توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۰
بررسـی و تحلیـل دادگاه مهدی هاشمی/
نگاهی به رگه فعالیت ها و برنامه های انتخاباتی خاندان هاشمی در ایام دادگاه مهدی
کنش خانواده هاشمی یکسال قبل از انتخابات ریاست جمهوری دقیقا همان چیزی بود که رسانه های همسو هاشمی با پررنگ کردن مظلومیت آیت الله و دروغ خواندن تهمت های فراوان به خاندان هاشمی و با مظلو نمایی از آیت الله که فرزندان هاشمی با بقیه مردم عادی فرقی ندارند، واگر خلافی را مرتکب شده اند به دادگاه می روند و محاکمه می شوند و بدون هیچ گونه بی قانونی و قانون شکنی همه اتهامات را می پذیرند و مجازات را تحمل می کنند با قدرت پیگیری شد.
نگاهی به رگه فعالیت ها و برنامه های انتخاباتی خاندان هاشمی در ایام دادگاه مهدی
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز اگر بخواهیم در مورد فعالیت های خانواده ی هاشمی در هر حوزه ای ورود کنیم به چند کنشگر باید به طور خاص توجه کرد. در ابتدا ،باید رویکرد خود آقای هاشمی به عنوان مهم ترین کنشگر مورد برسی قرار بگیرد و با انجام این بررسی ، به یک الگوی رفتاری مشخص خواهیم رسید.

از سوی دیگر دو بازیگر اصلی هم در خاندان هاشمی از همه پررنگ تر عمل می کنند، مهدی و فائزه که قسمت زیادی از استراتژی خانواده را این دو جلو می برند. برای درستی این ماجرا با نگاهی گذرا به اتفاقات ۸۸ حقیقت ماجرا آشکار خواهد شد.

بازگشت مهدی هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۲ مهر ۱۳۹۱به ایران با وجود علم به بازداشت توسط قوه قضائیه همگان را متعجب ساخت. این بازگشت در حالی بود که مهدی هاشمی و خانواده اش بهتر از هر کس دیگر می دانستند اثبات اتهامات امنیتی وی نظیر دخالت مستقیم در فتنه ی ۸۸ را می توان با مظلوم نمایی در هاله ای از ابهام فرو برد. با ورود مهدی هاشمی روزنامه ها و سایت های طرفدار، یکصدا با هم اعلام کردند اگر مهدی هاشمی خلافی مرتکب شده بود به ایران باز نمی گشت.

پیشتر اخباری منتشر شده بود که حکایت از برگزاری یک جلسه محفلی در یکی از رستوران های شمال تهران داشت. در این جلسه برخی گرد هم آمده بودند تا از بازگشت مهدی هاشمی رفسنجانی به ایران، برای تشدید حملات خود علیه دولت دهم استفاده کنند و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ با مظلوم نمایی برای آیت االله فضا را مدیریت کنند و به هدف مدنظر که تاثیر گذاری بر افکار عمومی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو بود، برسند.

گفته می شود در این جلسه مقرر شده ضمن رایزنی با مسئولان قضایی، مهدی هاشمی به صورت اختیاری به کشور بازگردد و این گونه وانمود گردد که آمادگی کامل برای محاکمه خود را دارد و مستقیماً از فرودگاه به دادسرا مراجعه و در جریان رسیدگی به پرونده قرار گیرد و از سوی دیگر با ایجاد فشار مقدمات تبرئه وی فراهم گردد.

با این وجود چندی قبل از ورود مهدی هاشمی به ایران، سایت دی پرس مدعی انتشار بیانیه ای از سوی مهدی هاشمی شد. این سایت البته کمی بعد خبر مربوطه را از خروجی خود حذف کرد که این مسئله می تواند یا در اثر برخی ملاحظات سیاسی صورت پذیرفته باشد و یا در اثر نادرستی خبر.

در بیانیه ادعا شده با اشاره به آنچه شایعه حکم جلب از سوی خوانده شده، آمده بود:

«توجه داشته باشيد همه اين مسائل در شرايطي بيان مي‌شود كه نه حكمي از طرف دادگاهي صادر شد و نه توضيحي از طرف من ارائه و اين همه نشان از تلاش خطرناك همان جريان خاص براي فشار بر قوه‌قضائيه است كه مي‌خواهند از دستگاه عدالت‌محور و مجري عدالت، در جهت مطامع و اغراض ناعادلانه سياسي خويش استفاده نمايند و جالب‌تر اينكه همه اين اقدامات را در راستاي تقويت نظام مقدس جمهوري اسلامي و جايگاه مقام والاي ولايت فقيه مي‌دانند.

این بیانیه می افزود:

«انتظار بحق اينجانب از دستگاه قضايي اين است كه اجازه ندهد غوغاسالاري‌ها اعتبار قضاوت را مخدوش كند و نيز به فكر روزي هم باشند كه صبر اينجانب به سرآيد و مطالبي را كه از عقبه اين سناريوسازي‌ها مي‌دانم و مايل نيستم برملا شود، برملا گردد .... اينجانب براي چندمين بار اعلام مي‌نمايم كه حاضر به رسيدگي به اتهامات در دادگاه صالحه هستم و انتظار دارم به شكايات من از جمله از كساني كه در اين مدت از همه ابزار براي ترور شخصيت من و خانواده‌ام استفاده كرده‌اند، رسيدگي شود تا سيه‌روي شود هر كه در اوغش باشد.»

در واقع این کنش خانواده هاشمی یکسال قبل از انتخابات ریاست جمهوری دقیقا همان چیزی بود که رسانه های همسو هاشمی با پررنگ کردن مظلومیت آیت الله و دروغ خواندن تهمت های فراوان به خاندان هاشمی و با مظلو نمایی از آیت الله که فرزندان هاشمی با بقیه مردم عادی فرقی ندارند، واگر خلافی را مرتکب شده اند به دادگاه می روند و محاکمه می شوند و بدون هیچ گونه بی قانونی و قانون شکنی همه اتهامات را می پذیرند و مجازات را تحمل می کنند با قدرت پیگیری شد. فرزندان آیت الله، تنها فرزندان مسئولین نظام هستند که با تهمت های ناروا به دادگاه کشیده می شوند و حبس های کوتاه مدت خود را دریافت می کنند .

اما از سوی دیگر این رسانه ها و خاندان هاشمی برای ایجاد فضای دوقطبی در کشور و بهره برداری سیاسی از این فضای غبار آلود و همچنین احساسی برای همراه کردن مردم با خود، با سیاسی جلوه دادن ماجرای احضارها و دادگاه ها و برخورد های نظام با خانواده هاشمی و نمایش دادن چهره رحمانی از خاندان هاشمی و قانون پذیر، و از طرفی عناد همه ی جمهوری اسلامی با هاشمی و تلافی کردن این ماجرا سر فرزندان هاشمی تلاش در جهت همراه کردن افکار عمومی با خود کردند.

برای درستی این مدعی سخن وکیل مهدی هاشمی قبل از جلسه دادگاه کفایت می کند:
پوربابایی یکی از وکلای مهدی هاشمی قبل از ورود به جلسه دادگاه در پاسخ به سوالی، در مورد این که نظرتان در رابطه با برگزاری جلسه دادگاه چیست؟ گفت: ان‌شاءالله قانونی عمل کنند.

مهدی هاشمی پس از حدود سه ماه بازداشت موقت در زندان اوین، در ۲۷ آذر ۹۱ با تودیع وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی آزاد شد. کمتر از یک ماه بعد یعنی در ۲۰ دی ماه ۱۳۹۱ عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران از صدور کیفرخواست برای مهدی هاشمی خبر داد و گفت: این کیفرخواست مشتمل بر ۱۲۵ صفحه با ۱۲ عنوان اتهامی است.

از همان ابتدای صبح دادگاه ،حامیان هاشمی سعی در سیاسی جلوه دادن دادگاه داشتند در حالی که طبق گفته منابع آگاه اتهامات مهدی هاشمی بیشتر جنبه اقتصادی داشت تا سیاسی.

یاسر هاشمی صبح دادگاه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که اتهامات مهدی هاشمی سیاسی است یا اقتصادی؟ گفت:
اتهامات مهدی بیشتر جنبه‌ سیاسی دارد.

اسماعیل کوثری در مورد دادگاه مهدی هاشمی اظهار نظر کرده است و گفت: هرچند مهدی هاشمی اتهامات سیاسی بی‌شماری در پرونده خود دارد اما مهمترین دلیل برای دادگاهی شدن وی قطعاً اتهامات اقتصادی است که به‌عنوان مثال می‌توان به پرونده استات اویل و دادگاهی که در این زمینه برگزار شد اشاره کرد.

از دیگر موارد اتهامی مهدی هاشمی مربوط به اقدامات وی در سازمان بهینه سازی مصرف سوخت است.

"حمزه کرمی" چهره اقتصادی – رسانه ای نزدیک به خاندان هاشمی رفسنجانی در اعترافات خود در دادگاه از بهره برداری های خاص از سازمان بهینه سازی مصرف سوخت پرداخت. مدیر مسئول وقت سایت جمهوریت که از مسئولان سازمان بهینه سازی سوخت نیز بود درباره برداشت های ویژه از حساب این سازمان در انتخابات نهم ریاست جمهوری در سال ۸۴ گفت:
آقای مهدی هاشمی رفسنجانی اعتقاد داشت انتخابات در ایران با پول بیت‌المال انجام می‌شود و اعتقاد به مصرف از هزینه شخصی و پول شخصی برای انتخابات نداشت.

حمزه کرمی در اعترافاتش در دادگاه «پول شویی» را یکی ازاعتقادات مهدی هاشمی عنوان کرد و گفت:
[مهدی هاشمی] اعتقاد داشت به اینکه پول‌هایی که از این شرکت‌ها اخذ می شود، باید به صرافی برود و در آنجا تبدیل به دلار و سپس تبدیل به ریال شود. یا یک سری وقت‌ها خودش برای کارهای تبلیغاتی دلار می داد و می‌گفت ببرید به ریال تبدیل کنید و سپس تبدیل به دلار و دوباره تبدیل به ریال کنید. وقتی حکمت این کار را از او می پرسیدیم، می گفت با این کار دستگاه‌های مذکور نمی توانند به سادگی به منشأ پول‌ها دست پیدا کنند.

نکته جالب توجه در مورد مهدی هاشمی این است که وی پس از پایان جلسه اول دادگاهش در صفحه فیسبوک خود نوشت:
از دادگاه که بیرون آمدم پشت کامپیوتر نشستم تا خبرهای مربوط به خودم را بخوانم. صادقانه می‌گویم تا پیش از این تصور می‌کردم خود و خانواده‌ام با رسانه‌هایی مواجه هستم که به‌لحاظ فکری تفاوت‌هایی با ما دارند و به همین دلیل خبرهایش علیه ماست. امروز که مطالب چند خبرگزاری و سایت وابسته به نهادهایی که همه می‌دانید کجاست، خواندم به این نکته پی بردم که اینها رسانه نیستند. بله! ما با یک دستگاه عریض و طویل اطلاعاتی مواجه هستیم که رسانه مکتوب، اینترنتی و تصویری هم دارد. وَمَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَیْرُ الْمَاكِرِین..

این فرار به جلوی مهدی هاشمی درباره جلسه محاکمه پس از آن صورت گرفت که صبح روز گذشته یاسر و فائزه هاشمی در گفت‌و گوهایی کوتاه با خبرنگاران عمده اتهامات مطرح شده علیه برادر خود را سیاسی عنوان کردند.

این درحالی بود که عمده اتهاماتی که قرار بود در این بخش ازمحاکمه مهدی هاشمی مورد رسیدگی قرار گیرد، اقتصادی مخصوصاً پرونده‌ استات‌اویل تشکیل داده بود.

بنابراین مهدی هاشمی یکسال قبل از انتخابات ریاست جمهوری به کشور برمی گردد و خود را تحویل قوه قضاییه می دهد تا پاشنه آشیل آیت الله در انتخابات۹۲ نشود و دیگر کسی نتواند عیبی نسبت به آیت الله بگیرد و از سوی دیگر با قرار وثیقه میلیاردی آزاد در کشور زندگی کند و علت سفر به لندن را مسایل کار ی بداند و از سوی دیگر حتی این تهدید برای آیت الله تبدیل به فرصت طلایی شود.

با روی کار آمدن دولت تدبیر گویی روح جدیدی در خانواده هاشمی دمیده شد و به آینده سیاسی خانواده و جریان سیاسی خود امیدوار شدند و خود را برنده اصلی انتخابات می دانند.

اما آنچه در واقع خانواده هاشمی باید به مردم و جامعه پاسخ دهند مفاسد اقتصادی فرزندان هاشمی است. اما از آنجایی که قدرت رسانه ای خانواده هاشمی کم نیست و می تواند اتهامات اقتصادی را لاپوشانی کند، و با حاشا کردن و متهم کردن نظام به برخورد سلیقه ای با خانواده هاشمی برای مردم، آنها را سیاسی جلوه دهند.
کد مطلب : 94805