توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۰۳
یک زوج با دعای خیر ۴۰ تازه عروس و داماد به خانه بخت رفتند
در روزهای ابتدایی سال جدید یک زوج جوان با دعای خیر ۴۰ تازه عروس و داماد زندگی مشترک خود را آغاز کردند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز «نمی‌خواستیم خانواده‌هامون و خودمون رو به دردسر بندازیم و اول زندگی بدهکار شیم» «از اول گفتیم که نه به خانواده عروس سخت گرفته بشه نه به خانواده داماد» «تصمیم گرفتیم مراسم ازدواج‌مون خیلی ساده برگزار بشه» «خونه و ماشین و درآمد مهم نبود برامون، بیشتر حیا و عفت و اخلاق اولویت‌مون بود»؛ این بخشی از حرف ۴۰ زوج جوانی است که مراسم و جشن ازدواج پر زرق و برق را انتخاب نکردند و تصمیم گرفتند با ازدواج آسان زودتر بر سر زندگی مشترکشان بروند.

۷فروردین در غرفه ازدواج آسان نمایشگاه بین‌المللی قرآن همزمان با ولادت امام حسن مجتبی (ع)، مراسم عقد یک زوج جوان با هدف ترویج ازدواج آسان به واسطه احیاگران سنت نبوی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

از ۴۰ تازه عروس و تازه داماد هم برای حضور در این غرفه دعوت شد. در انتهای مراسم هم کیک ۱۵۰ کیلویی توسط زوجین برش زده شد و بین مردم توزیع شد.

«احیاگران سنت نبوی» فعالیت خود را از اول تیر ۱۳۹۹ آغاز کرد و تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۷۵ مورد از معارفه‌های این مجموعه به مرحله عقد و ازدواج رسید.

احیاگران سنت نبوی از حدود ۱۲۰ نفر نیروی جهادی متخصص که ۴۰ نفر از آن‌ها دکترای معارف، روانشناس و مشاوره تشکیل شده است. با ۱۰ شعبه در تهران توسط خیرین دغدغه‌مند که نگران ازدواج جوانان هستند، راه اندازی شده است.

به گفته معاون وزارت ورزش و جوانان وحید یامین پور مشاوره و سازمان‌های مردم نهادی که در زمینه ازدواج جوانان فعالیت دارند، «رشد ۸۰ درصدی داشته است.» و از مهر ۱۴۰۰ تا آبان ۱۴۰۲، ۳۴۰ مرکز مشاوره خانواده که ۱۰۰۰ روانشناس و مشاوره خانواده در این دوسال در آنها فعالیت داشتند، تاسیس شد.

بنا بر آخرین آمار سازمان ثبت احوال، حدود ۱۱ میلیون نفر در سن متعارف ازدواج قرار دارند یا از این سن گذشته‌اند، اما هرگز ازدواج نکرده‌اند. به گفته کارشناسان حوزه ازدواج، بسیاری از جوانان یکی از دلایل تن ندادن به مسئولیت‌های زندگی مشترک را هزینه‌های سرسام‌آور مراسم عقد و عروسی و.. شروع این زندگی بدانند.

عالیه شکربیگی، جامعه‌شناس و پژوهشگر حوزه ازدواج، می‌گوید که عده‌ای از جوانان تمایل زیادی به ازدواج دارند، اما وقتی مجموع ابتدایی‌ترین ارکان یک ازدواج ساده «بیش از یک میلیارد تومان برآورد می‌شود دیگر چگونه می‌توان از ازدواج آسان و فرزندآوری با اکثریت جامعه گفت؟»

اما فرامرز سنگری‌آبیز، پژوهشگر مسائل اجتماعی، می‌گوید که درست است که هزینه‌ها بالا رفته است، اما اکنون در مراسم‌ ازدواج شاهد هزینه‌های آنچنانی، رقص‌های مختلط و لهو و لعب، نمایش عکس و فیلم‌های خصوصی عروس و داماد و چند مدل شام و آبمیوه طبیعی در بسیاری مناطق هستیم» که لزومی ندارد و زوجین و خانواده‌هایشان را تا سالیان سال بدهکار می‌کند.

کارشناسان یکی از راهکارهای برقراری ازدواج به موقع و آسان را تغییر روش‌های تربیتی و رفتاری در خانواده‌ها می‌دانند. فاطمه رحیم‌آبادی، مدرس و مشاور دانشگاه بیرجند، معتقد است که «بزرگترین مشکلاتی که گریبان‌گیر نسل جوان و خانواده‌ها شده، قناعت نداشتن، توقعات بالا و رفاه طلبی و تجمل‌گرایی است.» قناعت هم با آسان‌گیری توسط خانواده‌ها و خود جوانان، حرف اول را می‌زند.
مرجع : خبرگزاری فارس
کد مطلب : 334439