توصيه به ديگران
۰
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۴۷
چرا مقامات ترکيه به سيم آخر زده اند؟
در طول اين سه سال ترک ها به هرگونه توطئه و خيانتي براي سرنگوني حکومت بشار اسد متوسل شدند ولي به در بسته خوردند./ ترکيه امروز به پناهگاهي امن براي تروريست ها تبديل شده است تا جايي که فروشگاه هاي موسوم به فروشگاه داعش در استانبول داير شده است. / ما بر آنيم تا بگوييم که ترکيه از قبل اين دخالت ها و توطئه گري ها چه دستاوردي کسب کرده است.؟
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز به نقل از ۵۹۸، سه سال و نيم قبل که بحران در سوريه آغاز شد مقامات ترکيه که تا قبل از آن سياست به صفر رساندن تنش با همسايگان را در دستور کار قرار داده بودند در اقدامي غافلگيرانه اين سياست را آشکارا زيرپا گذاشتند و آهنگ خصومت علني با دولت بشار اسد را در دستور کار قرار دادند. احمد داوود اوغلو نخست وزير ترکيه ( وزير امور خارجه وقت ) درنشست خبري در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران گفت بدون ترديد کار نظام حاکم بر سوريه به رهبري بشار اسد تا دو ماه ديگر تمام است. ترکيه از هيچ تلاشي براي ضربه زدن به سوريه دريغ نورزيد و شمشير را براي اين همسايه جنوبي خود از رو بست.

در طول اين سه سال ترک ها به هرگونه توطئه و خيانتي براي سرنگوني حکومت بشار اسد متوسل شدند ولي به در بسته خوردند. در اين نوشته در صدد نيستيم که شرح ماجرا کنيم و نقش مخرب و توطئه آميز آنکارا در حق دمشق را توضيح بدهيم زيرا اين موضوع براي همه آشکار شده است و تقريبا کسي نيست که اين نقش منفي را انکار کند.

ما بر آنيم تا بگوييم که ترکيه از قبل اين دخالت ها و توطئه گري ها چه دستاوردي کسب کرده است؟

پر واضح است که بازنده اصلي بحران سوريه ترکيه است. ترکيه در اين توهم بود که با سرنگوني نظام بشار اسد زمام امور در اين کشور را به سود خود تغيير خواهد داد و بلندپروازي هاي اردوغانيسم و احياي امپراطوري عثمانيسم محقق خواهد شد. ولي هرچه بيشتر گذشت ترکيه نيز بيشتر در باتلاق سوريه فرو رفت. بي تدبيري و سياست هاي نسنجيده و ناشيانه مقامات ترکيه به خصوص اردوغان و احمد داوود اوغلو هزينه زيادي براي اين کشور در پي خواهد داشت. ترکيه که به دنبال تشکيل هلال اخوانيسم در منطقه بود امروز به کشوري منزوي تبديل شده است. ترکيه از بزرگترين کشورهاي سرمايه گذار در ليبي بود ولي ديگر اين کشور را از دست داده است.

مقامات ترکيه تلاش زيادي براي به قدرت رسيدن گروه اخوان المسلمين در مصر کردند ولي امروز مي بينيم که دولت محمد مرسي رييس جمهوري اخواني مصرسرنگون و دست اردوغان از مصر که مي خواست از آن به عنوان منطقه اي استراتژيک در جهت منافع خود استفاده کند کوتاه شد. علاوه بر اين ترکيه تا قبل از تحولات سوريه از اعتبار و جايگاهي در عرصه منطقه اي و بين المللي برخوردار بود. ولي امروز اکثر کشورهاي جهان به خصوص کشورهاي منطقه ديگر به ترکيه اعتمادي ندارند و معتقدند که مقامات ترک همه چيز و همه کس را فداي بلندپروازي ها و جاه طلبي هاي خود مي کنند. جامعه بين المللي امروز به اين باور رسيده است که ترکيه فعل خيانت را به خوبي صرف مي کند و به نزديک ترين دوستان خود نيز از پشت خنجر مي زند. بسياري از کشورها و مقامات جهان به اين باور رسيده اند که ترکيه پشتيبان و نيروي حمايتي مطمئن و معتمدي نيست و خيلي زود پشت شرکايش را خالي مي کند.

از سوي ديگر بايد به اين نکته توجه ويژه داشت که اگر اردوغان خود را همواره يکه تاز انتخابات مختلف در ترکيه مي داند به علت همراهي کردها و شيعيان است. اردوغان هر چه دارد از لطفي است که کردها و شيعيان در حق وي کرده اند و اگر همراهي اين دو گروه نبود بدون ترديد در انتخابات مختلف شکست مي خورد. ما امروز مي بينيم که پارادوکس و تعارض در سياست هاي اردوغانيسم باعث دلزدگي و دلسردي کردها و شيعيان از وي شده است. زماني که ما صحبت از کردها در ترکيه مي کنيم منظور ما ۱۵ درصد از جمعيت کل اين کشور است.

تعامل دولت ترکيه در قبال تحولات کوباني باعث شد اين کشور دستخوش حوادث خشونت بار جديدي شود. مقامات ترکيه با فريبکاري توانسته بودند که راي کردها را در مراحل مختلف با خود همراه کنند ولي فاجعه کوباني باعث شد کردها نيز اعتماد به اردوغان را از دست بدهند و وي را در رديف دشمن درجه اول خود قرار دهند و شعله هاي آتش عين العرب (‌کوباني ) دير يا زود دامن اردوغان را نيز فرا خواهد گرفت. اين پاشنه اشيل جدي براي دولت اردوغان در اينده خواهد بود.

نکته قابل تامل بعدي اين است که بخش اعظمي از درآمدهاي ترکيه از محل رشد و توسعه بخش گردشگري و توريسم است.

ترکيه يکي از مقاصد اصلي گردشگري براي توريست هاي دنياست و صنعت توريسم به يکي از مهم ترين منابع درآمد ارزي اين کشور تبديل شده است. پر واضح است که گردشگران و توريست ها اصولا به مناطقي سفر مي کنند که از نعمت امنيت برخوردار است. ترکيه تاکنون براي جهانگردان مکان امني تلقي مي شد ولي به تدريج در حال محروم شدن از اين نعمت است. تقريبا مي توان گفت که ناامني سرتاسر ترکيه را فراگرفته است. شهروندان اين کشور به دو گروه حامي گروه تروريستي داعش و مخالف داعش تقسيم شده اند. دانشگاه هاي ترکيه محل درگيري و زد و خورد اين دو گروه شده است. تاکنون ده ها نفر بر اثر اعتراضات خياباني جديد در ترکيه کشته و صدها نفر ديگر زخمي شده اند.

کردها در حال قيام مسلحانه عليه دولت اردوغان هستند. ترکيه امروز به پناهگاهي امن براي تروريست ها تبديل شده است تا جايي که فروشگاه هاي موسوم به فروشگاه داعش در استانبول داير شده است. نا امني و آشوب خيابان هاي اين کشور را فراگرفته است و بر اساس ديدگاه ناظران و کارشناسان ترکيه تا مدت طولاني روي ارامش به خود نخواهد ديد. اردوغان ميان چکش داعش و سندان کردها قرار گرفته است. بدون ترديد ترکيه در آينده صحنه حملات تروريستي و انفجارهاي انتحاري زيادي خواهد بود. امروز بسياري از جوانان ترک از ترس اين که داعشي خوانده نشوند به پيرايشگاه هاي هجوم آورده اند و محاسن خود را کوتاه مي کنند. خب طبعا همه اين عوامل بر بخش گردشگري و توريسم در ترکيه تاثير منفي خواهد گذاشت و باعث افول آن خواهد شد. اگر چنين شود ( شما بخوانيد خواهد شد ) بخش اقتصادي ترکيه خسارت هاي جبران ناپذيري متحمل خواهد شد و پيامدهاي زيادي براي اين کشور در پي خواهد داشت و ترکيه به جاي اين که مملو از توريسم باشد مملو از تروريسم خواهد شد.

نتيجه:

بنابراين بايد گفت که بحران سوريه نه تنها براي ترکيه دستاوردي نداشته بلکه باعث شده است اين کشور در سراشيبي سقوط قرار گيرد. سوريه و مقاومت جانانه آن ميخي بر تابوت اردوغانيسم خواهد بود.

مقامات ترکيه خود بهتر از ديگران مي دانند که چه اشتباه خطرناک و غير قابل جبراني را مرتکب شده اند و به همين علت امروز مي بينيم که به سيم آخر زده اند و به جاي حل مسئله ، صورت مسئله را عوض و ديگران را به اتهاماتي واهي و دروغين متهم مي کنند.
کد مطلب : 94588