توصيه به ديگران
۰
جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۰
لزوم تدریس اقتصاد مقاومتی در دانشگاهها
حسن سبحانی اعتقاد دارد مسائلی چون اقتصاد مقاومتی باید به دانشگاهها ورود کرده و در مورد آن صحبت شود چرا که این سیاستها نحوه اداره کشور در شرایط بحرانی را مشخص می کند تا در شرایط سخت توان کشور بیشتر شده و مقاومت ملت افزایش یابد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز حسن سبحانی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه تهران در گفتگو با اقتصاد پرس از نحوه اجرای قوانین در کشور انتقاد کرده و گفت: در کشور ما دو مشکل وجود دارد اول اینکه در بعضی موارد قوانین وضع شده متناسب با شرایط اقتصادی کشور نیست و در برخی موارد دیگر هم قوانین در اجرا به نحوی تغییر می کند که دیگر قانون مصوب نیست.

وی قوانینی همچون خصوصی‌سازی و قانون اقتصاد مقاومتی را در این راستا عنوان کرد که نحوه اجرای آنها بسیار مهم است.

وی اقتصاد مقاومتی را مجموعه ای از مفاهیم تعریف کرد که به سیاستگذاری اقتصادی می پردازد و توضیح داد که اقتصاد مقاومتی نوع عملکرد و سیاستگذاری حاکمیت در زمینه اقتصاد را روشن می کند. سبحانی گفت: در حقیقت اقتصاد مقاومتی صرفا به تئوری ها نمی پردازد بلکه به کارگیری و نحوه اجرای تئوری را هم مشخص کرده است.

وی اعتقاد دارد مسائلی چون اقتصاد مقاومتی باید به دانشگاهها ورود کرده و در مورد آن صحبت شود چرا که این سیاستها نحوه اداره کشور در شرایط بحرانی را مشخص می کند تا در شرایط سخت توان کشور بیشتر شده و مقاومت ملت افزایش یابد.

این استاد دانشگاه یادآوری کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی وامدار شرایطی است که ما در آن قرار داریم و باید در دوره های کوتاه مدت میان مدت و بلندمدت تعریف شود چرا شرایط فعلی ما برای همیشه اینگونه باقی نمی ماند و وارد مراحل جدیدی می شود که اقتصاد مقاومتی باید در آن شرایط هم اجرا شود.

وی مسائلی همچون تغییر فرهنگ مصرفی خانوار، افزایش انگیزه مردم به تولید ثروت در هر شرایطی افزایش کیفیت کالاهای تولید داخل را از جمله برنامه های بلند مدت اقتصاد مقاومتی دانست و دولت را موظف دانست که در هر شرایطی برای نفت مانند شرایط تحریم برنامه ریزی کند.

سبحانی در مورد سیاستهای اصل ۴۴ هم توضیح داد که خصوصی‌ سازی بستر اجرای مناسب خود را می طلبد. در این راستا باید شفافیت وجود داشته باشد و تولید کنندگان واقعی به این عرصه ورود کنند. این در حالی است که افرادی که به خصوصی سازی ورود می کنند بیشتر از اینکه به فکر تولید باشند به فکر ایجاد بنگاه هستند که این امر به ایجاد بنگاه اقتصادی و پس از مدتی بیکاری منجر می شود.

به اعتقاد این استاد دانشگاه: خصوصی سازی باید در دوره ۱۰ تا ۱۵ساله پیش‌بینی شود و انتظار سود فوری از آن وجود نداشته باشد. باید یک بنگاه را به بخش خصوصی واگذار کرده و اجازه بدهیم فعالیت کند و در سالهیا اول منتظر سود نباشیم.
مرجع : اقتصاد پرس
کد مطلب : 125109