توصيه به ديگران
۱
دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۳۱
نگاهی گذرا به عملکرد دو ساله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
در مرداد1392 با 284 رای موافق سکاندار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد با گذشت دو سال از عمر دولت یازدهم ایشان با دریافت دو کارت زرد از سوی مجلس شورای اسلامی به کار خود ادامه می دهد.
نگاهی گذرا به عملکرد دو ساله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
Share/Save/Bookmark
علی جنتی فرزند آیت الله احمد جنتی و شخصی با این سوابق  اجرایی



رئیس صدا و سیمای استان خوزستان 1359
- عضو شورای سرپرستی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران 1360
- استاندار خوزستان در سال 1363
- استاندار خراسان 1368
- معاون بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1371 تا 1377
-  سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت 1377 و 1385
- مشاور وزیر امور خارجه 1381
- معاون سیاسی وزارت کشور 1384
- پژوهشگر سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام 1389

به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز در مرداد1392 با 284 رای موافق سکاندار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد با گذشت دو سال از عمر دولت یازدهم ایشان با دریافت دو کارت زرد از سوی مجلس شورای اسلامی به کار خود ادامه می دهد.

نگاهی گذرا به عملکرد دو ساله وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می اندازیم.

1-ممیزی قبل از نشر برداشته می شود.

ممیزی قبل از نشر برداشته می شود ،از جمله اولین اظهار نظر های جنجالی وزیر فرهنگ بود که بازخورد گسترده ای بین رسانه ها و اهالی فرهنگ داشت.جنتی در این باره عنوان کرده بود:ممیزی قبل از نشر را بر می داریم. خود ناشر وقتی روی کتابی سرمایه گذاری می کند که سه هزار تیراژ دارد، می داند اگر آن کتاب از چارچوب های قانونی خارج بشود سرمایه اش دچار مشکل می شود و مجبور می شود صفحاتی از کتاب را تغییر بدهد تا با ضوابط منطبق شود. لذا از همان اول ناشر این ضوابط را مراعات خواهد کرد. بعد نوبت ممیزی بعد از انتشار می رسد آن هم باید در چارچوب قانون باشد. این کار باید توسط افراد صاحب نظر و اهل فکر صورت بگیرد و از خرده گیری و اعمال سلیقه شخصی خوداری شود.
https://www.tabnak.ir/fa/news/339255

2-تک خوانی زنان 
 
 

جنتی که در حاشیه رونمایی از نهج‌البلاغه مطلی در دفتر خود در وزارت ارشاد در جمع خبرنگاران حضور یافته بود، درباره مساله خوانندگی بانوان گفت: «اظهارنظرهای مختلفی در خصوص تکخوانی خواننده زن در کنسرت‌ها وجود دارد اما طبق نظر برخی مراجع تقلید، اگر موجب مفسده نباشد ایرادی ندارد.
 
انتشار این اظهارنظر که رنگ و لعاب فقهی نیز داشت، در همان ساعات اولیه با واکنش جدی حوزه های علمیه روبرو شد و در برخی واکنش ها، این اظهارات از سوی وزیر ارشاد نشانه کم اطلاعی وی در زمینه فقه شیعه توصیف شد.
 
در این میان، جدی ترین واکنش از سوی آیت‌الله مکارم شیرازی به این اظهارات بیان شده است. این مرجع تقلید با اشاره به مطرح شدن برخی سخنان مبنی بر اعلام نظر فقها در خصوص خوانندگی زنان گفت: «گفته شده است که چرا می‌گویید خواننده زن نباشد. نصف جمعیت ایران زن است و فقها در این زمینه نظر دهند، این طرز سخن‌گویی سابقه ندارد.
 
وی با انتقاد از جسور شدن و مدعی شدن این افراد گفت: «این‌ها خبر ندارند یک طلبه ۲۰ سال درس می‌خواند تا به مرحله اول اجتهاد برسد و باید برای مجتهد شدن ۴۰ سال درس خواند. وزارت ارشاد بداند تکرار این کارها سبب می‌شود که مردم فاصله بگیرند.
https://www.tabnak.ir/fa/news/472656/
 
3-وزیر فرهنگ و فیس بوک
 


علی جنتی در مصاحبه با الجزیره  با اشاره به صفحه منتسب به خود در یکی از شبکه‌های اجتماعی و اینکه چرا دولتمردان علی‌رغم منع قانونی برای مردم از این شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، اظهار داشت: من به عنوان یک شهروند عادی از این شبکه اجتماعی استفاده می‌کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این روزها فیسبوک وسیله‌ای شده تا کسانی که به هیچ وجه من الوجوهی نمی‌توانند با یک وزیر ارتباط برقرار کنند، درخواست‌ها و مشکلات خود را از این طریق با من در جریان می‌گذارند.

وی در پاسخ به این سوال که یعنی شما تمامی کامنت‌ها و نوشته‌های مردمی در صفحه خود را مطالعه می‌کنید؟، گفت: البته که  قادر به خواندن تمامی کامنت‌ها نیستم ولی نامه‌ها و درخواست‌هایی را که برای من ارسال می‌شود را مطالعه می‌کنم، از آن‌ها پرینت می‌گیرم و در صورت لزوم دستورات لازم را ضمیمه آن می‌کنم.

جنتی خاطرنشان کرد: خیلی از فیلمسازها، هنرمندان، اهل کتاب و اهل قلم و مردم عادی از این طریق با من در ارتباطند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: حتی در طول این مدت، برخی از مشکلات اساسی در مجموعه وزارت ارشاد که به طور طبیعی ممکن بود من متوجه آن‌ها نشوم را از طریق این مکاتبات شناسایی و با آن‌ها برخورد کرده‌ام

در همین رابطه سرداراحمدی مقدم رئیس پلیس وقت در پاسخ به خبر نگاری گفتته بود

 وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه نظر پلیس در خصوص رفع فیلتر فیس بوک چیست؟ گفت: کمیسیون های ویژه ای در شورای عالی فضای مجازی وجود دارند که به این موضوع رسیدگی می‌کنند، البته از همه اظهارنظرها تاکنون این گونه برداشت می شود که تغییر نظری در مورد رفع فیلتر فیس بوک نداریم. متاسفانه برخی از دستگاهها از فیس بوک به عنوان ارتباط با مخاطب بیرونی استفاده می کنند که این تنها یک توجیه است و مجوز قانونی در این رابطه وجود ندارد.

احمدی مقدم ادامه داد: البته ممکن است در جلسه اول شورای عالی فضای مجازی که با حضور روحانی برگزار می شود، این موضوع طرح و بررسی شود، اما تاکنون مقررات تغییر نکرده است و ما از برخی وزرا و مقامات انتظار داریم همانند مردم رفتار کنند.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921023001346 
 
4- تدفین سگ های زرد در قطعه هنر مندان
 


سه نفر از اعضای یک گروه موسقی راک ایرانی به نام «یلو داگز»(سگهای زرد) در نیویورک، به دست عضو اخراجی گروه کشته شدند.

این سه نفر به نام های آرش فرازمند، سروش فرازمند و علی اسکندریان توسط یکی از اعضای اخراجی یکی دیگر از گروهی های راک ساکن بروکلین نیویورک به نام «فریکیز» که «علی اکبر رفیعی» نام داشته در بروکلینِ نیویورک کشته شدند.اما این سه نفر در قطعه هنر مندان به خاک سپرده شدند .
 
 اگرچه افراد این گروه به فعالیت در زمینه موسیقی می پرداختند ، اما با یک نگاه اجمالی به گذشته و نحوه فعالیت و خروج سگ های زرد از کشور ، برخی از اقداماتشان در سال 88 ، نحوه به قتل رسیدنشان و یا حتی نامی که برای گروه خود انتخاب کرده اند و نگاهی به تعریف هنرمند در فرهنگ ایرانی و یا ویژگی یا شرایطی که خود وزارت ارشاد در تعریف هنرمند واقعی و متعهد برای صدور مجوز فعالیت به ان متوسل می شود بیندازیم ، آیا بازهم نام سگ های زرد در بین هنرمندانی که در این تعریف قرار کرفتند جای می گیرد.

دفن اعضای این گروه در قطعه هنرمندان در حالی رخ داده که وزارت ارشاد از اجازه دفن و خانواده های برخی از هنرمندان داخلی در قطعه هنرمندان خودداری کردند و علت این جلوگیری هم قرار نگرفتن نام آن هنرمندان در چارچوب تعریف خاصی که وزارت ارشاد از یک هنرمند می داند اعلام شده است..
http://www.farhangnews.ir/content/55536
 
وزیر فرهنگ در برنامه شناسنامه در این باره توضیحاتی داد.
علی جنتی در برنامه شناسنامه در خصوص گروه سگ های زردگفت : این افراد قربانی خشونت بودند و والدین این دو مقتول از افراد مورد تائید وزارت ارشاد و سینماگر بودند،اعلام شد می‌توانند در قطعه هنرمندان دفن شوند؛ دخالتی دیگری در این داستان نداشتیم و باقی سخنان اتهامات ناروا است.

شناسنامه: پس صدور مجوز دفن آنها در قطعه هنرمندان بیشتر به خاطر پدر آنها بود؟
جنتی: خود این خانواده هنرمند بوده است و این که داغدیده بودند، در نتیجه مجوز دفن این جنازه در قطعه هنرمندان صادر شد.
http://roshangari.ir/video/29071
 
5-سید محمد خاتمی و علی جنتی
 

وزیر فرهنگ در افتتاحیه موزه موسیقی گفت: در سالیان گذشته وقتی این چهره‌های افسرده را می‌دیدم، متأثر می‌شدم؛ اما امیدوارم در دولت جدید امیدواری به وجود بیاید و ما هم در راستای تقویت این روحیه حمایت‌هایی انجام می‌دهیم. امیدوارم ادامه‌دهنده خوبی برای راهی باشیم که آقای خاتمی آن را شروع کرد و قبل از اینکه رأی اعتماد بگیرم، از نظرات ایشان استفاده کرده‌ام.
http://isna.ir/fa/news/92060704487/
 
در تاریخ 17 فروردین 1393 عکسی از دیدار وزیر فرهنگ با محمد خاتمی  منتشر شد .حقیقت این بود که جنتی در اولین روز کاری وزارت فرهنگ در سال جدید به دیدار کسی رفت که دوست دارد راه او راد ادمه بدهد ،این کار مجلس شورای اسلامی را بر آن داشت تا به وزیر فرهنگ فرهنگ و ارشاد اسلامی تذکر بدهد.
http://www.tasnimnews.com/Home/Single/329278
 
علی جنتی با وجود مسئولیت‌های گوناگونی که در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی برعهده داشته است، کمتر به عنوان شخصی فرهنگی متناسب با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شناخته می‌شد. در مقابل خاتمی در زمینه فعالیت‌های فرهنگی – فارق از محتوا و نوع این فعالیت‌ها- سابقه‌ای طولانی و زیادی دارد و حتی در برهه‌ای از دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد را بر عهده داشته است. در ملاقات صورت گرفته بین وزیر ارشاد و سید محمد خاتمی، هر دو طرف اهدافی و مقاصدی را دنبال می کردند؛ علی جنتی به دنبال کسب وجهه فرهنگی و جذب بدنه حامی خاتمی در وزارت ارشاد بود و خاتمی نیز از این دیدارها و رسانه ای کردن آنها به دنبال خروج از انزوای سیاسی، جهت دهی و نقش آفرینی در دولت جدید می‌‌باشد. دیدبان معتقد است که رسانه‌ای شدن دیدار وزیر ارشاد با یکی از متهمین و رئوس اصلی فتنه سال 88 با بازخورد منفی مردم و برخورد نمایندگان مجلس مواجه خواهد شد در حالی که خاتمی را به بسیاری از اهدافش نزدیک خواهد کرد
http://www.farsnews.com/printable.php?nn=13930123001356
 
6-ماجرای مهاجرانی
 


با انتشار خبر نصب عکس عطاالله مهاجرانی بر دیوار وزارت فرهنگ ،مهاجرانی در نامه ای به وزارت ارشاد این چنین نوشت:
در خبرها آمده بود، که عکس مرا دوباره بر دیوار سالن کنفرانس دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقای علی جنتی نصب کرده‌اند. سایت‌ها هم تیتر زدند: مهاجرانی به وزارت ارشاد بازگشت! که کژتابی این تیتر آشکارست. راستش این ایده از خودم بود! تا با نگاه به عکس‌ها بدانم روزی دوران وزارت تمام می‌شود و حداکثر عکسی می‌ماند بر دیوار. نمی‌دانستم که وزرای پر شور و انقلابی، آقایان صفار هرندی و حسینی به عکس حمله‌ور می‌شوند و عکس را بر می‌دارند و پیروز می‌شوند و خود را به ثبت می‌رسانند. به تعبیر مرحوم فخرالدین حجازی:
 
ندیدم به تاریخ مردان مرد
که جیشی به عکسی شود هم نبرد!
 
به حمدالله، نخوت باد دی و شوکت خار آخر شد. پیدا بود که آن حرکت غریب در سیاست و اقتصاد و فرهنگ و اخلاق نمی‌تواند ماندگار باشد. به تعبیر حکیمان، حرکت قسری تداوم ندارد. اگر اندکی آگاهی فرهنگی و یا شناخت عرفی داشتند می‌دانستند که تاریخ را نمی‌شود حذف کرد. مثلا فرض کنید بخواهند جلسه استیضاح را از مذاکرات مجلس حذف کنند و…
 
به هر حال از وزیر محترم و شایسته فرهنگ و ارشاد، جناب آقای جنتی بسیار ممنونم! اما به نظرم انتشار کتاب‌هایم که تماما در دوران وزرای پیش و پیشین متوقف شده است، مهمتر از عکس است. برخی کتاب‌هایم مانند: پیام آور عاشورا و انقلاب عاشورا و نقد آیات شیطانی و سلمان فارسی و…هر سال چاپ می‌شدند. رمان بهشت خاکستری تقریبا تا چاپ هشتم هر ماه چاپ می‌شد. تمام این کتاب‌ها در بند مانده‌اند. اگر از من بپرسید می‌گویم، کاش عکسم همچنان در بند می‌ماند اما کتاب‌هایم منتشر می‌شد! به ویژه رمان باغ فردوس، که سال‌هاست در انتظار اجازه مانده است.
http://www.shafaf.ir/fa/news/208826/
 
7- دعوت از یدالله رویایی یکی از شاعران ضد انقلاب به جشنواره شعرفجر

در پی موضع‌گیری‌های ضد و نقیض مسئولان برگزاری جشنواره شعر فجر و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دعوت از یدالله رویایی یکی از شاعران ضد انقلاب به این جشنواره، اخیراً علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد در جمع خبرنگاران این موضوع را صراحتاً تکذیب کرد و گفت: چنین دعوتی از سوی وزارت ارشاد صورت نگرفته است؛ اما در عین حال، عبدالجبار کاکائی دبیر این جشنواره ضمن تأئید خبر دعوت از این شاعر ضد انقلاب گفته است: "ما نه تنها وی را دعوت کرده‌ایم، بلکه از او خواسته‌ایم صفحه اول گذرنامه خود را برای انجام امور مربوط به ویزا برای ما ارسال کند".

اما در آخر جشنواره شعرفجر ، دعوت از یدالله رویایی شاعر ضد انقلاب را پس گرفت.
 
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921224001502
 
8-اظهار نظر جالب توجه برای بیگانگان.


 
علی جنتی در همایش رسمی دل آرامیم این چنین گفت.
سقوط اخلاقی جامعه، سرقت در حال افزایش است، فساد اخلاقی زیاد شده، سن روسپیگری پایین آمده و بنیان خانواده دچار آسیب شده، از هر ۳ ازدواج یکی از آنها به طلاق می‌انجامد، عامه مردم دچار افسردگی هستند و..

این اظهارات مورد توجه بیگانگان قرار گرفت و  معلوم نیست  هدف ایشان از عنوان کردن چنین مطالبی چیست.اگر به وزارت فرهنگ مربوط نیست چرا عنوان می کنید و اگر مربوط به وزارت فرهنگ می با شد پس جواب گوی کم کاری خود باشید.
http://www.rajanews.com/news/177512
 
 9-حضور خبرنگار صهیونسیت در ایران
 


ورلی آزولای به بی‌بی‌سی گفت برخلاف گفته وزیر فرهنگ ایران با گذرنامه آمریکایی به ایران رفته که در آن نام محل تولد «اسرائیل] فلسطین اشغالی به صراحت ذکر شده است.
به گزارش بی‌بی‌سی وی در واشنگتن زندگی می‌کند و برای «یدیعوت آحارانوت» پرتیراژ‌ترین روزنامه اسرائیل، درباره تحولات آمریکا می‌نویسد.

این گزارش می‌افزاید: سفر آزولای مقارن بوده با مذاکرات اتمی قدرت‌های بزرگ با ایران و امضای تفاهم لوزان. او به همراه توری که از طرف روزنامه نیویورک‌تایمز سازماندهی می‌شود، به عنوان گردشگر دو هفته به ایران سفر می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبرنگار اسرائیلی را به دغل‌بازی متهم کرده و گفته بود او با گذرنامه اروپایی به ایران سفر کرده بود. اما اورلی آزولای به بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید با گذرنامه آمریکایی خود به ایران سفر کرد که در آن محل تولدش اسرائیل، به صراحت قید شده است.
 
http://snn.ir/detail/News/402968/1579
 
10-ائمه جمعه

اظهار نظر جنجالی دیگر وزیر فرهنگ این بود که در مصاحبه ای در خصوص برگزاری کنسرت ها گفت: مشکل عمده ما ائمه جمعه هستند.
http://www.ammarname.ir/node/127131
 
11-جنجال رستاخیز
 


رستاخیز از جمله فیلم هایی بود که پخش آن با مخالفت مراجع و بخش هایی از مردم مواجه شد.جنتی وزیر فرهنگ و  ارشاد اسلامی در این خصوص اظهار داشت: ما به دنبال این هستیم که هم فیلم در اولین فرصت اکران شود و هم به نوعی مراجعی که مخالفتی دارند را قانع کنیم که اگر نظر فقهی دارند این نظر فقهی برای خودشان و مقلدانشان مورد احترام است. بنابراین اجازه دهند فیلم به نحو مطلوب برای علاقه‌ مندان منتشر شود!
http://www.farhangnews.ir/content/136505
 
12-صدور مجوز برای بی بی سی

مجوز فعالیت BBC رسانه وابسته به دستگاه‌های امنیتی رژیم سلطنتی انگلیس که از سالها پیش به دلیل اقدامات ضدامنیتی در ایران تعلیق شده بود،  با تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت حجت‌الاسلام روحانی مجدداً فعال شد.
 
نوش‌آبادی سخنگوی وزارت ارشاد دولت یازدهم با تایید این خبر گفت: مجوز فعالیت بی‌بی‌سی برای تهیه گزارش صادر شده است.
 
وی افزود: صدور این مجوز با هماهنگی نیروهای انتظامی و مراکز اطلاعاتی و امنیتی انجام شده است.
 
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: یک گروه از خبرنگاران هلندی‌الاصل که برای بی‌بی‌سی کار می‌کنند هم قرار است به زودی برای تهیه اخبار و گزارش وارد ایران شوند.
 
بعد ها حمید رسایی در تاریخ 1/6/94 گفت : دولت در آستانه هفته دولت هیچ پروژه‌ای برای افتتاح ندارد جز دفتر بی‌بی‌سی و سفارت انگلیس .
 
http://www.afkarnews.ir/vdcb5sbazrhbffp.uiur.html
در همین رابطه مصاحبه معصومه ابتکار با بی بی سی نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا به علی جنتی تذکر دهند
http://fararu.com/fa/news/244374
 
13-وقت نکردم در جشنواره عمار شرکت کنم.

به گزارش گروه فرهنگی مشرق به نقل از فارس، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز (یکشنبه) که در مراسم ختم مادر احمد پورنجاتی به مسجد نور آمده بود، با حضور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا در جشنواره عمار شرکت نکردید، گفت: وقت نکردم که در این جشنواره شرکت کنم.
جنتی که در خیلی از مراسمات فاتحه و کنسرت ها شرکت می کند جای تعجب است که چگونه نتوانست در این جشنواره انقلابی شرکت کند.به احتمال قوی پر کاری ایشان در حوزه فرهنگ مانع شده است.
www.mashreghnews.ir/fa/news/276678/
 
14-اولین کارت زرد
 
نمایندگان مجلس شورای اسلامیدر تاریخ 17 دی 1392در جلسه علنی خود از پاسخ های علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سوال حمید رسایی نماینده تهران درخصوص «تساهل و تسامح» وزیر در برابر توهین به مقدسات و از سوی دیگر ترویج اباهه گری با پرداختن به موضوعات محل اختلاف و غیرضروری قانع نشدند.
بر این اساس، نمایندگان مجلس با 105 رأی موافق، 97 رأای مخالف و 18 رأی ممتنع از پاسخ های وزیر به سوال نماینده تهران قانع نشدند که بر این اساس سومین کارت زرد به کابینه یازدهم در مجلس نهم رقم خورد
 
پس از این کارت زرد بود که رئیس جمهور در دیدار هنرمندان گفت:
تقسیم هنرمندان به هنرمندان ارزشی و غیر ارزشی بی‌معناست. اگرچه ممکن است وزیر باز هم کارت زرد بگیرد. این دولت به تمام تعهداتی که در دوران انتخابات داده است عمل خواهد کرد. کارت زرد برای این دولت نگرانی نیست. ما به امثال آقای جنتی‌ها بعنوان مدافع آزادی افتخار می‌کنیم.
 
http://www.jamejamonline.ir/newspreview/1336390421038452271
 
15-دومین کارت زرد 

در تاریخ 14 خرداد 1394علی جنتی دومین کارت زرد را از مجلس دریافت کرد 
در جلسه علنی امروز مجلس، موضوع سئوال ملی سید مسعود میرکاظمی، حسین طلا، مهرداد بذرپاش، محمد سلیمانی، مرتضی آقاتهرانی و بیژن نوباوه نمایندگان مردم تهران و سید علی طاهری نماینده مردم گرگان و آق‌قلا از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت ایجاد محدودیت در برخی مطبوعات برای آزادی بیان مطرح شد.

بنابراین گزارش پس از طرح سئوال و تشریح آن از سوی نماینده سئوال‌کنندگان و پاسخ وزیر، نماینده با ۸۴ رای موافق، ۱۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قانع نشده‌اند و به این ترتیب علی جنتی که پیش از این نیز یک بار کارت زرد دریافت کرده بود، دومین اخطار را از خانه ملت گرفت.

براساس آیین نامه داخلی مجلس در صورتی که هر وزیر از مجلس سه کارت زرد دریافت کند ساز و کار استیضاح برای وی رقم زده خواهد شد.
www.mashreghnews.ir/fa/news/426729/
 
16-حمایت از جناح غیرمومن



وقتی نوزدهم مردادماه علی جنتی در حاشیه اولین اجلاس سراسری مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در پاسخ به سوالی مبنی بر حمایت از نیروهای مومن و انقلابی و حمایت سازمان سینمایی از برخی افراد خاص گفت: «ما از هنرمندان انقلاب حمایت می‌کنیم اما اینکه گفته می‌شود ما از هنرمندانی که با منافع انقلاب منافات دارند نیز حمایت می‌کنیم؛ درست نیست.» آنهایی که با سیاست‌های وزارت ارشاد آشنایی داشتند حرف جنتی را چندان جدی نگرفتند و آن را موضعی مقطعی برای کاهش انتقادات دانستند.  

و درست به همین دلیل هم چیزی از ادعای جنتی مبنی بر حمایت از جریان مومن در عرصه فرهنگ نگذشته بود که جریان ارائه مجوز به کتاب‌های مسئله‌دار شروع شد. ابتدا کتابی در تکریم «اسماعیل خوئی» شاعر ضددین و فراری به بازار عرضه شد و سپس چند کتاب از «رضا براهنی» نویسنده ضدانقلاب مجوز نشر دریافت کرد.در ادامه همین مسیر اما حالا جناب وزیر فرهنگ برای دادن پالس مثبت به جریان ضدانقلاب و شبه‌روشنفکران غرب‌زده به همراه «محمدرضا شجریان» در همایشی حضور پیدا کرده است.
 
محمدرضا شجریان یکی از فعال‌ترین هنرمندان در جریان فتنه88 بود و پیش و پس از انتخابات 88 تا به امروز همواره به همراهی با جریانات ضدانقلاب خارج‌نشین و حضور در شبکه‌های ماهواره‌ای پرداخته است. آوازخوانی که در اردیبهشت 89 در مصاحبه با شبکه سلطنتی انگلیس، بی‌بی‌سی در گفتگو با صادق صبابه صراحت می‌گوید: «حقیقتش من از اولش هم انقلابی نبودم ولی دور و بر من همه اش افرادی بودند که گرایش سیاسی و چپی داشتند و مجبور بودم توی آن بچه ها باشم، چون اطراف من همه سیاسی حرف می زدند.» و در اعتراض به پخش تصویر امام خمینی بر روی تصنیف «ایران ای سرای امید» ادامه می‌دهد: «آن آهنگ یک حالت رستاخیزی را در جامعه نشان میدهد اما دیدم که اینها روی این آهنگ تصویر آقای خمینی را نشان میدهند که دارد از پله های هواپیما پایین می آید، خوب، من این آهنگ را برای ایشان نخواندم که! و دیدم که صدا و سیمای جمهوری اسلامی دارد از آهنگهای من سوءاستفاده این‏جوری می کنند.
http://www.farhangnews.ir/content/86071
روی دیگر این جریان حمایت های شخص علی جنتی و وزارت ارشاد از محمود دولت آبادی است.
 


دولت آبادی که از شرکت کنندگان در کنفرانس برلین در سال 1379 می باشد در مصاحبه با شبکه سلطنتی انگلیس می گوید:
آقای صالحی معاون وزارت ارشاد از من دعوت کردند و اتومبیل فرستادند برای من و رفتم به وزارت ارشاد و در دفتر ایشان نشستیم و مدتی صحبت کردیم و جلسه همراه با احترامی بود. قرار شد من پشت کتاب یادداشتی بنویسم که نوشته بودم و به ایشان هم دادم و قرار شد که این کتاب فرصت انتشار پیدا کند ولی همزمان یک دسیسه‌ای به راه افتاد که اول یک کتاب جعلی را آماده کرده بودند، دادند به بازار هم‌زمان یک خبری زدند که این کتاب از سد سانسور گذشت. آن کتاب هم که به بازار آمد خب آن‌هایی که با اصل قضیه آشنا نبودند اظهار نظرهایی کردند در مورد کتابی که متعلق به من بود و این کتاب جعلی بود و بعد از آن هم که مسائل مبرمی به وجود آمد که لابد خودتان هم شنیده‌اید، و در نتیجه انتشار کتاب به نتیجه نرسید.

وی همچنین در مدعایی کذب می‌گوید:
گفتند که شخص رهبر انقلاب صلاح نمی‌دانند این کتاب منتشر بشود و من هم به اعتبار فرمایش ایشان دیگر درباره‌ی این کتاب حرفی نزدم. اما در مورد بقیه‌ آثارم از سوی وزارت ارشاد مشکلی ندیدم. کتاب‌های دیگرم دارند چاپ می‌شوند و روال منطقی خودشان را طی می‌کنند.
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940527000799
 
16-شوی لباس


در اوایل تابستان 93 شوی لباس تابستانی و ورزشگاهی برگزارشد که با حواشی همراه بود
از جمله حضور آقایان در شوی لاباس زنانه و طرح های نا مناسب .  
     




http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930408000710
 
17-آزادی مطبوعات 


 
در جلسه 12 مرداد 94هیات نظارت بر مطبوعات، عملکرد رسانه‌های مکتوب و الکترونیک درخصوص مذاکرات هسته‌ای بررسی شد و با توجه به تبصره ٢ ماده ٥ قانون مطبوعات و بند 8 ماده 6، هفته نامه «٩ دی» توقیف و پرونده آن به دادگاه ارجاع شد. 
همچنین مقرر شد بابت برخی تیترها و مطالب روزنامه «کیهان» و پایگاه اطلاع‌رسانی «رجانیوز» به این رسانه ها تذکر داده شود. 
این در حالی است که فردای آن روز برای بی بی سی مجوز صادر شد.
www.irinn.ir/news/117612/
 
18-حذف نام فجر از جشنواره فیلم فجر
 


رئیس سازمان سینمایی، در حکمی با تغییر نام بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر به جشنواره فیلم ایران، سیدرضا میرکریمی را به دبیری این جشنواره منصوب کرد.
 
حذف کلمه "فجر" از این رویداد سینمایی با انتقادهای مختلفی رو به رو شده بود.
 
 http://hamandishi.ir/news/295997/
 
این موارد بخشی از عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود .
کد مطلب : 131227