توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۲۸
چند وزیر دولت بین ۸۰۰ تا هزار میلیارد تومان ثروت دارند/ دولت باید شفافیت اطلاعاتی را ابتدا از خود شروع کند
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه چند وزیر دولت بین ۸۰۰ میلیارد تا هزار میلیارد تومان ثروت دارند، گفت: ساختار اقتصاد ایران رانتی بوده و به منابع پرسود و کم هزینه نفتی وابسته است. نامه ۶۵۰ میلیون یورویی یکی از موارد رانت و عدم شفافیت بوده است.
چند وزیر دولت بین ۸۰۰ تا هزار میلیارد تومان ثروت دارند/ دولت باید شفافیت اطلاعاتی را ابتدا از خود شروع کند
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، الیاس نادران در برنامه ثریا با بیان اینکه دولت باید برای شفافیت اقتصادی ابتدا از بدنه خود آغاز کند، اظهار داشت:‌ اکنون همه دستگاه‌ها و مسئولان بر شفافیت اقتصادی تأکید دارند.

وی افزود: اگر شفافیت اطلاعاتی به طور جامع وجود داشته باشد امکان رانت‌خواری برای هیچ کس در دولت وجود نخواهد داشت.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت:‌ در نامه‌ای که اخیراً منتشر شد شاهد ارائه اعتبار ۶۵۰ میلیون یورویی تنها به یک شخص بودیم و امکان واردات با شرایط بسیار ویژه برای عده‌ای فراهم شد.

وی افزود: متأسفانه به عنوان برخی زیرساخت‌ها که به اعتقاد من اثرگذاری برخی عناصر با نفوذ در دولت است و موجب ایجاد رانت‌های کلان شده است.

نادران با اشاره به جنگ سوریه گفت: بیش از ۲ سال سوریه با آمریکا، اسرائیل و متعهدانش در جنگی تمام عیار به سر می‌برد و به شدت به لحاظ قدرت سیاسی مشکل دارد اما نظام ارزی سوریه به هم نریخته است.

وی افزود: اما در ایران پس از اعلام قرار گرفتن بانک مرکزی در لیست سیاه بلافاصله نرخ ارز در کشور دچار نوسانات شدیدی شد که ناشی از عدم وجود زیرساخت‌های مناسب ارزی است.

استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه باید مرکزی برای ورود و خروج ارز تأسیس و موارد را کنترل کرد، گفت:‌ بسیاری از نهادهای دارای قدرت مانع از ایجاد مراکزی برای کنترل میزان ورود و خروج ارز به کشور می‌شود.

نادران با اشاره به اینکه در روند اجرای هدفمندی صدها میلیون تراکنش ایجاد شد، گفت: هم‌اکنون در نظام بانکی میلیون‌ها تراکنش انجام می‌شود و به راحتی مبالغ جابه‌جا می‌شود؛ آیا نمی‌توان بانک اطلاعاتی از میزان درآمد افراد و میزان دارایی آنان ایجاد کرد.

وی گفت: اکنون اطلاعات کافی در سطوح مختلف نهادها وجود دارد اما مرکزی برای هماهنگی میان آنها نیست، بنابراین اطلاعات امکان تبادل نخواهد داشت.

این نماینده مجلس تصریح کرد: اکنون باید اراده ای در مدیریت اجرایی کشور که اختیارات لازم هم وجود دارد، ایجاد شود تا بخش‌های مختلف برای اقتصادی سالم هماهنگ عمل کنند.

به گزارش فارس در میانه برنامه تلویزیونی ثریا بخش‌هایی از سخنان رئیس جمهور پیش از انتخابات دوره یازدهم و پس از انتخابات پخش شد که در این گزارش‌ها حسن روحانی بر ایجاد بنگاه اطلاعاتی جامع و شفاف تأکید می‌کرد. همچنین روحانی در بخش‌هایی از این گزارش تلویزیونی از تدوین طرح‌های اجرایی در اقتصاد برای تحولی بزرگ در کشور سخن می‌گفت.

*ابتدا شفافیت اطلاعاتی باید از بدنه دولت و سپس از مردم انتظار ارائه اطلاعات کنند

نادران با اشاره به اینکه دولت باید رابطه خوبی با مردم برقرار کند، افزود: ابتدا شفافیت اطلاعاتی باید از بدنه دولت اجرا شده و سپس از مردم انتظار ارائه اطلاعات کنند.

وی ادامه داد: آیا وزرا حاضر هستند دارایی‌های‌شان را اعلام کنند اگر خیر، پس چرا توقع انصراف مردم از دریافت یارانه و ارائه اطلاعات اقتصادی خود را دارند.

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه حکومت باید اطمینان ۱۰۰درصدی از مردم از بابت عدم اطلاعات آنان دهد، گفت: دولت پس از ثبت‌نام خانوار قصد رصد گردش مالی بانکی افراد را دارد.

وی با انتقاد از رویه دولت در خصوص حذف یارانه اقشار پردرآمد گفت: چرا دولت در سیستم ثبت‌نام اینترنتی از عنوان اجبار مجلس بر حذف یارانه خانوار استفاده می‌کند، آیا دولت مصوبه مجلس مبنی بر افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان را نیز به همین تناسب در فیش‌های حقوقی مجلس را اعلام می‌کند.

نادران گفت: آیا دولت در دفترچه‌های خدمات بیمه‌ای رایگان از عنوان اینکه مجلس اجازه و منابع لازم را در نظر گرفته و تصویب کرده استفاده خواهد کرد بنابراین دولت در برخی رفتارهای خود باید تجدیدنظر کند.

وی افزود: هر کاری ابزار خود را می‌طلبد و دولت نسبت به اقدامات خود باید از ابزارهای مختلف استفاده کند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: باید یک اقتصاد کارآفرین داشته باشیم یعنی مردم کار اقتصادی و تولیدی می‌کنند و دولت هم با دریافت مالیات بازتوزیع صحیحی داشته باشد.

لزوم تشکیل بنگاه اطلاعاتی برای شناسایی دقیق دریافت مالیات

علی عسگری رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در این برنامه با اشاره به اینکه برای نظام مالیاتی کارآمد باید بانک‌های اطلاعاتی درستی به کار گرفته شود، گفت:‌در حال حاضر هیچ جایگزینی برای دریافت‌ مالیات به غیر از اطلاعات صحیح وجود ندارد.

وی ادامه داد:‌ در قانون ۵ ساله برنامه پنجم نیز بر این موضوع تأکید شده که سازمان امور مالیاتی باید یک پایگاه اطلاعات اقتصادی از مؤدیان مالیاتی داشته باشد.

عسگری گفت: باید اراده حاکمیت،تشکیل یک بنگاه اطلاعاتی جامع و کارآمد باشد تا شاهد کارکرد صحیح بخش‌های مختلف اقتصادی باشیم.

رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد:‌ از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار اظهارنامه مالیاتی ۸۰۰ هزار اظهارنامه سفید داده شد پس یکی از محدودیت‌ها در کشور این است که ذینفع آن حاضر به ارائه اطلاعات به بخش‌ها نیست.

وی افزود: بانک، مالیات، بیمه، بورس، واردات و صادرات هیچ کدام از بخش‌‌ها حاضر به تبادل اطلاعات نیستند و یکی از مشکلات اصلی عدم وجود بنگاه اطلاعاتی جامع است.

وی تأکید کرد: اکنون در نظام مالیاتی ۵ میلیون مؤدی رصد می‌شود که باید با وجود تبادل اطلاعات بین بخش‌ها، مالیات به شکل صحیحی تعیین شود.
کد مطلب : 78693