توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۰۰
دیدگاه پیامبر (ص) از صفر و دانستنی‌های‌آن
در این گزارش با دانستنی های صفر و دیدگاه پیامبر اکرم از ماه صفر آشنا می شویم.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، صفر از کلمه صفره به معنای زردی گرفته شده است زیرا زمان انتخاب این نام مقارن فصل پاییز و زردی برگ درختان بوده است.

از صفر به معنای خالی گرفته شده زیرا پس از پایان ماه های حرام با رهسپاری مردم در جنگ شهرها خالی می شد.

ماه صفر معروف به شومی و بدشگونی است.

پیامبر اکرم (ص) درباره ماه صفر می فرماید: هر کس خبر تمام شدن این ماه را به من بدهد، بشارت بهشت را به او می دهم.

* با صفر بیشتر آشنا شویم

به جا آوردن صدقه، دعای رفع بلا هر روز ده مرتبه، خواندن نماز، استغفار، خواندن زیارت امام حسین (ع) و به جا آوردن زیارت ایشان، زیارت اربعین، انگشتر را در دست راست نهادن دارای ثواب و فضیلت بسیار است.

پیامبر اکرم (ص) در خصوص صدقه دادن می فرمایند: لبخند به روی برادرت، امر به معروف و نهی از منکر، راهنمایی کسی که راه را گم کرده، دور کردن سنگ، خار و استخوان از راه صدقه است.

خواندن دو رکعت نماز در رکعت اول سوره حمد و سوره انا فتحنا ( سوره فتح ) و در رکعت دوم سوره حمد و توحید، پس از سلام نماز، به جا آوردن صد بار ذکر صلوات، صد بار لعنت بر آل ابی سفیان، صد مرتبه استغفار با درخواست حاجات در روز سوم صفر ثواب و فضیلت بسیار دارد. در نخستین روز ماه صفر جنگ صفین در سال ۳۷ هجری قمری با حضور امام علی (ع) و یاران ایشان در برابر معاویه و سپاه غارتگر شام آغاز شد.

جنگ صفین به مدت ۱۱۰ روز طول کشید و در این جنگ در آستانه شکست لشکر شام، عمر و عاص دست به خدعه بر سر نیزه زدن قرآن ها و به جریان انداختن داستان تاسف بار حکمین زد.
بنابر روایتی در نخستین روز صفر سال ۶۱ هجری قمری سر مبارک امام حسین (ع) همراه کاروان اهل بیت (ع) را وارد شهر شام کردند.

روز دوم ماه صفر روز شهادت حضرت زید بن علی بن حسین (ع) پس از قیام بر ضد بنی امیه در سال ۱۲۰ هجری قمری است.آن حضرت در سن ۴۲ سالگی به شهادت رسید.

روز هفتم ماه صفر بنابر روایتی روز شهادت امام حسن مجتبی (ع) و روز ولادت امام موسی کاظم (ع) در سال ۱۲۸ هجری قمری در منطقه ابواء محلی میان مکه و مدینه است. این روز از جهتی روز حزن و از جهتی روز سرور است.

روز بیستم ماه صفر روز اربعین امام حسین (ع) و یاران ایشان است. در این روز اهل بیت (ع) از شام به مدینه رفتند، بنابر روایتی روز بیستم ماه صفر روز ورود اهل بیت (ع) به کربلا و برگزاری مراسم سوگواری آنها است.

روز بیست و هشتم ماه صفر در سال یازدهم هجری قمری روز رحلت پیامبر (ص) در سن ۶۳ سالگی و روز شهادت امام حسن مجتبی (ع) در سال ۵۰ هجری قمری است.

در آخرین روز ماه صفر سال ۲۰۳ هجری قمری امام رضا (ع) در سن ۵۵ سالگی به دست مامون عباسی مسموم و به فیض شهادت قائل شد.