توصيه به ديگران
۰
جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۵۰
اعتراض قانونگذاران آمریکایی به فروش سلاح به عربستان
دو نفر از قانونگذاران احزاب حاکم بر آمریکا از کمیته روابط خارجی مجلس کشورشان خواستند تا نشست شهودی را به منظور بررسی تصمیم ترامپ مبنی بر فروش تجهیزات و سلاح های پیشرفته به عربستان سعودی برگزار کنند.
اعتراض قانونگذاران آمریکایی به فروش سلاح به عربستان
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، دونالد ترامپ هفته گذشته در دیدار خود از ریاض قراردادی بالغ بر 400 میلیارد دلار با سران عربستان سعودی امضا کرد که 110 میلیارد دلار آن به فروش اسلحه و تجهیزات نظامی به این رژیم و از جمله تجهیزات تبدیل بمب های معمولی به بمب های هوشمند اختصاص داده شده است.

 
این اقدام ترامپ واکنش های شدیدی را در میان قانونگذاران کشورش بر انگیخت.

 
روز جمعه «تد لیو» نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا و «تد یوهو» نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا در نامه ای به «اد رویس» سرپرست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا خواستار برگزاری نشستی به منظور بررسی این تصمیم و عواقب آن شدند.

 
نمایندگان مذکور در این نامه تصریح کردند که کمیته روابط خارجی مجلس مسئول است تا قبل از فروش چنین سلاح هایی به عربستان از توانایی و برخورداری از آموزش های لازم نیروهای عربستان برای استفاده از آن ها اطمینان حاصل کند.

 
کنگره آمریکا از زمان عقد قرارد داد فروش این سلاح ها که در روز دوشنبه صورت گرفته مدت 30 روز فرصت دارند تا جلو اجرای این قرار داد را بگیرد.

 
این قانونگذاران همچنین پیش نویس قطعنامه ای را به مجلس آمریکا ارائه داده اند که در آن شرایط ویژه ای برای فروش سلاح های هوا به زمین به عربستان در نظر گرفته شده است.

 
نمایندگان مذکور که در گذشته بار ها جنایات عربستان سعودی در یمن را مورد انتقاد قرار داده اند در این نامه بار دیگر به این اقدام ها اشاره کرده و نسبت به خطراتی که حملات رژیم سعودی به یمن برای غیر نظامیان در بر داشته و دارد ابراز نگرانی شدید کرده اند.

 
به گفته همین نمایندگان، دولت آمریکا هنوز مشخص نکرده که فروش چنین سلاح هایی به عربستان چگونه قادر خواهد بود به پیشبرد مذاکرات صلح یمن کمک کند.

 
در این نامه آمده است که با گذشت 2 سال از بحران یمن این کشور با یکی از بحران های بی سابقه انسانی در جهان روبه رو است. در حال حاضر بیش از 7 میلیون نفر از مردم این کشور با گرسنگی دست به گریبانند و نزدیک به 19 میلیون نفر از آن ها به کمک های اضطراری انساندوستانه نیازدارند.

 
این نمایندگان مجلس آمریکا، کمیته روابط خارجی مجلس را ملزم دانسته اند تا دولت واشنگتن را وادار به پاسخگویی به پرسش های مربوط به سیاست های خارجی خود کنند.
کد مطلب : 202489