۱
توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۴۷
تحریم محصولات سامسونگ کمترین پاسخ به رفتار تحقیرآمیز کره‌جنوبی
کره جنوبی در رفتاری گستاخانه و تحقیرآمیز و به بهانه تحریم، از اهدای هدیه به ورزشکاران ایرانی حاضر در المپیک زمستانی 2018 خودداری کرد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز در حالی که بازار لوازم خانگی و تلفن همراه کشورمان در قبضه محصولات کره جنوبی به خصوص شرکت سامسونگ است، سئول در رفتاری تحقیرآمیز و زشت از اهدای هدیه به ورزشکاران ایرانی المپیک زمستانی 2018 در کره جنوبی خودداری کرد.

خبرگزاری یونهاپ به نقل از کمیته ملی المپیک کره جنوبی گزارش داد که ورزشکاران ایران و کره شمالی از دریافت تلفن‌های همراه هوشمند اهدایی شرکت سامسونگ در طول بازی‌های المپیک زمستانی منع شدند.

دلیل این تصمیم از سوی مقامات کره جنوبی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران و کره شمالی اعلام شده است.

به نوشته میزان، شرکت سامسونگ 4 هزار دستگاه گوشی هوشمند به کمیته المپیک زمستانی کره جنوبی اهدا کرده تا در اختیار ورزشکاران و مقامات رسمی المپیک قرار گیرد اما ورزشکاران ایران و کره شمالی از دریافت این تلفن‌های همراه هوشمند منع شده‎اند.

در حالی که متاسفانه مسئولان دولتی تا کنون هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداده‌اند، به نظر می‌رسد بهترین پاسخ به این موضوع می‌تواند از سوی مردم داده شود. مردم می‌توانند با تحریم خرید محصولات کره جنوبی بخصوص شرکت سامسونگ به مسئولان کره جنوبی بفهمانند که رفتار آنان بی‌هزینه نبوده و در حالی که سالانه میلیاردها دلار از فروش محصولات خود در ایران سود می‌برند، نباید این چنین با عزت ایرانیان بازی کنند. مردم کشورمان علیرغم برخورداری از سلایق مختلف، خوشبختانه در مسائلی که پای عزت ملی در میان است نشان داده‌اند متحد و یک صدا هستند. بدون شک ایرانی‌ها که در مقابل مستکبرانی همچون آمریکا سر خم نکرده و نمی‌کنند، در برابر چنین رفتارهایی آن هم از سوی کشوری همچون کره جنوبی که مستعمره سیاسی و نظامی آمریکاست، کوتاه نیامده و تا عذرخواهی رسمی سئول ماجرا را دنبال خواهند کرد.

علاوه‌بر لزوم راه‌اندازی پویش مردمی در برخورد با این قضیه، وزارت امور خارجه نیز باید در اسرع وقت ضمن احضار سفیر کره جنوبی در تهران، برخورد دیپلماتیک عزتمندانه‌ای از خود نشان دهد. انفعال و سکوت در چنین مسائلی برای دولتی که مدعی بازگرداندن احترام به پاسپورت ایرانی است، مایه خجالت و شرمندگی است.

جریمه سنگین و شفاعت وزیر!

شاید اگر مسئولان دولتی در ماجرای قاچاق این شرکت قاطعانه برخورد می‌کردند و از در حمایت از تولید داخل به ماجرا ورود می‌کردند، امروز شاهد این ماجرای خفت بار نبودیم. سال گذشته خبری منتشر شد که این شرکت در واردات قطعات کالاهای خود مرتکب تخلف شده است و گمرک جریمه 3000 میلیارد تومانی برای این شرکت در نظر گرفت. آقای نعمت‌زاده وزیر صنعت و معدن وقت به جای پیگیری تخلف این شرکت کره‌ای و حمایت از کارگر ایرانی، نامه‌ای به گمرک نوشت و خواستار تجدید نظر در جریمه این شرکت شد.

در نامه نعمت‌زاده آمده بود؛ «گمرک ایران با استناد به قاعده 2 ــ الف از قواعد تفسیری سیستم هماهنگ شده، قطعات وارداتی شرکت مذکور را که در خط تولید به ‌منظور تولید کالای نهایی به کار می‌رود، مشمول پرداخت حقوق ورودی کالای کامل آن هم با مأخذ دو برابر حقوق ورودی (به ‌استناد قرار گرفتن کالا در طبقه بندی گروه 10) و همچنین متعاقب آن پرداخت جرایم نموده است. نظر به اینکه قطعات وارداتی جهت تولید کالای نهایی از جمله یخچال، یخچال فریزر، لباسشویی و غیره بوده و برای تبادل آن به محصول نهایی تحت عملیات کاری مختلف (مونتاژهای فرعی و اصلی، جوشکاری، شارژ گاز و تست نهایی و غیره) قرار گرفته و نهایتاً به تولید کالای نهایی منجر می‌گردد، لذا قاعده (2 ــ الف) در این ارتباط موضوعیت ندارد، لازم به توضیح است که دفتر بازبینی و حسابرسی گمرک ایران طی نامه‌ای به ‌‌استناد ماده 143 قانون امور گمرکی، شرکت فوق را مشمول پرداخت جرایم با شرایط پیش‌گفته دانسته است که قطعاً براساس توضیحات فوق‌الذکر بایستی نسبت به تجدید نظر در این رابطه اقدام فوری به عمل آمده و اصلاح لازم صورت گیرد».

اگر مقداری از حمایتی که مسئولان دولتی از شرکت‌های خارجی فعال در بازار ایران می‌کنند از تولیدکننده داخلی می‌شد، امروز شاهد چنین رکودی در صنعت و وضعیت اسفبار‌اشتغال نبودیم. بی‌شک این نوع برخوردها و واکنش‌های منفعلانه محدود به حوزه اقتصاد نشده و اثرات دیپلماتیک و سیاسی خاص خود را نیز خواهد داشت. آنچه امروز در برخورد تحقیرآمیز کره جنوبی با ورزشکاران ایرانی می‌بینیم از جمله اثرات همین رویه‌های غلط و مغایر با منافع ملی است.

تحریم محصولات سامسونگ در ایران از سوی مردم در واقع تیری است با دو نشان. هم پاسخی قاطع و محکم به رفتار زشت کره‌ای‌هاست و هم گامی برای حمایت از محصول و کارگر ایرانی. در شرایطی که کشور با رکود و معضل عمیق بیکاری مواجه است، تسخیر بازارهای مختلف –از پوشاک ترکیه گرفته تا لوازم خانگی کره جنوبی و...- از سوی برندهای خارجی در کنار چنین رفتارهای زننده‌ای از سوی برخی کشورها، برای مردم غیرتمند ایران قابل تحمل نیست.

مورد عجیب تویوتا!

ماجرای تسخیر بازار و رفتار سامسونگ البته تنها مورد از این دست نیست. چند ماه پیش شرکت خودروسازی ژاپنی تویوتا رفتاری مشابه از خود نشان داد. چند ماه پیش خبری منتشر شد که این شرکت به دلیل فروش یک دستگاه خودرو! به سفارت ایران در هند، از آمریکا عذرخواهی کرده است. بهانه این عذرخواهی زیر پا گذاشتن تحریم ایران بود. عذرخواهی تویوتا از آمریکا در حالی انجام شد که خودروهای صفر کیلومتر آن عملاً طی چند سال گذشته به خودروی سازمانی داعش در عراق و سوریه تبدیل شده بود و این شرکت هرگز توضیح نداد هزاران دستگاه خودروی لوکس آن چگونه به دست این تروریست‌ها رسیده است و از اینکه محصولاتش در اختیار تروریست‌هایی است که به راحتی آب خوردن سر آدم‌ها را از تن جدا می‌کنند، لازم ندید از کسی عذرخواهی کند و وقتی پرسش‌ها در این مورد بالا گرفت تنها به این موضع گیری بسنده کرده که ایده‌ای درباره چگونگی دستیابی داعش به خودروهای این شرکت ندارد!

مردم کشورمان رفتار اخیر سئول را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت اما در این میان شایسته است دولت تدبیر امید نیز بیاندیشد در عرصه دیپلماسی چه کرده است که شاهد چنین مسائلی هستیم. این ماجراها، واقعیت ادعای رفع تحریم‌ها و پیوستن به جامعه بین‌المللی را بیش از پیش برای افکار عمومی روشن می‌کند.
مرجع : کیهان
کد مطلب : 229186
فرهاد صمدی نارمکی
۱۳۹۶-۱۱-۱۹ ۱۲:۵۲:۱۰
جواب تحریم باتحریم اگر نباشد...