توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۱
نگاهی به گوشه هایی از فضایل سیده النساء العالمین
اگر بخواهیم به فضایل و مناقب حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اشاره ای کوچک هم بنماییم باید اذعان و اعتراف نماییم که آن بیرون از حد شمارش است. او در هر زمینه از امور زندگی دنیوی و اخروی بر تمام زنان عالم پیش‏قدم بود و گوی سبقت را از همگان ربوده است
نگاهی به گوشه هایی از فضایل سیده النساء العالمین
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز امشب بنا بر روایت اول شب شهادت مظلومانه دخت النبی و ام الائمه حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها می باشد.

بنا بر این گزارش فاطمه ای که نه تنها در نزد شیعیان جهان بلکه در نزد تمام مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار می‌باشد. و این عقیده بنا بر گواه علمای شیعه و سنی بر گرفته از مضامین احادیث بسیار زیادی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می باشد.

 در این خصوص باید گفت کثرت بسیار زیادی از این احادیث اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوتهایی هستند، اما دارای مضمونی واحد می‌باشند. در یکی از این گفتارها (که مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی می باشد)، رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: "فاطمه سرور زنان جهانیان است".

 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم اکرم بارها در سخنانش مقام و موقعیت والای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را برای مسلمانان بیان می‏کرد و می‏فرمودند: « فاطمه سبب خلقت افلاک است و ملائکه الهی در خدمت او هستند. او را اذیت نکنید که اذیت او اذیت من است . فاطمه‌ی من، اهل بهشت است و در قیامت از شیعیانش شفاعت می کند. » 

همچنین اهل سنت روایت کرده اند که حضرت رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلّم فرموده اند که فاطمه پاره تن من است هرکه او را شاد گرداند مرا شاد گردانیده است و هرکه او را آزرده کند مرا آزرده است، فاطمه علیها السّلام عزیزترین مردم است نزد من.

اگر بخواهیم به فضایل و مناقب حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اشاره ای کوچک هم بنماییم باید اذعان و اعتراف نماییم که آن بیرون از حد شمارش است. او در هر زمینه از امور زندگی دنیوی و اخروی بر تمام زنان عالم پیش‏قدم بود و گوی سبقت را در ایمان، عبادت، زهد، حجاب، تقوا، ولایت مداری، همسرداری، ایثار و . . . ،از همگان ربوده و سر آمد همگان گشته بود تا در ردیف کامل ترین زنان عالم جای بگرد تا به « سیده النساء العالمین » ملقب گردد. 

عايشه در خصوص عنایت پیامبر به یگانه دردانه اش حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اظهار مى كند: ما رَاَیْتُ اَحَداً اَشْبَهَ کَلاماً وَ حَدِیثاً مِنْ فاطِمَةَ بِرَسُولِ اللهِ(صلی الله علیه وآله) وَ کانَتْ اِذا دَخَلَتْ عَلَیْهِ رَحَّبَ بِها، وَ قامَ اِلَیْها، فَاَخَذَ بِیَدِها فَقَبَّلَها، وَ اَجْلَسَها فِی مَجْلِسِهِ ... 
فاطمه(سلام الله علیها) شبيه تر از هر كسى به رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم بود . هنگامى كه به حضور پيامبر صلى الله عليه و آله وسلم مى رسيد، حضرت با آغوش باز از او استقبال مى كرد و دست هايش را مى گرفت و در كنار خود مى نشاند، و هرگاه پيامبر صلى الله عليه و آله وسلم بر فاطمه عليهاالسلام وارد مى شد، ايشان برمى خاست و دست هاى حضرت را با اشتياق مى بوسيد.

 نگاهی به گوشه هایی از فضایل حضرت زهراسلام الله علیها

امام صادق عليه السلام مى فرمایند: اگر خداى تبارك و تعالى اميرالمؤمنين عليه السلام را براى فاطمه نمى آفريد، در روى زمين ، از آدم گرفته تا هر بشرى بعد از او همسرى براى او نبود.

در احادیث متواتره از همه فرق مسلمانان روایت شده است که آنحضرت را برای این فاطمه نامیده اند که حقتعالی او را و شیعیان او را از آتش جهنم بریده است.

در تفسير فرات كوفي از امام صادق علیه السلام درباره آيه نخست سوره قدر «انا انزلناه في ليله القدر» روايت شده است كه حضرت فرمودند: منظور و مراد از «ليله» فاطمه است و مقصود از «القدر» الله جل جلاله است، پس هر كسي كه فاطمه(س) را آن گونه كه حق آن است، بشناسد، به تحقيق شب قدر را درك كرده است و همانا او فاطمه ناميده شد زيرا كه مردم از شناخت او بازماندند (عاجز ماندند).

علامه مجلسي از انس بن مالك و بريده نقل مي كند كه: رسول خدا(ص) آيه ۳۷ سوره نور را قرائت نمودند: «في بيوت اذن الله ان ترفع و يذكر اسمه يسبح له فيها بالغدو والاصال» در اين هنگام مردي برخاست و سوال كرد: يا رسول الله، اين خانه ها كدام است؟ حضرت فرمودند: خانه هاي انبياء. ابوبكر برخاست و پرسيد: اي رسول خدا، آيا اين خانه نيز از همان خانه هاست؟ (به خانه علي و فاطمه اشاره نمود) حضرت فرمود: آري از برترين آنهاست. 

ابن عباس نيز در اين باره مي گويد:
در مسجد پيامبر(ص) بوديم كه قاري، آيه فوق را تلاوت كرد. پرسيدم: اي رسول خدا اين خانه ها كدام خانه هاست؟ حضرت فرمودند: خانه هاي انبياء و به دست خويش به خانه فاطمه زهرا(س) اشاره فرمودند.

ذهبی در «میزان الاعتدال» آورده است که پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) فرمود: «اَوَّلُ شَخْص یَدْخُلُ الْجَنَّةُ فاطِمَةُ(علیها السلام)
نخستین کسی که وارد بهشت می‌شود، فاطمه است.

و کلام را با زیارت آن بانوی دو عالم به پایان می بریم:

يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً وَ زَعَمْنَا أَنَّا لَكِ أَوْلِيَاءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صَابِرُونَ لِكُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوكِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ أَتَى [أَتَانَا] بِهِ وَصِيُّهُ فَإِنَّا نَسْأَلُكِ إِنْ كُنَّا صَدَّقْنَاكِ إِلا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِيقِنَا لَهُمَا لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلايَتِكِ. 

اى آزموده،آزمودت خداى يكه تو را آفريد،پيش از آنكه تو را بيافريند،پس به آنچه آزمودت تو را شكيبا يافت‏ ما بر اين باوريم كه دوستان و تصديق‏كنندگان توييم،و به تمام آنچه پدرت(درود خدا بر او و خاندانش باد)و وصى‏اش براى ما آورده صبركننده‏ايم،پس از تو درخواست مى‏كنيم،اگر تصديق‏كننده تو بوده‏ايم،ما را به تصديقمان به پدرت و جانشينش ملحق كنى،تا خود را بشارت دهيم،كه به سبب ولايت تو پاك گشته‏ايم.
کد مطلب : 110006