۱
توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۹
پدر خواندگی خاتمی محور انسجام یا تفرقه اصلاح طلبان!
یکی از محورهای عملیاتی ای که طی هفته ها و ماه های گذشته در دستور کار جریان فتنه – اصلاحات قرار داشته تاکید بر محور قرار گرفتن محمد خاتمی و اصرار بر فعال سازی بیش از گذشته شورای مشورتی وی می باشد.
پدر خواندگی خاتمی محور انسجام یا تفرقه اصلاح طلبان!
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز جریان فتنه - اصلاحات در ماههای اخیر بطور مدام برای ترمیم چهره خاتمی جهت رهبری جریان اصلاحات را در دستور کار خود قرار داده اند بطوریکه از هر فرصتی برای حضور وی در سطح علنی جامعه استفاده می نماید.

بنا بر این گزارش یکی از محورهای عملیاتی ای که طی هفته ها و ماه های گذشته در دستور کار جریان فتنه – اصلاحات قرار داشته تاکید بر محور قرار گرفتن وی و اصرار بر فعال سازی بیش از گذشته شورای مشورتی خاتمی می باشد.

سازه ترکیبی و مفهومی ای که رسانه های جریان اصلاح طلب در این زمینه ساخته و پرداخته کرده اند مبتنی بر آن است که محمد خاتمی علاوه بر قرار گرفتن در موضع رهبری جریان اصلاحات، در احیای این جریان در انتخابات سال ۹۲ موثر بوده و سهم بسزایی در پیروزی حسن روحانی در این انتخابات نیز داشته است. تلاشی که ابعاد و فحوای آن در شورای مشورتی اصلاح طلبان قوام یافت. شورایی که در همان هنگام هم با نظر مخالف بسیاری از جریانات اصلاح طلب مواجه گردید.

به گزارش عصر امروز این تصویر اما در حالی از سوی بازوی القایی – روانی جریان فتنه – اصلاحات طرح و بیان می شود که مروری بر اظهارات برخی از چهره های برجسته اصلاح طلبان نشان می دهد که تمام واقعیت، آن چیزی نیست که طرح و بیان می شود.

جدیدترین اظهارات عبدالله نوری و عباس عبدی که در ویژه نامه های نوروزی اصلاح طلبان مطرح شد بیانگر آن است که فرآیند ترسیم شده در جریان مزبور با اما و اگرهای جدی روبرو بوده و برخلاف تصویرسازی ها، چهره های منتقد سختی نسبت به راهبرد های اصلاح طلبان، اسطوره سازی از خاتمی، نقد به شورای مشورتی و شکل گیری انسداد سیاسی در بدنه اصلاح طلبان وجود دارد.

در این میان عبدالله نوری در گفتگویی با ویژه نامه نوروزی اعتماد بخشی از انتقادات خود به شورای مشورتی روحانی را به سطح آورده و ضمن غیردمکراتیک خواندن این شورا تصریح کرد که خروجی این شورا نه خرد جمعی که تصمیم نهایی خاتمی است.

وی در این زمینه گفت:« این شکل شورای مشورتی- خاتمی- خیلی قابل قبول نیست. ایده اتاق فکر این است که همه بنشینیم با هم یک تصمیم بگیریم. همه عقیده ها جمع بشود و درباره آنها گفتوگو درگیرد تا به یک نتیجه مشخصی برسیم که همه ملزم به پیروی ازآن باشند. اسم مهم نیست هراسمی می خواهید بگذارید اما اینکه گروهی ازنخبگان دور هم جمع می شوند و به آنها گفته می شود شورای مشورتی و نه شورای تدبیر و تصمیم، این درشان آن جمع نیست، این درست نیست که گروهی از نخبگان اصلاحات برای تصمیم گیری یک نفر دور هم جمع شوند. خرد جمعی مفهومش این است که صاحب آن فکرواندیشه و مدیران باتجربه گرد هم می آیند و نظر اکثریت شان به عنوان تصمیم نهایی برای همه لازم الاجرا باشد. درچنین جمعی، رجحان هر نظربرنظر دیگر باید واجد منطق و استحکام برتر باشد.»

وی همچین با انتقاد از معصوم سازی از خاتمی توسط اصلاح طلبان و عدم انتقاد به وی توسط اصلاح طلبان را موجب شکل گیری از انسداد سیاسی دانسته و بر ضرورت بازسازی این جریان تاکید و اظهار می دارد: اصلاح طلبان نیازمند بازسازی هم در راس هرم خود و هم در بدنه هستند و این بازسازی جز در مسیر دمکراتیک و شفاف ممکن نیست.

به موازات انتقادات عبدالله نوری اما عباس عبدی نیز به میدان آمده و در گفتگویی با همان ویژه نامه نوروزی اعتماد، راهبردهای این جریان نسبت به حاکمیت، دولت روحانی و حتی شناخت موقعیت حقیقی اصلاح طلبان را به چالش کشید.

عبدی در این گفتگو تلاش کرد پارادوکس های جریان اصلاحات را به نمایش گذاشته و تاکید کند که اگر اصلاح طلبان خود را نیروی موثری می دانند نباید از دولت خواسته و مطالبه ای داشته باشند.

وی در این زمینه در پاسخ به این پرسش که «مهمترین خواسته سیاسی قابل تحقق اصلاح طلبان در دوران ریاست جمهوری روحانی، چه می تواند باشد؟»، گفت:

«بامنطق این پرسش به صورت بنیادی اختلاف دارم. تا وقتی که نیروی سیاسی مطالبه محور باشد،هیچ گامی بر نخواهیم داشت.
نیروی سیاسی اگر اعتماد به نفس دارد، باید هدف مرحله یی و بر اساس نقشه راه داشته باشد و آن را با برنامه های خودش محقق کند، نه آنکه مثل مشتری از فروشنده مطالبه داشته باشد.
از این رو مهمترین هدف اصلاح طلبان باید اقدام در جهت بازسازی فضای سیاسی برای غیر امنیتی شدن آن و ایجاد یگانگی سیاسی باشد تا از قطبیت سیاسی
کاسته شود. به این منظور باید راهبرد منتج از سال ۸۸ را به کلی نقد و کنار بگذارند و به راهبرد سال ۷۶ برگردند. راهبری که زمینه اش درخرداد ۹۲ و با وجود توجه آنان به وجود آمد. آنان باید از دوگانگی راهبردی و تاکتیکی بیرون آیند و وضعیت خود را با مجموعه سیاسی معنا و انسجام ببخشند.»

گفتنی است نگاهی به اظهارات عبدالله نوری و عباس عبدی بیانگر آن است که
۱- بر خلاف تصویر سازی های ارائه شده از جریان اصلاحات، اختلافات مبانی در راهبرد، تاکتیک این جریان در زمینه های مختلف مشاهده می شود و در انتخابات ریاست جمهوری هم در دستور کنار کشیدن عارف نیز خودش را نشان داد.
۲- منتقدین موجود در بدنه اصلاحات معتقد به بازسازی جدی در راس مدیریت جریان اصلاحات می باشند
۳- ضرورت بهره گیری تام و عام از خاتمی و در دست داشتن زمام نهایی مدیریت توسط وی مورد انتقاد جدی است
۴- عبدالله نوری و عباس عبدی شورای مشورتی خاتمی را در بردارنده نظر جمعی ندانسته و بر این باورند که نحوه فعالیت این شورا به انسداد سیاسی خواهد انجامید
۵- همچنین این افراد بر این باورند که اصلاح طلبان برآورد عینی از قدرت جریان اصلاحات نداشته و در توهم موثر بودن به سر می برند.
کد مطلب : 78405
۱۳۹۳-۰۱-۲۸ ۰۹:۰۸:۴۶
خاتمی را خیلی بزرگ میدونین انگار؟