توصيه به ديگران
۱
سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۳
همه پرسی اقلیم کردنشین عراق فتنه ی جدید اسرائیل در منطقه می باشد
همه پرسی که هم اینک در منطقه کردستان عراق مطرح است، هیچ ارتباطی با مشکلات مردم و خواسته‌های آنها ندارد و تنها شیوه جدیدی برای ادامه حکومت فاسد و مستبد در منطقه کردستان از طریق بکاربستن احساسات قومی و تقویت آن است و این امر به تحول مثبتی در زندگی آنها منجر نخواهد شد بلکه نقش بزرگی در تحکیم دیکتاتوری در منطقه کردستان خواهد داشت.
همه پرسی اقلیم کردنشین عراق فتنه ی جدید اسرائیل در منطقه می باشد
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز همه‌پرسی اقلیم کردنشین عراق اگر چنانچه اتفاق بیفتد، سرآغازی برای آغاز یک سری تنش و درگیری در داخل کشور عراق خواهد بود که تبعات آن در کشورهای ترکیه و ایران نیز مشاهده خواهد شد همچنین انجام این همه پرسی در صورت محقق شدن آن تمامیت ارضی کشورهای ایران،عراق و ترکیه را نشانه خواهد رفت به همین علت مقامات این سه کشور سعی دارند که چنین کاری صورت نگیرد.

علت تحریک مردم کرد نشین عراق سوء استفاده از احساسات قومی کُردها می باشد در حالی مردم این اقلیم از حوادث و نتایج بعد از همه پرسی اطلاعی ندارند که پشت پرده این اقدام نسنجیده چه اتفاقات ناگواری پنهان شده است.

از سال 1991 حکومت منطقه کردستان عراق از دو حزب حاکم حزب دموکراتیک کردستان و اتحادیه میهنی کردستان و با حضور احزاب حاشیه‌ای دیگر تشکیل شده تا ماهیت حکومتی دموکراتیک را پیدا کند. در برهه اخیر به سبب مناقشات داخلی و علل دیگر، اتحادیه میهنی کردستان تا حد زیادی ضعیف شد و حزب دموکراتیک کردستان حاکم فعلی در بسیاری از مناطق کردستان و بخصوص در استان‌های اربیل و دهوک است.

کما اینکه بسیاری از نهادهای دولتی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، نظامی، مدیریتی و بین المللی در کردستان عراق به صورت قومی اداره می‌شود و تنها چیز غائب نبود پول رسمی و برخی مسائل ساختاری و ظاهری دیگری است. بنابراین کشور قومی کردستان در حال حاضر در منطقه کردستان عراق وجود دارد و این یک واقعیت است و برگزار شدن یا نشدن همه پرسی چیز زیادی از ماهیت کشور حاضر در منطقه کردستان تغییر نمی‌دهد بلکه بالعکس می‌تواند تا حد زیادی بر ثبات امنیتی نسبی موجود در منطقه کردستان عراق در مقایسه با مرکز و جنوب عراق تاثیر منفی گذارد و این منطقه و همه عراق را دچار بحران و کشمکش‌های بیش‌تری خواهد کرد.

مخالفت‌های بین المللی و منطقه‌ای با برگزاری همه پرسی همه مردم کردستان عراق را با بحران‌های اقتصادی بزرگ‌تری در منطقه مواجه خواهد کرد مگر که مسعود بارزانی به قیمت عملی کردن تصمیم خود آماده گرسنه کردن مردم این منطقه باشد.

مطمئنا بارزانی، خانواده و چهره‌های حزب وی از نتایج همه پرسی هرگز گرسنه نمی‌مانند و چیزی از حقوق آنها قطع یا کم نمی‌شود و ده‌ها میلیاردی را هم که خودشان و خانوداه‌ها و احزابشان چپاول کردند به دولت برای رویارویی با بحران‌های کنونی و آتی بازنمی‌گردانند اما فقط این مردم زحمتکش هستند که در نتیجه واکنش منفی دولت مرکزی یا کشورهای منطقه‌ای به استقلال کردستان عراق باید علاوه بر وضعیت کنونی هزینه اضافی پرداخت کنند.

چند سوال از حامیان همه پرسی کردستان عراق مطرح است اینکه بعد از همه پرسی چه چیزی تغییر خواهد کرد؟ آیا وضعیت حکومت کنونی تغییر می‌کند؟ آیا حاکمان طغیانگر دست از فساد و چپاول بیت المال و عواید صادرات نفت برمی‌دارند؟ آیا دموکراسی و احترام به حقوق بشر در منطقه تقویت خواهد شد؟ آیا اقلیت‌ها و زنان از حقوق مشروع و عادلانه خود برخوردار خواهند شد؟ آیا وضعیت اقتصادی و سیاسی بهبود ؟

احتمال می‌رود که دولت قومی حاضر در منطقه کردستان عراق به یک حکومت پادشاهی خانوادگی و موروثی مستبد با حکمرانی حزبی واحد مبدل شود و مطمئنا با مقاومت بزرگی مواجه خواهد شد که چه بسا جنگ داخلی خونبار جدیدی در منطقه کردستان به همراه خواهد داشت همان گونه که در دهه نود قرن گذشته روی داد و همچنین درگیری‌هایی هم با دولت مرکزی بغداد رخ بدهد.

همه پرسی که هم اینک در منطقه کردستان عراق مطرح است، هیچ ارتباطی با مشکلات مردم و خواسته‌های آنها ندارد و تنها شیوه جدیدی برای ادامه حکومت فاسد و مستبد در منطقه کردستان از طریق بکاربستن احساسات قومی و تقویت آن است و این امر به تحول مثبتی در زندگی آنها منجر نخواهد شد بلکه نقش بزرگی در تحکیم دیکتاتوری در منطقه کردستان خواهد داشت چون استبدادگران و مفسدان هرگز کشورهایی متمدن که ضامن حقوق شهروندی و انسانی باشد، نخواهند ساخت.

لازم به ذکر است مقامات بلندمرتبه کشور عراق ضمن محکومیت انجام این همه پرسی هر اقدامی در این خصوص را تحدید به اقدام نظامی کرده اند همچنین اتحادیه عرب تاکید کرد که از وحدت عراق حمایت می کند و یادآور شد هر اقدامی که در راستای از بین بردن وحدت عراق باشد خاورمیانه را در معرض خطر قرار می دهد، حمایت از وحدت عراق پایه و اساس مقابله با تروریسم به شمار می رود.

اتحادیه عرب بر لزوم حفظ وحدت اراضی عراقی پافشاری می کند و معتقد است هر اقدامی باید بر اساس قانون اساسی عراق باشد.

باید به این موضوع نیز اندیشید که حمایت اسرائیل و آمریکا از انجام این همه پرسی چه در حال حاضر و یا در آینده ای نزدیک که شرایط انجام آن را مناسب ببینند تبعاتی برای ترکیه و مناطق شمالغرب ایران هم خواهد داشت که این منطقه را در آتش فتنه ای دیگر شعله ور خواهند کرد که باید از همین نطفه این موضوع را خشکانید./
 
رحیم رضاخانی
کد مطلب : 216991