توصيه به ديگران
۰
جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۱۹
آسیب‌های اجتماعی در اولویت دولت نیست/ کاهش بودجه آسیب‌ها
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: کاهش بودجه آسیب های اجتماعی نشان می دهد که این موضوع در اولویت برنامه های دولت قرار ندارد و عقلانیتی در بودجه ریزی آسیب های اجتماعی نبوده است.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز سیدحسن موسوی چلک، در خصوص بودجه آسیب‌های اجتماعی، اظهار داشت: در کشور ما متأسفانه واقعیتی که وجود دارد این است که رابطه منطقی میان بودجه و آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد و هیچکس نمی‌تواند منکر ارتباط آسیب‌های اجتماعی با حوزه امنیت شود.

وی گفت: گسترش آسیب‌های اجتماعی برای امنیت کشور تأثیر می‌گذارد و شاید به همین دلیل است که طی چند سال اخیر در عرصه سیاستگذاری توجه به موضوع آسیب‌ها، کاهش جرایم و … بیشتر شده است به طوری که در برنامه ششم نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای شده است.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به اینکه در این شرایط انتظار می‌رود نظام برنامه ریزی بودجه با توجه به تأثیرات منفی که گسترش آسیب‌های اجتماعی می‌تواند به دنبال داشته باشد در جهت افزایش بودجه نیز اقدام کند، افزود: در لایحه بودجه ۹۹ به جز اعتیاد و طلاق در مجموع با کاهش بیش از ۱۰ درصدی بودجه آسیب‌های اجتماعی مواجه بودیم و این نشان می‌دهد که قوه عاقله‌ای که بودجه را برنامه‌ریزی کرده مبتنی بر شواهد و واقعیت‌ها نبوده و عقلانیتی در بودجه‌ریزی سال ۹۹ در حوزه آسیب‌های اجتماعی به چشم نمی‌خورد.

موسوی گفت: شرایط کشور را می‌پذیریم اما در همین شرایط نیز یکی از موضوع‌هایی که می‌تواند بار مالی کشور را در موضوعات مختلف افزایش دهد گسترش آسیب‌های اجتماعی و جرایم است چرا که در طول سال هزینه زیادی برای مشکلات ناشی از آسیب‌های اجتماعی که ایجاد می‌شود دولت می‌پردازد. بنابراین جا دارد قبل از مواجهه با این مشکلات بودجه‌ای برای پیشگیری در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: ارگان‌های مختلفی مانند قوه قضائیه، بهزیستی، مراکز بازتوانی، دادگاه‌ها و…، هزینه‌هایی را بعد از بروز آسیب می‌پردازند و این منطقی نیست.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه در سال آینده بودجه آسیب‌ها نشان می‌دهد که این موضوع در اولویت دولت قرار ندارد، تصریح کرد: چرا که در بخش بودجه با کاهش نسبتاً زیادی نسبت به سال قبل مواجه بودیم.

موسوی با اشاره به اینکه یکی از ارگان‌هایی که می‌تواند در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقش داشته باشد، آموزش و پرورش است، اظهار داشت: در صورتی که با برنامه‌های پیشگیرانه و اختصاص اعتبار ویژه‌ای در مدارس بتوانیم از بروز آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کنیم در این صورت امنیت جامعه نیز تضمین خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ۱۳.۵ میلیون دانش آموز در کشور تحصیل می‌کنند، گفت: هیچ ساختاری مانند آموزش و پرورش نداریم که همزمان با گروه زیادی از مخاطبین مانند والدین، دانش آموزان و اولیای مدرسه در ارتباط باشند به همین دلیل بهترین راه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، آموزش و پرورش است اما در لایحه بودجه از حوزه آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش نیز ۷۶ درصد با کاهش روبرو شده‌ایم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران از ارسال نامه به رئیس مجلس خبر داد و افزود: به عنوان یک تشکل غیردولتی که در خصوص آسیب‌های اجتماعی نیز فعالیت داریم در نامه‌ای از رئیس مجلس درخواست کردیم که بودجه بخش آسیب‌های اجتماعی را افزایش دهد چرا که در این صورت با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.

موسوی گفت: به رغم برنامه ششم توسعه و اسناد بالادستی که در تمامی آنها توجه ویژه به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته، انتظار می‌رود مجلس سکوت نکند و در کمیسیون‌های مربوطه در خصوص افزایش اعتبارات پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اقدامات ویژه‌ای را انجام دهند.

وی افزود: ۳۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان اختصاص داده شده است که اگر این رقم را بر تعداد ۱۳.۵ میلیونی دانش آموزان تقسیم کنیم سرانه بسیار اندکی برای پیشگیری از آسیب به هر یک می‌رسد که این برای جمعیت مهم و تأثیرگذاری که آینده کشور به آنها بستگی دارد کافی نیست.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: برنامه پیشگیری باید بر اساس ارتقا سلامت روان جامعه تدوین شود که متأسفانه در این خصوص غفلت شده است. چرا که اگر مجلس فکری برای افزایش بودجه آسیب‌های اجتماعی نکند به راحتی سرمایه‌های اجتماعی خود را از دست خواهیم داد.
مرجع : خبرگزاری مهر
کد مطلب : 277441