدرس منحصر به فرد آی‌تی به عنوان سرور‌های فرماندهی و کنترل در جهان به کار می‌گیرند تا پازل تهدیدات را در دنیا کامل و مضمون اینترنت و فضای سایبری را به یکی از نگرانی‌ها و تهدیدات عمده برای مردم و دولت‌ها تبدیل کنند.

سردار هادیانفر افزود: مسئله این است که تأمین امنیت در فضای سایبری بسیار دشوار است چرا که فضای سایبری ناملموس، بدون مرز و ناشناخته است. بنابراین این امکان را برای مجرمان و افراد ناشناس فراهم می‌کند که در هر نقطه از دنیا دست به ارتکاب جرم و کار خلاف بزنند بدون اینکه محدودیتی داشته باشند.

رئیس پلیس فتای ناجا تأکید کرد: نباید فراموش کرد که فضای سایبری، امروز در دنیا تبدیل به بخشی جداناپذیر از زندگی جامعه جهانی شده و هیچ چاره‌ای جز برداشتن گام‌های بنیادی برای تضمین امنیت وجود ندارد.

وی افزود: تأمین امنیت فضای سایبری و مبارزه با جرائم نیازمند یک فرایند تعاملی است و همکاری بخشی و فرابخشی، ملی، فراملی و بین‌المللی است و نه یک محصول که تصور شود که با خرید آن کشوری قادر است امنیت سایبری خود را تأمین کند.

این مقام ارشد انتظامی به ویژگی این فضا و ذات فرامرزی بودن جرائم پرداخت و گفت:‌ ذات فرامرزی بودن جرائم همه کشورها را ناگزیر به همکاری با یکدیگر در عرصه بین‌المللی می‌کند؛ در دهه گذشته شاهد فعالیت چشمگیری در انتشار اسناد ملی و بین‌المللی با هدف مقابله با جرائم سایبری در دنیا بوده‌ایم که تلاش‌ها برای همه کشورهای فعال ستودنی است ولی کافی نیست.

وی به فعالیت پلیس سایبری کشورها اشاره و تصریح کرد: امروز پلیس سایبری کشورها گذشته از توافقات و همکاری‌های رسمی باید با استفاده از شیوه‌های غیر رسمی که برای حدود دو سوم کشورها ممکن است در جهت پیشگیری و مقابله با جرائم سایبری گام بردارد.

رئیس پلیس فتای ناجا تصریح کرد: سازمان اینترپل به عنوان بزرگترین سازمان جهانی بعد از سازمان ملل از حیث اعضا در سال ۲۰۱۱ با درک صحیح از شرایط موجود در فضای سایبر جهان اقدام به تأسیس مجتمع جدیدی برای مبارزه با جرائم سایبری در کشور سنگاپور نموده است.

این مقام ارشد انتظامی کشور ادامه داد: توجه به ابعاد فراملی و بین‌المللی جرائم سایبری در تبادل و اشتراک اطلاعات جرائم، مجرمین و تجربیات فنی و تأمین دسترسی‌های پلیسی و تعامل و همکاری پلیس سایبری کشورها ظرفیت‌سازی و دستیابی با استانداردهای جهانی با محوریت ITCI می‌تواند عرصه را بر مجرمین در سراسر جهان تنگ کرده و شرایط فعالیت آنها را سخت نماید.

سردار هادیانفر به فعالیت پلیس سایبری ایران پرداخت و گفت: پلیس سایبری ایران (فتا) براساس سند راهبردی خود در محورهایی همچون صیانت از حقوق شهروندان و حفظ سرمایه‌های مادی و معنوی، اصرار کسب و کار، مالکیت خصوصی، حریم خصوصی و آزادی‌های مشروع و مشارکت مؤثر در تعامل و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید دارد و تاکنون توانسته با مشارکت همه جانبه در راستای پیشگیری و مقابله با جرائم سایبری و همکاری تنگاتنگ با سازمان اینترپل در زمینه تأمین امنیت فضای سایبری دستاوردهایی همچون ارتقای امنیت توأم با احساس امنیت کاربران، خانواده‌ها، توسعه کسب و کار آنلاین، افزایش قدرت کشف به وقوع، افزایش خطرپذیری ارتکاب برای مجرمین و توسعه ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی را در ایران فراهم سازد.

وی تأکید کرد: همچنین با توجه به فراملی بودن جرائم توانسته‌ایم در راستای اهداف سازمان‌های بین‌المللی و قوانین و معاهدات بین‌المللی اقدامات بسیار گسترده‌ای را برای همکاری و تعامل سازماندهی نماییم و افزایش این همکاری‌ها را در اولویت‌های اساسی پلیس سایبری کشورمان پیش‌بینی نماییم.

این مقام ارشد انتظامی کشور خاطرنشان کرد: پلیس سایبری ایران دارای مراکز استاندارد و توانمندی مناسب علمی، فنی و پلیسی با توان کشف جرائم با قدرت بیش از ۸۰ درصدی جرائمی سایبری و دارای تجربیات آموزشی مناسب آمادگی کمک به سایر کشورها را برای ایجاد و راه‌اندازی پلیس سایبری و همچنین کشف پرونده‌های مهم دارد و می‌تواند تجربیات خود را در اختیار سایر کشورها قرار دهد.
کد مطلب : 119818