توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۵۱
بسط فرهنگ جهادی، لازمه تحقق اقتصاد مقاومتي
وبلاگ بیم موج
سال جديد شمسي با فرا رسيدن بهار طبيعت آغاز گرديد و در اين بين جهت‌گيري کلان و راهبردي سياست‌هاي کشور با پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب اسلامي مشخص شد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز وبلاگ بیم موج نوشت: حکيم فرزانه انقلاب اسلامي در بياناتشان مهمترين‌هاي سال ۹۳ را دو مساله دانستند: «يک مسئله همين مسئله اقتصاد و ديگري مسئله فرهنگ است. در هر دو عرصه و در هر دو زمينه توقعي که وجود دارد، تلاش مشترکي است ميان مسئولان کشور و آحاد مردم. آنچه براي بناي زندگي و سازندگي آينده مورد انتظار است، بدون مشارکت مردم تحقق‌پذير نيست... به‌گمان من آنچه در اين سال جديد پيشِ‌رو داريم، عبارت است از اقتصادي که به‌کمک مسئولان و مردم شکوفايي پيدا کند، و فرهنگي که با همت مسئولان و مردم بتواند سمت و سوي حرکت بزرگ کشور ما و ملت ما را معين کند. لذا من شعار امسال را و نام امسال را اين قرار دادم: «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي». »

با اولويت يافتن اقتصاد مقاومتي طبيعي است که همه توان و فرصت‌ها و ظرفيت‌هاي کشور براي شکوفايي اقتصاد و مهار و کنترل بازار و مديريت توليد و ديگر شاخصه‌هاي اقتصادي با هدف ايجاد رفاه و عدالت به خدمت گرفته شود. ضمن آنکه اين راهبرد براي مقابله همه جانبه ايران اسلامي با سناريوهاي دشمنان انقلاب اسلامي از تهديد تا تحريم اتخاذ گرديده است و صرفا محدود و معطوف به مشکلات امروز کشور نيست، بلکه راهبردي هميشگي است که کشور و ملتي انقلابي چون ايران اسلامي همواره بايد به آن تمسک جويد. راهبردي که همه بلوف‌هاي پوچ و توخالي غرب در حوزه تهديدها و تحريم‌هاي اقتصادي را به حول و قوه الهي براي هميشه خنثي خواهد کرد.

در اين ميان تاکيد رهبر معظم انقلاب اسلامي بر مقوله فرهنگ شايد رکن کلام ايشان باشد. به تعبير معظم‌له سه مولفه فرهنگ، علم و اقتصاد ارکان اقتدار يک ملت را تشکيل مي‌دهند و در اين ميان اولويت با فرهنگ خواهد بود. به تعبير معظم له «فرهنگ به معناي هوايي است که تنفس مي‌کنيد. اگر اين هوا تميز باشد يک اثر و اگر کثيف باشد اثر ديگري دارد». و در اين فضاي سالم تنفسي است که امکان ظهور و بروز ديگر استعدادها و توانايي‌هاي يک ملت فراهم خواهد آمد.

لذاست که بايد از "فرهنگ مقاومتي" به عنوان يکي از الزامات و ارکان رسيدن به "اقتصاد مقاومتي" و "اقتصاد مقاوم در برابر تهديدات و تحريمات"، ياد کرد. حقيقت امر آن است که بدون فرهنگ مقاومتي نمي‌توان از پيشرفت در علم و اقتصاد سخن گفت. به واقع لازم توسعه و پيشرفت و تعالي در همه حوزه‌ها وجود ايدئولوژي‌ها، آرمان‌ها، هويت‌ها و اراده‌هايي است که بتوانند فعل خواستن را صرف نمايند! اين خودباوري، اعتماد به نفس ملي، احساس عزت ملي رمز و گوهر تحول و پيشرفت کشور است که در حوزه فرهنگ تعريف و جاي مي‌گيرد. به واقع اول بايد باورها، ايمان‌ها و جهت‌گيري‌هاي فرهنگي تغيير کند تا آثار مادي تمدن سازي همچون بسط و گسترش علم و اقتصاد و تکنولوژي آشکار گردد.

در اين مسير برخي مولفه‌ها و شاخص‌ها بايد در فرهنگ عمومي کشور تقويت و توليد گردد و برخي رفتارها و شاخصه‌ها بايد کنار گذاشته شود تا فرهنگ مقاومتي، بستر ساز اقتصاد مقاومتي گردد. مروري بر راهبردهاي حضرت آيت الله خامنه‌اي در نامگذاري‌هاي سال‌هاي گذشته به خوبي نشان مي‌دهد که معظم له در اين مسير مبتني بر يک نقشه راه کلان، بسياري از شاخصه‌هاي مهم را برشمرده‌اند که همگي مولفه‌هاي "فرهنگ مقاومتي" براي ساختن و رسيدن به اقتصاد مقاومتي است. سال ۱۳۷۲ تاکيد بر «عدالت اجتماعي»، سال ۱۳۷۳ تاکيد بر «صرفه‌جويي»، سال ۱۳۷۴ تاکيد بر «وجدان کاري، انضباط اجتماعي، انضباط اقتصادي»، سال ۱۳۷۵ تاکيد بر «ضرورت پرهيز از اسراف و حفظ ثروت و منابع عمومي کشور»، سال ۱۳۷۶ تاکيد بر «مبارزه با اسراف»، سال ۱۳۷۷ تاکيد بر «صرفه‌جويي و پرهيز از اسراف»، سال ۱۳۸۰ تاکيد بر «تلاش براي رفع مشکل اشتغال»، سال ۱۳۸۲ تاکيد بر «نهضت خدمت‌‌رساني به مردم»، سال ۱۳۸۷ سال نوآوري و شکوفايي، سال ۱۳۸۸ تاکيذ بر «حركت مردم و مسئولين به سوي اصلاح الگوي مصرف»، سال ۱۳۸۹ سال «همت مضاعف، کار مضاعف»، سال ۱۳۹۰ سال «جهاد اقتصادي»، سال ۱۳۹۱ تاکيد بر «توليد ملي و حمايت از کار و سرمايه‌ ايراني»

حال در سالي که با عنوان سال "اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملي و مديريت جهادي" نامگذاري شده است، ضروري است تا فرهنگ جهادي و مقاومتي بار ديگر بازخواني شده و در خدمت اقتصاد جهادي و مقاومتي قرار گيرد. و در اين بين مسئوليت اصلي بر دوش مسئولين و متوليان و صاحب‌نظران عرصه فرهنگ از نخبگان و صاحبنظران و روحانيان و دانشگاهيان و هنرمندان و رسانه‌ها خواهد بود.
کد مطلب : 76786