توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۵۱
علیخانی: ضمانتی برای آینده شرکت‌کنندگان عصر جدید نمی‌دهیم
مجری عصر جدید گفت: ««عصر جدید» یک برنامه استعدادیابی عمومی است و یک مدرسه تخصصی نیست اما به اذعان دیگران ما فراتر از ضبط یک برنامه تلویزیونی برای شرکت‌کنندگان وقت گذاشتیم.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز نشست خبری برنامه «عصر جدید» دیروز ۲۶ مرداد با حضور احسان علیخانی و داوران این مسابقه استعدادیابی در مرکز همایش‌های صداوسیما برگزار شد.

 
احسان علیخانی در ابتدا در پاسخ به پرسشی درباره حساسیت استعدادیابی در برنامه عنوان کرد: «در ظرف «عصر جدید» فراتر از ارسال یک ویدئو عمل می‌کنیم. ما در این پروسه چند مرحله داریم که شاید جلوی دوربین خیلی مشخص نباشد اما در فینال تصاویری داریم که می‌تواند بخشی از این تلاش‌های پشت صحنه را نمایش ‌دهد.»

 
وی درباره روند انتخاب اولیه گفت: «چند نفر تعداد مفصلی از ویدئوها را دیدند و آنها را انتخاب کردند. همچنین تیمی هشت نفره داشتیم که بعد از آن انطباق ویدئو با واقعیت را راستی‌آزمایی می‌کردند و بعد تیم دیگری موقعیت جغرافیایی، خانواده فرد و... را شناسایی می‌کرد. مرحله‌به‌مرحله که جلو آمدیم کار کردیم و حتی دو باشگاه مهارت‌آموزی گذاشتیم که در آن استادانی به صورت افتخاری آمدند و با شرکت‌کننده‌ها کار کردند.»

 
علیخانی اضافه کرد: «برنامه ما صرفا این نبود که هرکسی ویدئو بفرستد تا او را روی صحنه بفرستیم. خیلی از این بچه‌ها تهران را ندیده بودند یا خیلی‌ها اصلا دوربین ندیده بودند، مانند پسر بچه‌ای که از نقطه مرزی کشور در برنامه شرکت کرده بود اما توسط تیم طراحی و مربیان برنامه روی این بچه‌ها کار می‌شد تا یاد بگیرند که چگونه روی صحنه بیایند.»

 
وی با اشاره به برخی انتقادها در فضای عمومی جامعه مبنی‌بر اینکه درنهایت چه برنامه‌ای برای استعدادها درنظر گرفته می‌شود، گفت: ««عصر جدید» یک برنامه استعدادیابی عمومی است و یک مدرسه تخصصی نیست اما به اذعان دیگران ما فراتر از ضبط یک برنامه تلویزیونی برای شرکت‌کنندگان وقت گذاشتیم. برخی این نکته را مطرح کردند که آیا صرفا برای پرکردن برنامه از این بچه‌ها استفاده می‌کنیم یا از آنها برای جلب مخاطب سوءاستفاده می‌کنیم در حالی که باید بگویم هیچ‌کس این شرکت‌کننده‌ها را نمی‌شناخت و جز نفرات محدودی که در برخی از جشنواره‌ها لوح گرفته بودند، کسی آنها را ندیده بود. ما در چند قسمت نهایی برنامه به این موضوع پرداختیم و قرار شد چند اعتبار تخصصی به فینالیست‌ها داده شود در حالی که این کار بسیار سخت و پیچیده‌ای بود. ما چند شعار برای کشف شدن و دیده شدن داشتیم که شعار آخر یعنی «رسیدن» خیلی مهم‌تر است و همین اعتبار تخصصی که به برنده‌ها اختصاص می‌یابد خیلی مهم است چون به توسعه مهارت آنها کمک می‌کند.»

 
وی تصریح کرد: «من تمایل دارم پنج فینالیست برنامه در فصل بعد عضو گروه ما باشند در حالی که ممکن است یکی بخواهد آلبوم موسیقی بیرون بدهد و یکی دیگر بخواهد تمرین داشته باشد اما موقعیت کار برایشان فراهم است تا بتوانند بعد از دیده شدن مسیرشان را ادامه دهند چون اگر حواس‌مان به این مسیر نباشد ممکن است پایین بیفتند.»

 
یکی از انتقادهایی که به این برنامه می‌شود در مورد فاصله‌گذاری بین شرکت‌کنندگان و سازندگان «عصر جدید» نیست و شرکت‌کنندگان این برنامه بیش از یک استعداد و حتی جزئی از سازندگان «عصر جدید» به مردم معرفی می‌شوند.»

 
 در ادامه این نشست خبرنگار «فرهیختگان» درخصوص اینکه آیا سازندگان برنامه، رفتار شرکت‌کنندگان «عصرجدید» را در خارج از برنامه تضمین می‌کنند؛ سوال کرد و احسان علیخانی پاسخ داد: «این نکته‌ای است که در ابتدای ساخت این برنامه یکی از دوستان قدیمی به ما گفت و من هم گفتم در مورد خیلی از چهره‌های سیاسی، فرهنگی و هنری این امکان وجود دارد و افرادی بودند که کشور برای آنها میلیاردها تومان هزینه کرده است و ممکن است از کشور نیز خارج شوند، هیچ‌کس هم نمی‌تواند کاری بکند. من هم در مورد شرکت‌کنندگان «عصر جدید»

 
هیچ ضمانتی نمی‌دهم که مثلا پنج سال دیگر قرار است چه اتفاقی برایشان بیفتد و چگونه رفتار می‌کنند.»

 
وی ادامه داد: «ما در طول این برنامه برای آنها مربی و روانشناس دراختیارشان قرار داده بودیم و حتی از خانواده‌های آنها تعهد اخلاقی گرفتیم که تا انتهای پخش برنامه اصول و قواعدی را رعایت کنند.»

 
این مجری تلویزیون درباره تغییر ساختار برنامه در فصل جدید نیز عنوان کرد: «این برنامه برای من با اختلاف، سخت‌ترین کار تمام عمرم بود و فکر نمی‌کردم با چنین پروژه‌ای مواجه شوم. این کار از لحظه پیش‌تولید در آستانه یک ساله شدن است. ما ضبط‌های طولانی داشتیم و میانگین ضبط‌ها امکان ندارد کمتر از ۱۵ ساعت باشد. مونتاژ برنامه ۳۰۰ تا ۴۰۰ دقیقه است که باید به ۱۰۰ دقیقه تبدیل شود، حضور بچه‌هایی که از شهرستان می‌آیند و... که همه اینها کار را سخت می‌کرد. البته این مطالب را از جهت مظلوم‌نمایی نمی‌گویم.»

 
در ادامه سیدبشیر حسینی یکی از داوران برنامه گفت: «ما حتی ۱۰ جذابیت اول تلنت‌شوها را درآورده بودیم و دیدیم چهار جذابیت اول مثل مسائل جنسی و رقص را نمی‌توانیم اجرا کنیم. مورد دیگر حیوانات بود و دیگری آلات موسیقی که البته همان ساز ابداعی هم با نگرانی ما در برنامه حضور یافت پس ما تا ۴۰درصد نمی‌توانستیم از جذابیت بقیه تلنت‌شوها استفاده کنیم اما مهم‌تر از همه ایمان علیخانی به این موضوع بود که باعث شد این اتفاق شکل بگیرد.»

 
احسان علیخانی در بخش دیگری از این نشست درباره این مساله که از رویکردهای «ماه عسل» در این برنامه استفاده می‌کند، عنوان کرد: «برخی تصور می‌کنند گریه از «ماه عسل» اختراع شده است و حتی اگر الان در استودیوی ما خاک بلند شود و اشک در چشم مخاطبان جمع شود، می‌گویند من اشک‌شان را درآورده‌ام. تلنت‌شو زیرمجموعه ساختار رئالیتی‌شو است و این ساختار با احساس سر و کار دارد. فرق ما با بقیه تلنت‌شوها این بود که پر از احساس بودیم؛ گاهی گریه‌مان می‌گرفت و گاهی هم شاد می‌شدیم. حتی چند اتفاق در برنامه افتاد مثل ماجرای کمک به سیل‌زده‌ها که بی‌نظیر بود و مردم بیش از ۷۰ میلیارد تومان به «عصر جدید» پول دادند و ۱۰ هزار محموله به این مناطق فرستاده شد.»

 
بشیر حسینی نیز در ادامه درباره تغییر رویکرد علیخانی از اجرا در «ماه عسل» و این برنامه گفت: «احسان با «عصر جدید» از سلطان غم به غول چراغ جادو تغییر جایگاه داد که البته باید بگویم «عصر جدید ۲» خیلی جدی‌تر برگزار می‌شود.»

 
به گزارش فرهیختگان گفتنی است، ضبط سری اول برنامه «عصر جدید» تمام شده و قرار است سری دوم این برنامه در زمستان امسال فیلمبرداری شود.
کد مطلب : 267442