توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۹
وحدت کامل اصولگرایان در استان بسیار محتمل است
خیلی ها حسن روستایی مدیرکل سیاسی و مسئول دفتر استاندار در دوره قبل را یکی از موثرترین افراد در تصمیم گیری و مشاوره به استاندار سابق می دانستند، لذا از وی دعوت کردیم تا در گفتگویی صمیمی به تشریح آخرین تحولات و آرایش سیاسی در استان بپردازیم.
Share/Save/Bookmark

به گزارش عصرامروز به نقل از آناج ، حسن روستایی،مدیرکل سابق سیاسی استانداری و یک از اطرافیان و مشاوران استاندار سابق، میهمان چند روز پیش در پایگاه خبری آناج بود. صحبت های فراوانی پیرامون وحدت اصولگرایان در استان و دفاع از عملکرد دوران گذشته داشت. به عقیده ی وی، فرصت برای مواجهه با تخریب ها و پاسخگویی براساس آمار و ارقام بسیار است، اما در صورت بروز چنین فضایی، آینده ی سیاسی استان به نفع اصولگرایان خواهد بود. روستایی اختلافات اصولگرایان در استان را کمرنگ می بیند؛ به طوریکه به گفته ی وی در زمان احمدی نژاد چالش هایی وجود داشت، اما در میان اصولگرایان استان،اختلافات کمتر بود و در داخل مجلس نیز خود را کمتر نشان داد و به استانداری هم منتقل نشد. متن گفتگوی حسن روستایی با آناج به شرح ذیل می باشد:

 

وضعیت وحدت اصولگرایان در داخل استان بسیار مناسب است

 

آناج: ارزیابی شما از وحدت و هم افزایی اصولگرایان داخل استان چیست؟

 

به نظر من وضعیت استان آذربایجان شرقی از نظر اجماع اصولگرایان نسبت به مرکز و دیگر استان ها بهتر است و چند نفری که هستند اختلافاتشان جزئی است و چندان اختلافی در اصول ندارند اما در مرکز کشور و استان های دیگر تفکرات متفاوتی بین اصولگرایان وجود دارد و رقیب نیز به همین نکته تکیه کرده و می خواهد آن را تشدید کند. لذا ما نباید در میدان بازی و عملیات روانی که ترتیب داده اند بازی کنیم.

خیلی ها مثل جبهه پایداری و جبهه پیروان در سایت ها به اختلافات دامن می زنند اما افرادی مثل آقای حداد عادل و لاریجانی اختلافات را بیان نمی کنند. طبیعی است که حریف از موضوعات مختلف، حتی مذاکرات هسته ای برای اختلاف افکنی بین اصولگرایان استفاده کند. اما شاهدیم که همدلی در مجلس در موضوعات مختلف بیشتر شده است.

در استان وضعیت خوب است و در بین اصولگرایان شاخص اختلاف خاصی به وجود نخواهد آمد. البته گاه برخی صحبت ها را راجع به عده ای مطرح می کنند که باید بگویم اینها توسط طیف رقیب مطرح می شود و قصد دارند به لیست آسیب بزنند تا اجماع اتفاق نیافتد. زیرا اکنون حضور آنها در مجلس کمرنگ است و می خواهند حضور اصلاح طلبان را پررنگ کرده و اصولگرایان توفیقی  نداشته باشند.

اکنون چنین دامن می زنند که از هر دو طیف به مجلس راه می یابند و حضور اصلاحات پررنگ تر خواهد بود اما به عقیده من اجماع اتفاق می افتد.

 

هجمه علیه ظرفیت های دوره ی گذشته طبیعی است/آقای میرتاج الدینی در جمع دولت، به باز شدن خیلی از گره ها در استان کمک کرد

 

آناج: باتوجه به اعلام آمادگی آقای بیگی برای حضور در انتخابات، به نظر می رسد در دوره ی تبلیغات، مدیران آقای احمدی نژاد همچون آقای بیگی مورد هجمه شدید رسانه ای قرار خواهند گرفت؛ نظر شما در این مورد چیست؟

 

عملکرد آقای احمدی نژاد در دوره دوم برجسته تر است و اصلا قابل قیاس با دوره های قبل نیست. ثروت عمومی جامعه شتاب یافته و رفاه جامعه و به تبع آن انتظارات افراد افزایش یافته است. مطالبات و همچنین ظرفیت ها بالا رفته است؛ روشنگری اتفاق افتاده است؛ مردم اتفاقات هسته ای را تحلیل می کنند. آمار ها در زمینه های عمرانی، تولیدی و.. خیلی بالا رفته است و هیچ دولتی نخواهد توانست خود را به این آمار برساند؛ یعنی اگر پول هم داشته باشد نمی تواند.

کدام دولت می تواند 20 ساعت از شبانه روز را کار کند؟ آقای بیگی به تنهایی 20 ساعت از شبانه روز را کار می کرد و فقط چهار ساعت، برای خود اختصاص می داد. بنابراین طبیعی است که برای کمرنگ جلوه دادن این ظرفیت ها به آنها هجمه وارد کنند.

یکی دیگر از ایراد هایی که ممکن است وارد کنند این است که چرا آقای میرتاج الدینی از مجلس به دولت رفت؟ این برای استان ما یک ظرفیت بود؛ هرچند او در مجلس نماینده مردم بود ولی دولت هم نماینده مردم بود و آقای میرتاج الدینی در جمع دولت به باز شدن خیلی از گره ها در استان کمک کرد. من که در داخل سیستم بودم به چشم می دیدم که ایشان چه کمک هایی می کند. مثلا یک پروژه ای می خواست در استان اجرا شود، به عنوان معاون رئیس جمهور آن را پیگیری می کرد و در همراهی نمایندگان نیز نقش بسزایی داشت.

 

دلیل تخریب ها ترس است،انسان از هرچه بترسد بیشتر در مورد آن سخن می گوید

 

 

 

آناج: به نظر شما در انتخابات پیش رو  چه فضایی را حاکم خواهد شد؟

 

می طلبد که روی این موضوع کار کنیم و افکار مردم را زنده نگه داریم. از طرفی طیف حاکم و برخی از اصلاح طلبان می خواهند که مدیران دوره گذشته را تخریب کرده و در مورد ایشان اطلاعات غلط داده و افکار عمومی را به نفع خود مصادره کنند. اما تصور من این است که همه اینها در استان ما به نفع اصولگرایان رقم خواهد خورد و به همین دلیل است که عده ای اینجا علیه این موضوع بسیج شده اند. البته این همه تلاش و کوشش و تخریب پس از دو سال، به خاطر ترس است، چون آدم از هرچه زیاد بترسد بیشتر در مورد آن حرف می زند.

در دوره گذشته در استان ما رأی اولی متعلق به اصولگرایان بود و رقیب نگران است این دوره نیز تکرار شود؛ اما ما نباید واهمه داشته باشیم.

 

برای ورود به آمار و ارقام فرصت زیادی باقی است/چادر معاون عمرانی آقای بیگی برای احداث ورزشگاه یادگار امام، ماهها برپا بود/بی آر تی وسیله ی عبور و مرور استاندار سابق برای شنیدن حرف مردم

 

آناج: بالاخره انتقاداتی به دوره مدیریتی قبل وارد است، چه دفاعی از عملکرد دوران خود دارید؟

 

برای ورود به آمار و ارقام فرصت زیادی باقی است و قطعا به فضای آمار و ارقام وارد خواهیم شد. اگر آمار و عملکردها بازگو شود شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. در دوره قبلی، تیم تراکتورسازی در دسته یک بود؛ اما با حمایت های آقای بیگی و سایر همراهان، تراکتور به تیم دوم لیگ برتر تبدیل شد. در آن زمان ظرفیت ورزشگاه تختی 21 هزارنفر بود در حالی که مجموعه یادگارامام(ره) سالها داشت خاک می خورد. آقای بیگی اصرار کرد که باید بازی های فوتبال به یادگار امام(ره) منتقل شود.

قرار شد سازمان تربیت بدنی آن زمان و مجموعه ی استان آنجا را آماده کنند؛ آقای بیگی معاون عمرانی خود را واداشت که آنجا چادری بزند؛ هفته ها آنجا ماندند تا ورزشگاه را درست کردند.

اما مدیریت امروز چه کرد؟ تحقیری که اخیرا اتفاق افتاد چه معنی دارد؟ تیم اول در اصفهان جشن گرفته بود این جا هم نیم ساعت بود که جشن قهرمانی برپا بود! در حالی که عصر، عصر رسانه است و قطعا می دانستند اصفهان برده است.

جالب اینجاست که چرا اینترنت ها قطع بود؛ خط تلفن ها مشکل داشت؟ این اتفاقات توهین به مردم نبود؟ باید وزیر ورزش استعفا می داد در حالی که در نهایت ماجرا با تنبیه داور ختم شد! داور فقط یک عامل بود که پنالتی را نگرفت اما شادمانی مردم و تحقیرشان را چه کنیم؟!

در دوره ما، در ایام انتخابات، مسابقه شهرداری را در باغشمال برگزار کردیم؛ هیچ اتفاقی هم نیافتاد. در واقع ما برای اینکه امنیت را نشان بدهیم فوتبال را به جای یادگار امام(ره) در باغشمال برگزار کردیم. ما این کار را در ایام تبلیغات انتخاباتی انجام دادیم، هیچ اتفاقی هم نیافتاد. اما مدیریت فعلی باعث تحقیر مردم شد.

آقای بیگی هنگام سفر به شهرستان ها و پس از بازگشت در ورودی شهر، یا از طرف راه آهن یا از طرف میدان بسیج، سوار بی آر تی می شد، برای اینکه با مردم در ارتباط باشد و مردم مسئولان را تافته جدا بافته تلقی نکنند، کسی او را ندید که سوار ماشین شخصی شده باشد. همیشه با ون به سفرهای شهرستانی می رفت. آقای بیگی می گفت باید در بین مردم باشم تا بتوانند حرفشان را به من بگویند. اما اکنون یک نفر هم نمی تواند ادعا کند که مسئولین فعلی را در سطح شهر و در سطح مردم ملاقات کردم.

 

آناج: تحلیل شما از وضعیت شهرستان های استان در انتخابات آتی چیست ؟

 

جریانها و احزاب نقش چندانی در شهرستان ها ندارند و در انجا، اشخاص و شخصیت ها تعیین کننده هستند مگر در چند شهرستان محدود. پیش بینی می شود، در بین نمایندگان شهرستان ها برخی جابجایی ها اتفاق خواهد افتاد. به نظر من عده ای جابجا می شوند و عده ای هم دوباره رأی می آورند که از هم اکنون هم می توان آن ها را حدس زد.! و بدینگونه است که مردم در شهرستان ها رضایتمندی یا نارضایتیشان را ابراز می کنند.

 

براساس بخشنامه ی سراسری، در آستانه ی انتخابات، هیچ فرمانداری تغییر نمی کند

 

 

 

آناج: برخی صاحبنظران، تغییر فرمانداران و سمت های مرتبط با انتخابات در استان را در آستانه ی انتخابات پیش بینی می کنند، با توجه به سابقه شما در کار ستادی انتخابات این تغییرات با چه اهدافی می تواند انجام شود؟

 

دولت تقریبا  آنهایی را که می خواست مجدد جابجا کرده است. اگر فرماندار بر انتخابات اشراف نداشته باشد، کارشناسان آن را مدیریت می کنند. برنامه زمان بندی که وزارت کشور ارائه می کند، و اجرا بر عهده ی فرمانداری هاست، البته این شامل حال استانداری ها نمی شود.

انتخابات به صورت مستقل و ستادی برگزار می شود و استانداری عهده دار اموری چون برنامه های آموزشی است و گرنه همه چیز به دست فرمانداری انجام می شود. در واقع طی حکمی اعلام می شود که هیچ جابجایی نباید صورت بگیرد و من نیز فکر می کنم هرچه لازم بود جابجا شده و بعد از این جابجایی آنچنان مهمی صورت نمی گیرد و اگر بگیرد در واقع یک سنت شکنی مهم و دارای ریسک بالا محسوب خواهد شد، چرا که انتخابات شوخی بردار نیست و اگر کوچکترین خطایی رخ بدهد مسئولیت آن برعهده مدیر اجرایی، یعنی فرماندار است.

 

اختلافات کمرنگ است اما به هرحال باید اصولگرایی را تعریف کنیم/خستگی ناپذیری و مدیر احمدی نژاد بودن، دو وجه بارز بیگی/بیگی مستقل می آید اما ممکن است با حصول اجماع در لیست اصولگرایان قرار بگیرد

 

آناج: آقای بیگی خود را اصولگرا می داند و از طرفی هم مدیر احمدی نژاد بود، از طرف دیگر احمدی نژاد خود را در زمره ی اصولگرایان نمی دانست، این تناقض چگونه حل شدنی است؟

 

فرض کنید اصلاحات در مجلس اکثریت را تشکیل بدهد، در این صورت اصولگرایان باید به وحدت و اجماع برسند تا اختلاف نظرات کمتر شود. همان طور که اکنون اصلاح طلبان در مجلس همین گونه عمل می کنند و با اینکه اختلاف نظراتی بین خود دارند ولی در برخی رأی گیری ها و مواضع سیاسی مثل جریان هسته ای و غیره به اجماع می رسند.

علاوه بر این آقای بیگی دو وجه دارد؛ یکی شخصیت خودشان است که مردم عادی آن را می بینند و ایشان را فردی جذاب می شناسند که سختگیر، تلاشگر و خستگی ناپذیر است. وجه دوم این است که آقای بیگی نمی تواند انکار کند که چندین سال استاندار آقای احمدی نژاد بوده است و انکار هم نمی کند اما فارغ از این مسئولیت و سابقه، شخصیت خود ایشان در جامعه ظهور و بروز دارد.

بدین منظور باید اصولگرایی را تعریف کنیم؛ برای مثال در حال حاضر هم آقای لاریجانی و هم آقای مصباح ادعای اصولگرایی دارند.

اگر گفتمان، همان گفتمان رهبر باشد، باید خود را با آن تطبیق بدهیم. د رواقع آنچه را که مد نظر حضرت آقاست، معیار قرار بدهیم و هر کسی را که ادعای اصولگرایی دارد با آن تطبیق بدهیم وگرنه خیلی ها می گویند من اصولگرا هستم که اگر اختلافی بین آنها پیش آید به اجماع نمی رسند.

به هرحال اختلافات در استان ما کمرنگ است؛ به طوریکه در زمان احمدی نژاد که چالش هایی وجود داشت، باز در میان اصولگرایان استان ما کمتر بود و در داخل مجلس نیز خود را کمتر نشان می داد و به استانداری هم منتقل نمی شد. لذا کارها راحت تر پیش می رفت.

البته آقای احمدی نژاد فطعا لیستی برای انتخابات نخواهد داد که آقای بیگی هم در لیست باشد. حزب یکتا یا دیگر جمعی هم که تشکیل شده است، آقای احمدی نژاد آنها را نفی یا تایید نکرده است، این مرام آقای احمدی نژاد از اول هم ثابت بوده است. لذا آقای بیگی مستقل وارد انتخابات می شود که البته ممکن است با حصول اجماع در لیست اصولگرایان نیز قرار بگیرد.

با اینکه لیست های زیادی به ایشان پیشنهاد می کنند اما کاملا مشخص است که بیگی در کدام لیست ها قرار خواهد گرفت.! به هرحال وی تا بحال در این مورد موضع گیری نکرده و مستقل است.

رای برای بیگی مهم نیست، مهم سنجش اقبال و رضایتمندی مردم است

 

 

آناج: خدمت در بنیاد تعاون ارتش کارسازتر و موثرتر است یا شرکت در عرصه ی انتخابات؟

 

آقای بیگی در بنیاد تعاون ارتش افتخاری کار می کرد و یکی از دلایل ورودش به این بنیاد درخواست فرمانده کل ارتش از ایشان بود. دلیل دیگر این بود که فکر می کرد آنجا امکاناتی وجود دارد که میتواند به آذربایجان شرقی سرازیر کند که البته اقدامات مفید و خوبی را هم مثل ایجاد کارخانه فولاد و چند پروژه انجام داد.

فردی که سالیان متمادی سوابق اجرایی موفق دارد، در نمایندگی نیز می تواند موفق باشد و این عرصه را برای خود به منزله آزمونی می داند که از این طریق می تواند بفهمد مردم تا چه حد قبولش دارند. به هر حال او زمانی استاندار بود که مردم به او احترام قائل بودند اما الان که از آن مسئولیت فارغ شده است می خواهد بداند چقدر اقبال مردمی دارد. یعنی برایش مهم نیست که رأی بیاورد یا نه بلکه مهم سنجش اقبال و رضایتمندی مردم است.

 

آناج: به نظر شما چرا آقای بیگی مدال لیاقت دریافت کرد؟

 

به دلیل کارهای اجرایی ایشان؛ برای مثال کارهایی که در رابطه با فولاد، فوتبال، ایجاد راه ها و غیره انجام داد. او تنها استانداری است که مدال لیاقت دریافت کرد.

در دوره شروع مسئولیت وی در استان یک کیلو هم تولید فولاد نبود، اما حالا شاهدید که چندین کارخانه عظیم فولاد ایجاد شده و شهری مثل تیکه داش هم اکنون به یکی از قطب های تولید فولاد تبدیل شده است.

در زلزله ای که رخ داد، چهارصد هزارنفر زیر چادر بودند که برای همه آنها در عرض یک سال خانه ساخته شد و زیر سقف رفتند. این کار بزرگی بود که انجام گرفت که در حد حرف بسیار ساده اما موقع عمل بسیار سخت بود. آقای بیگی دو یا سه روز از هفته در مناطق زلزله زده حضور داشت و به روستاها سر می زد و پروژه ها را پیگیری می کرد. برای همین ها بود که مدال لیاقت دریافت کرد.

علاوه بر این جالب تر این است که قبل از آقای بیگی یک متر اتوبان نداشتیم اما اکنون 260 کیلومتر اتوبان داریم. جاده تبریز به شبستر یا تبریز به ملکان چهار بانده شده است و خیلی از کارهای دیگر که شایسته مدال لیاقت است.

آن زمان شهرک های صنعتی در استان انگشت شمار بود اما با تلاش در دوره قبل اکنون تعداد زیادی از شهرک های صنعتی را در سطح استان داریم.

آقای بیگی حدودا با 17 هزارنفر رودرو صحبت کرد و مشکلاتشان را شنید که اگر تا هفته بعد مشکلش حل نمی شد دوباره به ملاقات می آمد.

هفتاد، هشتاد درصد اتوبوس های داخل شهری را وزارت کشور تامین می کند باقی به شهرداری مربوط است؛ همه ی اتوبوس هایی که امروز می بینید مال دوره قبل است. اقدامات اساسی و پایه ریزی قراردادهای مترو از قبیل واگن و ... نیز در دوره قبل ایجاد شده است چون او معتقد بود دولت بعدی نمی تواند این کار را بکند. لذا بودجه دولتی مناسبی برای مترو جذب شد.

البته بنده حضور ذهن کافی در مورد تمامی اقدامات ندارم و این موارد کلی تنها بخشی از عملکرد دوره قبل است. اگر لازم باشد حتما خود ایشان در فرصت مناسب گزارش خواهد داد.

 

با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.

مرجع : راه دانا
کد مطلب : 128987