توصيه به ديگران
۰
شنبه ۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۲
کردستان در جرائم خشونتی رتبه 28 کشوری را دارد
سرپرست اداره فرهنگی و مشارکت‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان گفت: به ازای هر 15 کردستانی، یک پرونده در دادگستری است و این در حالی است که به ازای هر 13 ایرانی یک پرونده در دادگستری کل کشور است.
کردستان در جرائم خشونتی رتبه 28 کشوری را دارد
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، محمدسپهر محمد ظهر امروز در جلسه‌ای که به مناسبت هفته قوه قضائیه در معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته برای دومین بار در ارزیابی‌های کشوری، معاونت پیشگیری از وقوع جرم کردستان در رده معاونت‌های برتر کشور قرار گرفت.

 
به گفته محمدی، این معاونت به دلیل طرح‌ها و متدهای پیشگیری از وقوع جرم و بومی‌کردن طرح‌ها از جمله متوقف‌کردن آمار طلاق با وجود اینکه در سال‌های گذشته رشد مثبت داشت و طرح عملی پیشگیری از وقوع جرم در مناطق حاشیه‌نشین و جرم‌خیز در ارزیابی‌های کشوری جزو استان‌های برتر بودیم.

 
وی تصریح کرد: بر اساس فراوانی‌های جرائم کیفری، توهین با 6.9 درصد افزایش نسبت به سال گذشته جزو نخستین جرائم، ضرب و جرح با 4.8 درصد افزایش دومین و سرقت مستوجب تعزیر نسبت به سال 94 با 9.2 درصد افزایش سومین جرم کیفری در استان کردستان محسوب می‌شود که بالاترین درصد فراوانی را دارند.

 
سرپرست اداره فرهنگی و مشارکت‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان گفت: چهارمین رتبه جرائم کیفری در کردستان، مربوط به صدمه بدنی غیرعمدی بر اثر تصادفات رانندگی به دلیل شرایط بد جاده‌ایی و تعدد نقاط حادثه‌خیز است که همواره جزو استان‌های اول و دوم بودیم و نسبت به سال گذشته نیز 12.3 درصد افزایش آمار داشته‌ایم که بیشتر این جرائم برون شهری بوده است.

 
5  جرم اول کیفری کردستان، جرائم ساده و خرد است

 
وی در ادامه افزود: 5 جرم کیفری اول استان مرتبط با جرائم کلامی و رفتاری بوده است که جزو جرائم خرد و ساده است و خوشبختانه کردستان در بحث خشونت‌های خطرناک در رده‌های پایین جدول قرار گرفته است.

 
به گفته محمدی، اگر بتوانیم فرهنگ صلح، سازش، عفو و بخشش را در جامعه گسترش دهیم و همچنین رسانه‌های گروهی با دعوت مردم به داشتن سعه صدر و حفظ خشم و عصابنیت در مواجه با مشکلات و اتفاقات، قطعا آمار جرائم مربوط به خشونت‌های رفتاری و کلامی به صورت چشم‌گیری کاهش خواهد یافت.

 
سرپرست اداره فرهنگی و مشارکت‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان با اشاره به جرائم حقوقی، اظهار داشت: با مقایسه درصد فراوانی پرونده حقوقی سال 95 نسبت به سال 94، کردستان در کشور رتبه 28 را داشته و از لحاظ افزایش جرم کمترین افزایش را داشته‌ایم.

 
وی خاطرنشان کرد: افزایش ورودی پرونده‌ها به دادگستری‌ کردستان در سال گذشته 1.6 درصد بود در حالی که میانگین این آمار در کشور 7 درصد است.

 
کوتاهی مسوولین فرهنگی در کردستان

 
محمدی یادآور شد: جرائم کیفری خرد قابل کنترل و پیشگیری است اما متاسفانه مسوولین فرهنگی قوه قضائیه را تنها گذاشته‌اند و ما با افت شدید فرهنگی در برخی جرائم روبرو هستیم.

 
سرپرست اداره فرهنگی و مشارکت‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان افزود: بیشترین فراوانی در جرائم حقوقی، مطالبات خسارات دادرسی بوده و دومین فراوانی در پرونده‌های ورودی به دادسرا مطالبه به وجه است که با 17.8 درصد کاهش باز هم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

 
وی گفت: سومین فراوانی در بحث پرونده‌های حقوقی مربوط به طلاق توافقی است که 6.7 درصد کاهش یافته است که آمار بسیار خوبی در این زمینه است زیرا بیشتر پرونده‌های طلاق توافقی پیش از ورود به دادسرا و ثبت پرونده به مراکز مشاوره ارجاع داده خواهد شد تا طی چندین جلسه مشاوره اختلاف دو طرف حل شده و به زندگی باز گردند و پس از آن مرکز مشاوره ذکر شده نسبت به ارائه گزارش به دادسرا اقدام خواهد کرد.

 
محمدی تصریح کرد: چهارمین فراوانی در بحث پرونده‌های حقوقی، مطالبه وجه چک است که نسبت به سال گذشته 33.2 درصد کاهش یافته است.

 
کاهش پنج رتبه اول پرونده‌های حقوقی کردستان نسبت به سال گذشته

 
سرپرست اداره فرهنگی و مشارکت‌های مردمی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان افزود: پنجمین مورد از پرونده‌های حقوقی مربوط به ارسال از هزینه‌های دادرسی  که در حدود 23.9 درصد بوده است و خوشبختانه در هر پنج مورد از این پرونده‌ها کاهش فراوانی داشته‌ایم.

 
وی افزود: به ازای هر 15 کردستانی، یک پرونده در دادگستری است و این در حالی است که به ازای هر 13 ایرانی یک پرونده در دادگستری کل کشور است.

 
محمدی به وضعیت 10 اتهام اول کشور و استان کردستان اشاره کرد و افزود: کردستان در سرقت مستوجب تعزیر رتبه 21، ضرب و جرح عمدی رتبه 20، توهین رتبه 22 و ایراد صدمه غیرعمدی تصادفات رتبه 18 را در سال گذشته داشته است.

 
اجرای دوره‌های پیشگیری رشدمدار در مهدکودک‌ها

 
وی در ادامه به نگاه‌های متفاوت به وقوع جرم اشاره کرد و افزود: می‌توان از دو منظر به بحث وقوع جرم نگاه کرد، یکی نگاه قهرآمیز و مبارزه که پس از وقوع جرم اقدام خواهد شد و دیگری نگاه پیشگیرانه و بررسی اینکه در چه بستری این جرائم رخ می‌دهد و خشک کردن سرچشمه‌های آن است.

 
محمدی افزود: خوشبختانه در تمامی مهدکودک‌های استان دوره‌های پیشگیری رشدمدار اجرا شده است و آموزش به مربیان و مشاوران مهدکودک‌ها انجام شده است.

 
وی با اشاره به دوره‌های رشدمدار افزود: این دوره‌ها شامل آموزش‌های یک رشد شخصیتی و مصون ماندن از برخی خشونت‌ها و مهارت‌های ارتباطی از جمله نه گفتن است تا فرد از همان کودکی این رفتارها را آموزش دیده و خشم خود را کنترل کند.
کد مطلب : 206522