توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۳ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۰۶
استیضاح سه وزیر دردستور کاری هفته دولت مجلس
سعید کوشافر: شاید درهفته دولت تنها موردی که به ذهن خطور نمیکند استیضاح یک وزیرباشد اتفاقی که تاکنون رخ نداده ولی این احتمال بعید نیست که منتقدان دولت بخواهند برای اولین بار درتاریخ انقلاب اسلامی وزیری را درهفته دولت استیضاح کنند یا استیضاح وی را به هیات رییسه تقدیم نمایند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، این همه درحالی است که اکنون سخن از استیضاح سه وزیر درراهروهای مجلس شنیده میشود؛ اگر چه طی ماههای گذشته تقریبا هیچ وزیری نبوده که سخن از استیضاحش درمیان نباشد و وزیر اقتصاد با سه کارته شدن به استیضاح از همه نزدیکتر شد اما اکنون برغم فروکش کردن زمزمه های استیضاح وزیر اقتصاد صحبت از به مجلس کشاندن وزیر راه وشهرسازی جدی تر شده و دراین میان وزرای ورزش وجوانان و کشور نیز دردستور کار نمایندگان قرا رگرفته اند.

***ادامه رسیدگی به تقاضای استیضاح وزیر راه

دراین میان سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: امروز وزیر راه و شهرسازی توضیحات تکمیلی خود پیرامون محورهای استیضاح را ارائه داد که بر این اساس رای نهایی به زودی به هیئت رئیسه مجلس اعلام می شود.

منصورآرامی درتشریح دستور کار جلسه کمیسیون عمران مجلس گفت: ادامه رسیدگی به تقاضای تعدادی از نمایندگان برای استیضاح وزیر راه و شهرسازی در دستورکار جلسه امروز کمیسیون قرار داشت و جلسه با حضور آخوندی برگزار شد.

نماینده مردم بندرعباس،قشم،حاجی آباد،ابوموسی و بندرخمیر درمجلس شورای تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی در راستای محورهای مطرح شده ازسوی استیضاح کنندگان امروز توضیحات تکمیلی اش را ارائه داد که مطالب مطرح شده قابل توجه بود.

آرامی تاکید کرد: براین اساس منتظر هستیم تا نمایندگان متقاضی استیضاح را اعلام کرده واز توضیحات وزیر قانع شده اند و یا اینکه برتقاضای استیضاح اصرار دارند تا رای نهایی آنها از سوی کمیسیون درقالب نامه به هیئت رئیسه مجلس اعلام شده و روال معمول خود را طی کند.

وی ادامه داد: "آخوندی" امروز توضیحاتی را در خصوص مسایل دریایی،راه های روستایی،راه آهن و سایر موضوعات مربوط به حوزه عمران ارائه کرد که در گزارش ارائه شده آمار و اطلاعات قابل توجهی وجود داشت.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکثریت نمایندگان عضو کمیسیون عمران مجلس مخالف استیضاح وزیرهستند،افزود: امیدواریم توضیحات ارائه شده ازسوی وزیر راه و شهرسازی برای نمایندگان متقاضی استیضاح قانع کننده باشد و این نمایندگان از تصمیم خود برای استیضاح اعلام انصراف کنند.

***پس گرفتن استیضاح آخوندی  قانونی بوده است

دراین حال نایب‌رئیس مجلس در پاسخ به انتقاد نماینده تهران در رابطه با پس گرفتن استیضاح وزیر راه و شهرسازی از کمیسیون عمران، آن را قانونی دانسته و اقدامی در جهت بررسی دلایل استیضاح قلمداد کرد.

احمد توکلی گفت: بنده در مورد استیضاح آقای آخوندی مخالف هستم اما رفتار هیات رئیسه به گونه‌ای است که مسئله‌ساز خواهد شد و صحیح نیست. هیات رئیسه نمی‌تواند وقتی که کمیسیون در حال رسیدگی به استیضاح است، درخواست خروج موضوع را بدهد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، نامه محمدرضا باهنر نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در پس گرفتن استیضاح آخوندی را خلاف قانون دانست و گفت: امضاهای  استیضاح وزیر راه و شهرسازی درست بوده است و کمیسیون عمران در حال رسیدگی است ولی آقای باهنر امضایی به کمیسیون نوشتند و خواهان پس گرفتن استیضاح شدند.

توکلی افزود: ایشان خواهان پس گرفتن استیضاح و بررسی مفاد آن در هیات رئیسه شده بودند و این در حالی است که در حین بررسی موضوع استیضاح توسط کمیسیون نمی‌توان موضوع را از دستور کار خارج کرد.

محمدحسن ابوترابی‌فرد در پاسخ به توکلی گفت: صدر ماده 223 آمده است که موضوع استیضاح باید صحیح و با ذکر موضوع مطرح شود و در هیات رئیسه مورد بررسی قرار گیرد و نگاه هیات رئیسه و آقای باهنر نیز همین بوده است.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این که همکاران  خواهان استیضاح باشند، باید طبق روال قانونی به هیات رئیسه ارائه شود. برخی نمایندگان به هیات رئیسه مراجعه می‌کنند و اصرار دارند که موضوع استیضاح سریع و خارج از روال به کمیسیون ارجاع شود. در موضوع استیضاح آخوندی نگاه هیات رئیسه این است که موضوع استیضاح و مسائل آن باید بررسی شود.

*** رسیدگی به استیضاح وزیر راه طولانی شده است

دراین راستا همچنین عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از رئیس مجلس شورای اسلامی خواست استیضاح وزیر راه و شهرسازی را هر چه زودتر در دستور کار قراردهد.

حسن کامران عنوان کرد:‌ طبق ماده 223 در خصوص استیضاح وزرا، ظرف یک هفته بعد از امضا باید اعلام وصول شود اما استیضاح وزیر راه و شهرسازی تقدیم هیأت رئیسه شد و روند طولانی را طی کرده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قبل از تعطیلات مجلس این استیضاح امضا داشت اما اعلام وصول نشد و به زمان دیگری موکول شد. این موضوع جای اما و سوال دارد.

وی افزود: طبق این ماده در صورتی که نمایندگان انصراف دهند موضوع استیضاح از دستور کار خارج می شود پیشنهاد می کنم از آقای کوثری سوال کنید که آیا انصراف داده اند قطعا ایشان می گویند خیر. بنابراین تعداد امضای استیضاح ها همان 10 عدد است.

کامران تأکید کرد:‌ ما همچنان خواهان استیضاح هستیم خواهش من این است که اجازه دهید استیضاح در دستور کار قرار گیرد. در زمان استیضاح فانی چنین حرف هایی در بین نبود نه تفسیری بود نه عنوان می شد امضاها پس گرفته شده است.

دکتر لاریجانی در پاسخ به تذکر نماینده اصفهان گفت: شما در جریان هستید که چند جلسه در محضر شما و وزیر بودیم شما چند سوال پر سیدید و آقای آخوندی پاسخ دادند که در نهایت شما عنوان کردید می خواهید استیضاح را انجام دهید من در همان جلسه گفتم شما و دوستانتان حق دارید استیضاح را انجام دهید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:‌ اما وقتی در مجلس مطرح شد از آنجایی که آیین نامه اصلاح و تغییر کرد مقرر شد در کمیسیون این موضوع نیز بررسی شود این موضوع به کمیسیون ارجاع داده شد.

وی توضیح داد: طبق آیین نامه باید 10 امضا پای استیضاح وجود داشته باشد اما به نظر می رسد میزان امضای استیضاح وزیر راه و شهرسازی کاهش یافته است البته شما این موضوع را قبول ندارید.

***هیأت رئیسه استیضاح را به کمیسیون ارجاع می دهد

دراین حال نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به انتقاد نماینده اردکان مبنی بر عدم اعلام وصول استیضاح وزیر کشور گفت: هیأت رئیسه در صورتی که عزم نمایندگان را بر استیضاح بداند طبق آیین نامه آن را به کمیسیون مربوطه ارسال خواهد کرد.

احمد بخشایش اردستانی در نشست علنی امروز (3 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه رهبر کبیر انقلاب مجلس را در رأس امور می دانست اظهار داشت: مقام رهبری این گزاره را مستحکم عنوان کردند اما این روزها این گزاره عوض شده است و باید بگوییم رئیس مجلس و نایب رئیس مجلس در رأس امور هستند چون این آقایان استیضاح وزرا را غربالگری می کنند و نسبت به اعلام وصول آنها اقدام نمی کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: آیین نامه داخلی مجلس در این موضوع واضح و شفاف است فراموش نکنید که انتخاب استاندار فارس بر خلاف ادعای وزیر کشور صورت گرفت و نمایندگان این استان استیضاح وزیر را کلید زدند و تحویل آقای باهنر داده شد.

وی افزود: باهنر  مانند رئیس جمهور آمریکا در نظام های ریاستی استیضاح وزیر کشور را اعلام وصول نمی کند چون وزیر کشور را هم جناح خود می داند.

بخشایش خطاب به رئیس مجلس گفت:‌ آقای رئیس فکر نمی کنید حق و حقوق نمایندگان را ضایع می کنید پاسخ شما در شب اول قبر چیست؟ استانداران استان های دیگر مانند اصفهان پس از ماجرای استاندار فارس به نمایندگان استان توجهی نمی کنند حتی پاسخ تلفن ما را نمی دهند.

نماینده مردم اردستان با بیان اینکه مصلحت مجلس مهم است یا مصلحت شخصی اظهار داشت: ملت شریف ایران رئیس مجلس اجازه نمی دهد قانون اجرا شود این حق مجلس است که استیضاح توسط رئیس مجلس اعلام وصول شود.

محمدحسن ابوترابی فرد در پاسخ به تذکر نماینده اردستان گفت:‌ در خصوص استیضاح ها باید گفت زمانی که نمایندگان پیگیر استیضاح باشند و نامه را به هیأت رئیسه تحویل دهند اعضای هیأت رئیسه براساس آیین نامه بعد از اینکه متن استیضاح را بررسی کنند طرح را به کمیسیون ارجاع می دهیم.

وی ادامه داد: البته به این معنا نیست که با همکاران برای پس گرفتن استیضاح مذاکره نکنیم نقطه نظرات را به همکاران انتقال می دهیم اما اگر اراده نمایندگان بر استیضاح باشد بنای هیأت رئیسه بر این است استیضاح به کمیسیون ارجاع داده شود.

***محورهای استیضاح وزیر کشور ملی است

دراین حال نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی براین‌که مشکل با وزیر کشور بیش از این که استانی باشد مشکل کشوری است٬ گفت: محورهای استیضاح محورهای استانی نبوده بلکه محورهای ملی است و تعداد استیضاح کنندگان که تعداد آن ها 52 نفر شده بیشتر از سایر استان‌ها هستند و استان فارس تنها 18 نماینده دارد.

جعفر قادری  ادامه داد: مشکل با وزیر بیش از این که مشکل استانی باشد مشکل کشوری است محورهای استیضاح محورهای استانی نیست بلکه ملی است٬ استیضاح کنندگان که تعداد آن‌ها 52 نفر شده است بیشتر از سایر استان‌ها هستند درحالی‌که ما فقط 18 نماینده در استان فارس هستیم.

وی با بیان این‌که چگونه می‌توان پذیرفت که وزیر کشور در روز رأی اعتماد بگوید استانداران با مشورت با نمایندگان انتخاب می‌کند و در زمان انتخاب استاندار بگوید نمایندگان نباید ورود پیدا کند٬ اظهار داشت:این تناقض را چگونه می‌توان پذیرفت این که گزینه‌ای در استان معرفی و تأیید شود و بعد وزیر بگوید صلاحیت ندارد چگونه می‌توانیم حافظ حیثیت افراد باشیم اگر وزیر از خود اراده‌ای ندارد و دیگران برای او گزینه تعیین می کنند چرا با آبروی  نمایندگان و کاندیداهای معرفی شده بازی می کند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: چطور می توان پذیرفت که وزارت کشور به خاطر برخورد با یک نماینده استاندار خود را وادار به استعفا می کند  ولی در جلسه معارفه و در شورای اداری و توسط مدعوین استانداری به 18 نماینده توهین می شود و وزیر حتی در محکومیت آن ها واکنش به خرج نمی دهد. انتظار این است که اگر کسی به نمایندگان اتهامی وارد می کند وزیر کشور در برخورد با متهمین برخورد جدی داشته باشد نه این که خود در این اتهام پیشقدم باشد.

وی افزود: این که آقای وزیر در ابتدای دوره برخی از تقسیمات کشوری را به بهانه آوردن لایحه متوقف ولی بعدا به بهانه بار مالی متوقف می کند تناقض است و چگونه می توان آن را هضم کرد.

***استیضاح گودرزی کلید خورد

درهمین حال گزارش میرسد که استیضاح وزیر ورزش و جوانان با 45 امضا در حالی در مجلس کلید خورد که مرخصی طولانی مدت کی‌روش سرمربی تیم ملی فوتبال٬ دخالت در عزل و نصب‌ رؤسای فدراسیون‌ها٬ عدم اجرای قانون درخصوص واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس و عدم توجه به ورزش همگانی از جمله محورهای این استیضاح است.

بهروز نعمتی در گفت و گو با خانه ملت گفت: طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان که تا کنون توسط 45 نماینده امضا دارد، تحویل آقای ابوترابی که رئیس جلسه بودند داده شده و قرار است در جلسه کمیسیون فرهنگی که کمیسیون تخصصی این موضوع است، این موضوع با رئیس مجلس درمیان گذاشته شود.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این جلسه استیضاح کنندگان٬ اعضای فراکسیون و کمیسیون فرهنگی و چند نفر از مسئولان وزارت ورزش و جوانان حضور خواهند داشت تا موضوع استیضاح بررسی شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن درباره محورهای این استیضاح بیان داشت: عدم اجرای قانون درخصوص واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس٬عدم برنامه وزارت ورزش و جوانان برای معاونت جوانان٬ عدم توجه به شهرستان‌ها و نقاط محروم بخشی از این محورهاست و متأسفانه شاهد هستیم که یک فوتبالیست میلیاردها تومان دستمزد می‌گیرد ولی اعتبارات شهرستان‌ها به 50 میلیون تومان هم نمی‌رسد.

نعمتی ادامه داد: بحث دخالت در عزل و نصب‌ رؤسای فدراسیون‌ها یکی دیگر از محورهاست که این موضوع به مجموعه فدراسیون‌ها لطمه می‌زند زیرا وزارت می‌خواهد درخصوص فدراسیون‌ها تصمیم گیرنده باشد و انتخاب کند و بنابراین؛ جریان عزل و نصب‌های غیرکارشناسی هیأت‌هایی که در استان‌ها هستند و تحت سلطه مدیران قرار دارند هم به دنبال این جریان به وجود خواهد آمد.

این نماینده افزود: همچنین لجام گسیختگی‌هایی که در فوتبال وجود دارد و بعضاً وزیر ورزش اعلام می‌کند که به این عرصه ورود پیدا نمی‌کند٬عدم نظارت بر تیم‌های ملی به خصوص فوتبال که کی‌روش به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال هرزمانی بخواهد به مرخصی می‌رود و این در حالی است که میلیاردها تومان از سرمایه ملت هزینه قرارداد با چنین مربیانی می‌شود٬ بحث پهلوان‌منشی و اخلاق در ورزش که متأسفانه شاهد کم رنگ شدن در این زمینه هستیم٬عدم توجه به ورزش شهرستان‌ها و یک جانبه نگری به بعضی از رشته‌های ورزشی وبحث ورزش همگانی که مجموعه مهمی است و با توجه بیشتر به آن باید به این سمت و سویی رفت که پیشگیری‌های لازم از بیماری‌ها ایجاد شود همه این‌ها جزو موارد مهم استیضاح است.

مرجع : قدس آنلاین
کد مطلب : 131460