توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۰
نیویورک‌تایمز: برای مقابله با ایران حشدالشعبی را تضعیف کنیم
روزنامه نیویورک‌تایمز در یادداشتی به قلم یک مقام سابق سازمان ملل علی‌رغم اعتراف به مشروعیت گسترده «نیروهای بسیج مردمی» عراق به عربستان و آمریکا پیشنهاد داده آن را تضعیف کنند.
نیویورک‌تایمز: برای مقابله با ایران حشدالشعبی را تضعیف کنیم
Share/Save/Bookmark
 به گزارش عصر امروز، یک رسانه آمریکایی در تحلیلی به آمریکا و عربستان پیشنهاد کرده برای جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در عراق، به تضعیف «نیروهای بسیج مردمی»، حشد الشعبی، بپردازند.

 
روزنامه «نیویورک‌تایمز» در یادداشتی به قلم «زید العلی»، مشاور حقوقی اسبق نماینده سازمان ملل متحد در عراق، اظهارات «ابو مهدی المهندس»، معاون نیروهای حشدالشعبی درباره عدم انحلال این نیروها را به معنی تمایل ایران برای حفظ نفوذ در عراق، بعد از اتمام عملیات آزادسازی موصل از چنگ داعش تفسیر کرده است.  

 
در حالی که «حشدالشعبی»، طبق مصوبه پارلمان عراق جزو نهادهای قانونی این کشور محسوب شده و به‌عنوان نیروی پشتیبان نیروهای امنیتی فعالیت می‌کند، نیویورک‌تایمز نوشته است: «این یگان‌ها و نیروهای سیاسی مرتبط با آنها قصد دارند از شکل‌گیری سیاست امنیتی مستقل در عراق جلوگیری کنند، چرا که چنین اقدامی موجب تضعیف توانایی ایران برای حمایت از متحدانش در سوریه و جاهای دیگر می‌شود. »

 
نیویورک‌تایمز در ادامه با بیان این ادعا که وزن گروه‌های سیاسی طرفدار ایران در مناسبات سیاسی داخلی عراق رو به کاهش است، مدعی شده که شمار زیادی از گروه‌های سیاسی در این کشور بر استقلالشان از ایران تأکید می‌کنند.  

 
رسانه آمریکایی با اشاره به انتخابات پارلمانی عراق در ماه آینده نوشته که در نظام انتخاباتی این کشور برای هر یک از ائتلاف‌ها بعید است که بتوانند بیش از ۲۰ درصد آرا را به دست بیاورند.  

 
به نوشته نیویورک‌تایمز، «این به معنی آن است که ائتلاف‌های مختلف برای تشکیل دولت، بایستی وارد ائتلاف‌سازی‌ها و بده بستان سیاسی شوند. »

 
بر همین اساس در این تحلیل خاطرنشان شده است: «نه آمریکا نه عربستان سعودی قادر به کسب نفوذ تعیین‌کننده در عراق نخواهند بود. کشورهای بیرونی، همواره در اثرگذاری مثبت بر سیاست‌های عراق، ناکام مانده‌اند. »

 
نیویورک‌تایمز نوشته است: «اگر این طرف‌ها واقعاً خواستار جلوگیری از نفوذ ایران هستند، بایستی به واحدهای امنیتی مانند نهاد مبارزه با ترورریسم (عراق) که موثرترین نیرو علیه داعش بوده است، کمک کنند. »

 
این تحلیل می‌افزاید: «ادامه موفقیت‌های سازمان‌های امنیتی حرفه‌ای، به جای گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران، به عراق اجازه خواهد داد امنیت خودش را تضمین کند. »

 
نیویورک‌تایمز علی‌رغم این در بخش‌های دیگر این یادداشت اعتراف کرده که نیروهای بسیج مردمی به دلیل نقشی که در مبارزه با داعش داشته‌اند، از «مشروعیت گسترده‌ای» برخوردار هستند.

 
در این مقاله آمده است: «نیروهای بسیج مردمی به دلیل نقشی که در جنگ (با داعش) داشته‌اند از مشروعیت گسترده‌ای برخوردارند و بسیاری از عراقی‌ها ترجیح می‌دهند که آنها به عنوان بخشی از نیروهای امنیتی عراق باقی بمانند. حتی آقای عبادی هم به همین دلایل با انحلال آن مخالفت کرده است. »

 
نگارنده، علی‌رغم این در پایان یادداشت خود تأکید کرده صدور یک فتوا از طرف آیت‌الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان عراق مبنی بر حمایت همه از ارتش و پلیس عراق ممکن است اوضاع را تغییر دهد.
کد مطلب : 213541