توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۴۹
چه شرکتی ثبت کنم؟
در جامعه امروزی شرایط به گونه ای پیش می رود که در آن شرکت های کوچک و تخصصی در جامعه بسیار تاثیر گذار بوده و می توان گفت در راهبرد اقتصادی جامعه نقش پر رنگ و با اهمیتی را عهده دار هستند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز در جامعه امروزی شرایط به گونه ای پیش می رود که در آن شرکت های کوچک و تخصصی در جامعه بسیار تاثیر گذار بوده و می توان گفت در راهبرد اقتصادی جامعه نقش پر رنگ و با اهمیتی را عهده دار هستند. بخصوص در سال های اخیر که تب برون سپاری فعالیت های دولتی و واگذاری فعالیت های عمده اقتصادی و تجاری به شرکت های تخصصی در قالب فعال سازی بخش خصوصی داغ شده است بسیاری از متخصصین و افراد صاحب دانش و ایده با ثبت شرکت های مختلف تلاش می کنند تا بتوانند در این شرایط بازاری را نصیب خود کرده و به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل بتوانند نه تنها به پیشبرد اهداف اقتصادی جامعه کمک کنند بلکه در کنار آن به استقلال بیشتر و درآمد بالاتر هم نائل آیند. 


در سال های اخیر شرکت های تخصص فراوانی توسط افراد مختلف جامعه بوجود آمده اند که شاید در ابتدا توان اقتصادی و سرمایه زیادی هم نداشتند ولی با توجه به تخصص و دانشی که داشتند توانسته اند به پیشرفت سریعی دست پیدا کنند. از جمله شرکت های تخصصی که در سال های اخیر بوجود آمده اند می توان به شرکت های کامپیوتری و فناوری اطلاعات، شرکت های خدمات نظافتی و بهداشتی، شرکت های مشاوره مهندسی، شرکت ها تخصصی کشاورزی، شرکت های پخش و توزیع مواد خوراکی، شرکت های تولیدی مختلف از جمله تولید ظروف غذایی، ظروف آشپزخانه، تولید الیاف، مواد پلی اتیلن، مواد شیمیایی و پتروشیمی و نفتی و ... اشاره نمود.
 

اما برای ورود به هر یک از این حوزه ها باید ابتدا  شرکت خود را در قالب تعیین شده در قانون تجارت ایران به ثبت برسانید. در ایران مطابق موارد قانونی هفت نوع شرکت وجود دارند که عبارتند از:


-    ثبت شرکت سهامی عام و ثبت شرکت سهامی خاص ( شرکت های سهامی )

-    ثبت شرکت با مسئولیت محدود 
-    شرکت های تضامنی

-    شرکت های مختلط سهامی

-    شرکت های مختلط غیر سهامی 

-    شرکت های نسبی 

-    و شرکت های تعاونی
 

ثبت یک شرکت تجاری اصل لازم و باید ورود به دنیای تجارت در قالب یک شخص حقوقی و معتبر می باشد. شرکت های بزرگ و دولت تنها با شرکت های ثبت شده و صاحب صلاحیت معامله انجام می دهند و کمتر شرکتی خواهان عقد قرارداد با اشخاص حقیقی می باشد. اعتبار، سرمایه و تخصص شرکت های تخصصی همیشه بهترین پارامتر ها برای شرکت های خصوصی بزرگ و دولت می باشند تا به راحتی تمامی موضوعات مورد نیاز خود را با تعیین شرایطی به این  شرکت ها واگذار نمایند. 


اما صرف نظر از اینکه شرکت ها اعتبار و سرمایه لازم را برای انجام کارهای برون سپاری شده سایر شرکت ها خواهند داشت به دلیل اینکه کار در این شرکت ها بصورت تخصصی و حرفه ای و با رعایت تمامی خواسته ها انجام می شود رشد  و توسعه شرکت هم سریعتر خواهد بود و با  داشتن چند پروژه موفق شرکت به راحتی به رشد و توسعه مالی و اعتباری زیاد دست پیدا خواهد کرد. 


اما چه قالبی را باید برای ثبت شرکت انتخاب کرد و برای موضوع مد نظر شما کدام نوع شرکت ها بهتر می باشند ؟ این سئوال همواره مورد نظر علاقمندان به ثبت شرک بوده و نیاز است با داشتن یک چک لیست خودتان به این جمع بندی برسید. البته توصیه اکید می شود برای این منظور با مشاورین و متخصصین حقوقی شرکت های مورد صلاحیت و تائید سازمان اسناد و املاک ایران مانند موسسه حقوقی ویونا که از کادری حقوقی با دانش و تخصص و تجربه بالا بهره مند است مشاوره دریافت نمایید . اما در زیر نیز برای روشن تر شدن موضوع و راحت تر شدن تصمیم گیری نکاتی آورده خواهد شد. 


برای ثبت شرکت باید ابتدا سرمایه مورد نظرتان ویا موجودتان را برآورد نمایید و سپس تعداد شرکا  و نهایتا محل ثبت شرکت و اعتبار افراد را در نظر داشته باشید و نوع آورده و سرمایه خود را با موضوع شرکت تطبیق دهید. 


شرکت های سهامی عام شرکت هایی هستند که دامنه موضوعی بزرگ و گسترده ای دارند و برای موضوعاتی انتخاب می شوند که نیاز به سرمایه سنگین دارد. برای ثبت این شرکت ها باید حداقل 5 میلیون ریال سرمایه که 35 درصد آن در همان ابتدا باید سپرده شود تادیه شود . اگر موضوعی که به آن فکر می کنید در سطح ملی و فرا ملی است بهتر است به شرکت سهامی عام فکر کنید. این شرکت سرمایه زیادی نیاز دارد که البته بیش از نیمی از آن را باید از طریق فروش سهام به مردم تادیه نمایید. البته هر موضوع و فعالیتی در قالب این شرکت می توان راه اندازی کرد ولی عمده فعالیت این شرکت ها در کارهایی مانند استخراج معادن ، واردات و صادرات عمده، شرکت های نفتی و پتروشیمی و ... می باشد.


شرکت های سهامی خاص تنها با 1 میلیون ریال و با شراکت 3 نفر حداقل به ثبت می رسند و در همه موضوعات قابل ثبت هستند . سرمایه در این شرکت ها هم بصورت سهامی است و تعهدات سهامداران به اندازه سهام انها می باشد . اگر موضوعی تخصصی و با سرمایه کم و یا متوسط در نظر دارید و می توانید به همراه شرکا خود سرمایه لازم را فراهم نمایید این قالب ثبتی برای شما بسیار مناسب است.


از دیگر شرکت هایی که با 1 میلیون ریال می توانید ثبت کنید شرکت  با مسئولیت محدود می باشد. سرمایه این شرکت ها هر چند 1 میلیون ریال حداقل تعیین شده ولی بصورت اعلامی می باشد و نیازی به سپرده کردن پول در همان ابتدا در حساب شرکت نیست. ایده های خاص و تخصصی را در این قالب هم می توانید به ثبت برسانید با این مزیت که هر شریک تنها به اندازه سرمایه ای که در میان می گذارد در شرکت مسئول دیون و بدهی های شرکت می باشد. 


شرکت های تضامنی خاص افراد با اعتبار بالا می باشد. این شرکت ها را باید دو تا چند شریک بصورت ضامن و با قبول ضمانت شرکت به ثبت برسانند. امور مالی و ارزی و موارد قضایی و حقوقی را می توان مناسب این مورد ثبتی دانست.


شرکت های مختلط سهامی و غیر سهامی را هم باید مناسب افراد دارای اعتبار لازمی دانست که به منظور تامین سرمایه خود برای فعالیت مورد نظرشان اقدام به شراکت با عده ای شریک سهامی در شرکت مختلط سهامی و یا شریک غیر سهامی یعنی با مسئولیت محدود در شرکت مختلط غیر سهامی دانست. بیشتر افرادی که شرکت مختلط ثبت می نمایند در امور بازرگانی و تجارت فعالیت دارند.


شرکت های نسبی هم از نوع دیگر شرکت های تضامنی بوده که تنها فرق اساسی آنها نوع مسئولیت افراد می باشد. در شرکت نسبی شرکا هر چند ضامن هستند ولی تنها به اندازه سرمایه خود در شرکت تعهد و ضمانت دارند . این شرکت ها به دلیل نیاز به شناخت کافی و اعتماد بالا بیشتر بین خانواده ها و دوستان نزدیک شکل می گیرند و در همه موضوعات تجاری و اقتصادی می توانند به ثبت برسند .


تعاونی ها از نوع شرکت های هدفمند برای مرتفع شدن مشکل خاصی از جوامع مورد نظر می باشد . مثلا برای مرتفع شدن مشکل مسکن کارگران عده ای که باید حداقل 7 نفر باشند با در میان گذاشتن سرمایه ای اقدام به تاسیس تعاونی مسکن کارگران نموده و تنها از این افراد عضو می پذیرند . البته تعاونی ها می توانند بصورت عام هم بوده و همه افراد را در خود جای دهند . تعاونی ها محدودیتی ندارند و همه اقشار و گروه ها و حتی بصورت عام قابل ثبت بوده و یک کار جمعی توصیه شده در کشور می باشد.


موسسات غیر تجاری جز شرکت های تجاری نمی باشند و دلیل آن هم این است که حق ورود به دنیای تجارت را ندارند . این موسسات باید در موضوعات غیر تجاری ثبت شده و منافع مستقیمی برای موسسین خود به همراه نداشته باشند . موسسات غیر تجاری همانگونه که از اسمشان می توان حدس زد تنها دلایل خیریه ای و آموزشی و علمی دارند و حتی اگر برای موسسین خود دارای منافعی هم باشند این منافع در مورد خدماتی است که حوزه تجاری نداشته و کاملا غیر تجاری می باشند .

همه انواع شرکت ها را می توانید برای موضوع مورد نظرتان به ثبت برسانید و اینکه کدام نوع شرکت برای موضوع شما مناسب تر است بسته به عوامل قید آورده شده مانند سرمایه، اعتبار و شرکا و ... خواهد داشت.


محبوب ترین شرکت های ثبتی در ایران را می توان شرکت های سهامی خاص و شرکت های با مسئولیت محدود عنوان کرد هر چند این دلیل بر بهتر و موفق تر بودن این شرکت ها نسبت به شرکت های دیگر ندارد و موفقیت را باید در فاکتور ها و عوامل دیگر جستجو کرد. 


برای ثبت شرکت و یا ثبت شرکت در مناطق آزاد استفاده از شرکت های حقوقی مانند موسسه ثبت شرکت ویونا بسیار توصیه می شود و حتی خود سازمان ثبت اسناد و املاک ایران هم این موضوع را قویا تاکید و تایید می کند . موسسه ویونا یکی از نام آشناترین و موفق ترین شرکت های ثبتی در ایران می باشد که با عنایت به برخوردای از تیمی تخصصی و حرفه ای و تشکیلات حقوقی سطح بالا همیشه به عنوان یکی از مورد تائید ترین و موثرترین شرکت ها در ایران شناخته شده است. 


ثبت شرکت و ثبت موسسه غیر تجاری اولین و مهم ترین گام برای رسیدن به خواسته های شما خواهد بود به شرط اینکه بتوانید به خود باوری و انگیزه لازم دست پیدا کنید .
کد مطلب : 202740