توصيه به ديگران
۰
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۹
اصلاح طلبان بجای حمایت سلبی حمایت ایجابی جامعه را آنهم به "زور" می خواهند
امروز اصلاح طلبان با سابقه 5 سال حضور مستقیم و غیر مستقیم در رحم اجاره ای دولت حسن روحانی به این باور رسیده اند که زمان تغییرات و جداکردن خود از آغوش گرم و پر نعمت اعتدالیون فرا رسیده است در نتیجه اعضای اتاق های فکر اصلاح طلبان این روزها سخت در تلاش هستند تا بنحوی این تغییرات را ابتدا با طرح موضوع در فضای رسانه ای کشور و سپس اجرایی کردن آن به صحنه عمل بیاورند.
اصلاح طلبان بجای حمایت سلبی حمایت ایجابی جامعه را آنهم  به "زور" می خواهند
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز چالش های سیاسی اجتماعی و به تبع آن درون جریانی مردم و سیاستمداران و دولتمردان یکی پس از دیگری به میدان عمل آمده و هریک به فراخور اهمیت خود مدتی کوتاه و یا طولانی و با اثر گذاری بیشتر باقی می مانند و حاکی از عزم جدی جریان مربوطه برای تغییر در راستای اهداف حال و آتی خود هستند.

شناور بودن جریانی احزاب و اشخاص سیاسی از واجب ترین محورهایی است که در بزنگاه های سیاسی مانند انتخابات و یا معرفی کابینه و ... مورد توجه قرار می گیرند.

امروز اصلاح طلبان با سابقه 5 سال حضور مستقیم و غیر مستقیم در رحم اجاره ای دولت حسن روحانی به این باور رسیده اند که زمان تغییرات و جداکردن خود از آغوش گرم و پر نعمت اعتدالیون فرا رسیده است در نتیجه اعضای اتاق های فکر اصلاح طلبان این روزها سخت در تلاش هستند تا بنحوی این تغییرات را ابتدا با طرح موضوع در فضای رسانه ای کشور و سپس اجرایی کردن آن به صحنه عمل بیاورند.

به سخنان برخی از این افراد توجه کنید:

1- محمد رضا تاجیک: پیش‌بینی من این است که جریان اصلاح‌طلبی مرسوم و معروفی که شکل گرفته و حیات و ممات خود را در قدرت و با قدرت تعریف کرده است، به‌طور فزاینده‌ای به حاشیه کشیده خواهد شد و از متن جامعه و حتی معادلات. اصلاح‌طلبی در سراشیبی مقبولیت و مشروعیت است/ جریان اصلاح طلب فعلی از معادلات سیاسی حذف خواهد شد/ مردم ماقبل از مدنیت به سر می برند. اگر نتوانیم در جریان کلی اصلاح‌طلبی اصلاحات جدی و عمیق را داشته باشیم و خود جریان اصلاح‌طلبی مرسوم را موضوع اصلاح‌طلبی قرار ندهیم، به‌ طور فزاینده‌ای اقبال سلبی را هم از دست خواهیم داد و به سوی جریان متفاوتی از جریان اصلاح‌طلبی پیش خواهیم رفت.(1)

2- مصطفی تاج زاده: باید گفت که هرچند نهضت اصلاحات در ۲۱ سال گذشته دستاوردهای مفیدی داشته، اما به نظر من امروز پاسخگوی مطالبات عمومی و بویژه نسل جوان نیست اگر اصلاحاتی در خود انجام ندهد. به باور من مطالبات امروز جامعه ما خیلی وسیع‌تر از خرداد سال ۷۶ شده است. همین طور مشکلات نیز روی هم انباشته شده و وضعیت خطیر و مخاطره‌آمیزی را ایجاد کرده است. پس باید با اصلاح در اصلاحات و تجدید نظر در سیاست‌ها و برنامه‌ها و حتی شعارهایمان به بسط و عمق بخشیدن ارتباطات خود با قشرهای بیشتری از مردم خصوصاً نسل جوان بپردازیم. بر همین اساس اصلاح‌طلبان باید در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی بیش از گذشته و صریح‌تر از همیشه با مطالبات مردم همراهی کنند و با برنامه و شعارهای مشخص از آنها حمایت نمایند و با دفاع از حقوق آحاد ایرانیان با تحمیل هر نوع سبک زندگی و نقض حقوق شهروندی مخالفت کنند.(2)

3- درارتباط با محورهای یاد شده است که سردمدار اصلی اصلاح طلبان یعنی سعید حجاریان پای به میدان می گذارد و با نمایش قدرت کلامی برای احتمالات آتی اصلاح طلبان در اجرایی کردن همان استراتژی قدیمی " فشار از پایین و چانه زنی از بالا " را که از سالهای دوران اصلاحات و در کلاس های متفکران امنیتی – سیاسی غرب که به دعوت اصلاح طلبان دولت اصلاحات در حال تردد در ایران و ارائه نسخه های براندازی برای نظام جمهوری اسلامی بودند اینگونه می گوید:  ابتدا باید کسب قدرت کرد و سپس دنبال سیاست ورزی و چانه زنی رفت. «اصلاح‌طلبی» اکنون ‌‌دنبال «عدل مظفر» نیست، بلکه نو‌مشروطه‌خواه و «جامعه‌محور» است؛ یعنی قدرت را گدایی نمی‌کند، بلکه به دست می‌آورد!. آبروی اصلاح‌طلبی از این نظر به خطر افتاده است که عده‌ای، حتی با نیت خیر، دستشان را دراز کرده‌اند؛ بی‌آنکه جیب‌شان پر باشد! البته می‌توان اصلاح‌طلبی پرفشاری داشت و با بعضی قدرت‌های اجتماعی همسو شد، مشروط بر آنکه درون‌زا باشند؛ ولی باز هم باید دید منافع و مضرات این همدستی چیست و به چه اندازه خواهد بود.(3)
 
در مجموع می توان اینگونه نتیجه گرفت که در چند سال باقی مانده عمر دولت روحانی و زمان باقی مانده تا انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی اتاق فکر اصلاح طلبان در میدان "نظریه – عمل" توامان تلاش خواهند کرد تا ضمن " مقصر قلمداد کردن دولتی در اوضاع نابسامان امروز حتی اگر لازم باشد دست به خشونت های خیابانی هم خواهند زد تا نشان دهند که بر خلاف آنهمه حمایت های صوتی – تصویری و قلمی از دولت قدرت امروز آنقدر قدرت را در خود می بینند تا سهم خود از قدرت سیاسی را "گـــدایـــی " نکنند و اگر لازم باشد روحانی را نیز به زیر خواهند کشید. ماهها و سالهای تا 1400 قطعا آبستن حوادثی است که بسترهای آن امروز توسط امثال "تاجیک، تاج زاده، حجاریان، عبدی و..." در حال آماده سازی است.

رضا احمد زاده
 
*منبع
1-    جهان نیوز / 2 خرداد 1397/ کد خبر : 634181 
2-    روزنو / 2 خرداد 1397/ کد خبر :318799
3-    جهان نیوز /  1 خرداد ماه 1397/ کد خبر :604279
کد مطلب : 244529