شاید شما نیز بارها به کیش سفر کرده و نتوانسته باشید غذاهای محلی این جزیره را بخورید. تنوع رستورانها و فست فودهای کیش احتمالا اجازه این را به شما نداده تا سرکی هم در غذاهای محلی کیش بکشید و طعمشان را بچشید.
به گزارش عصر امروز شاید شما نیز بارها به کیش سفر کرده و نتوانسته باشید غذاهای محلی این جزیره را بخورید. تنوع رستورانها و فست فودهای کیش احتمالا اجازه این را به شما نداده تا سرکی هم در غذاهای محلی کیش بکشید و طعمشان را بچشید.
تجربه یک طعم جدید با غذاهای محلی کیش
ممکن است شما نیز از آن دست گردشگرانی باشید که وقتی به مقصدی سفر میکنید طعمهای جدید و متنوع غذایی را که به فرهنگ، تاریخ و آیینهای مردمِ آن مقصد برمیگردد تجربه کنید. با این حال تجربه غذاهای محلی کیش تجربه مغفولی بوده است. چرا که بیشترین چیزهایی که گردشگران در جزیره کیش میبینند رستورانهای لوکس و غذاهای فرنگی است که اگر غذای دریایی نیز در میان منوی آنها باشد، شیوه طبخ آن با آنچه که بومیان کیش سالهای سال انجام میدادهاند متفاوت است.
در سالهای اخیر اما تلاش شده تا دست کم در بخشهای کوچکی از این جزیره فرهنگ بومی و البته غذاهای محلی به مسافران نمایش داده و در اختیارشان گذاشته شود.
پس از آنکه بدانیم در کجای این جزیره در
تور کیش میتوانیم یک پرس غذای محلی لذیذ و جدید را بخوریم بهتر است با غذاهای محلی کیش آشنا شویم. بومیان کیش چه میخورند؟
قلیه ماهی
قلیه ماهی معروفترین غذای جنوب ایران است. محبوبیت این غذا آنقدر زیاد بوده که مردمِ زیادی در شهرهای مختلف هرگاه هوس کنند، ماهی را با سبزیهای خوشمزه و معطر تفت میدهند و با جاشنیها و مواد غذایی دیگر خورشت قلیه
ماهی میپزند. هرچند که در رستوران عمو اکبر کیش یا رستوران برکت کیش میتوانید یک پرس قلیه ماهی سفارش دهید، اما قلیه ماهی را نمیتوان اصلیترین غذای جزیره کیش به حساب آورد.
مجبوس لحم
مجبوس لحم غذای اصلی و شناخته شده جزیره کیش است که به دلیل شهرتش میتوان آن را در برخی از رستورانهای کیش که به رستوران غذای محلی یا دارای غذای دریایی معروف هستند خورد.
مجبوس لحم غذایی با ریشههای عربی است. در این غذا برنج، گوشت (که یا مرغ است یا ماهی)، نخود و کشمش و ادویههای متنوع عربی وجود دارد. این غذا سالها به عنوان یک غذای مجلسی در میان بومیان کیش پخته میشده است و هنوز هم بومیان این جزیره در مهمانیهایشان مجبوس لحم میپزند. محبوبیت این غذا به دلیل خوشمزگی مواد داخلی آن و البته نیروبخش بودن آنهاست. از همین رو امتحانِ کردن این غذا میتواند تجربه لذتبخشی در جزیره کیش باشد.
محمر (برنج شکری)
به گزارش سفر باتو ، همانطور که از نامِ این غذا پیداست، باید انتظار یک طعم شیرین را از آن داشت. محمر غذای شیرینی است که اگر به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید، خوردن این غذا میتواند برای شما لذتبخش باشد. محمر که به زبان فارسی به برنج شکری معروف است برنجی شیرین شده است که آن را با ماهی سرو میکنند. ترکیب متفاوت این غذا میتواند برای خیلیها لذتبخش باشد.
مرگوگ (مرقوق)
در غذای مرگوگ یا مرقوق بومیان کیش هم انواع سبزیجات را خواهد خود و هم گوشت. در یک پرس غذای مرگوگ باید انتظار خوردنِ سبزیجاتی مانند بادمجان، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، سیبزمینی و فلفل سبز تند را داشته باشید. همچنین در کنار این سبزیجات گوشت با استخوان وجود دارد که همگی با ادویههای مخصوص جنوبی پخته میشوند. نکته مهم در این غذا این است که سبزیجات و گوشت ابتدا جدا پخته و طعمدار میشوند، آنگاه در آخر به هم اضافه میگردند. اما مخترعان این غذا از قرار دادن کربوهیدارت در آن نیز غافل نشدهاند؛ خمیرهایی تهیه شده از آرد نان سنگک که به شکل دایره درآورده شدهاند نیز در این غذا وجود دارد که حسابی سیرکننده خواهد بود.
سمک مشوی
سمک مشوی یکی از سادهترین غذاهای محلی کیش در
تور لحظه آخری کیش است. این غذا درواقع همان ماهی سرخ شده در تابه است، با این تفاوت که در آن انواع ادویههای عربی استفاده شده که همین منجر شده تا سمک مشوی در اصل غذایی عربی باشد. در سمک مشوی میتوان به جای ماهی سرخ شده از ماهی کباب شده نیز استفاده کرد.
هریسه
بدون شک اولین بار با دیدن هریسه به یاد حلیم خواهید افتاد؛ غذایی خوشمزه و بسیار محبوب. هریسه را درواقع باید حلیم عربی دانست که خوشمزگی و محبوبیتِ حلیم را دارد. در این غذا گندم یا بلغورو مرغ یا گوشت گوساله دو ترکیب اصلی هستند. آنچه هریسه را از حلیم متفاوت کرده وجود هل و دارچین در آن است؛ دو طعم دهنده بینظیر با طبعِ بسیار گرم که در اکثر غذاهای جنوب ایران وجود دارند. آب، آرد، شکر و آبمیوه نیز در هریسه وجود دارد. بنابراین در این غذای مقوی انتظار طعمی شیرین در کنار عطری بینظیر را داشته باشید.
مضروبه
تنوعِ در پخت ماهی در جنوب ایران بسیار مشهود است. هرکجای جنوب که بروید ماهیهای جنوب یا خلیجفارس را به اشکال مختلفی طبخ میکنند. نامهای متفاوتی بر طبخ انواع ماهی در جنوب و کیش وجود دارد که “مضروبه” یکی از آنهاست. مضروبه غذایی است که بر پایه ماهی پخته میشود اما ترکیب شدن ان با سیر و نوعی از سبزی معطر و تازه طعم جدید و متفاوتی به ماهی سرخ شده در تابه خواهد داد. بدون شک ترکیب ماهی، سیر و سبزی ترکیب وسوسهانگیزی برای یک غذای محلی خواهد بود.
سراغ غذاهای محلی کیش را کجا بگیریم؟
با این توضیحات احتمالا دوست داشته باشید که طعم غذاهای محلی کیش را در تور کیش بچشید و به دانشِ غذاییاتان بیافزایید. برای خوردن غذای محلی کیش اما کجا باید رفت؟
سراغ مضروبه، سمک مشوی، مرگوگ یا مجبوس لحم را از رستورانهای کیش نگیرید که به نتیجهای نخواهید رسید. برای خوردن این غذاها باید به دل جامعه بومی کیش بزنید که تعدادشان نیز سال به سال در حال کاهش و منطقه زندگیاشان در حال کوچکشدن است.
خانه بومیان کیش چندسالی است که رونق یافته و به عنوان یک جاذبه تاریخی فرهنگی جزیره کیش شناخته میشود. در این خانه میتوانید غذاهای محلی معرفی شده را سفارش دهید و بخورید. اما چطور؟ خانه بومیان رستوران نیست اما امکان پذیرایی از شما را دارد.
خانه بومیان کیش
برای سفارشِ غذاهای محلی کیش به این خانه باید از یک روز قبل با مدیرانِ آن هماهنگ کنید و غذای مورد علاقه را سفارش دهید تا آنها نیز سفارش شما را به مردم بومی کیش ارجاع دهند. مردم بومی کیش غذای محلی را خواهند پخت که شما میتوانید ضمنِ خوردن این غذا در خانه تاریخی بومیان از این خانه بازدید کنید و یک میان وعده نیز مهمان مردمِ بومی باشید.
برای این کار کافیست به ازای هر نفر ۷۰ هزار تومان پول پرداخت کنید؛ ۷۰ هزار تومان در قبالِ یک پرس غذای محلی، بازدید از خانه بومیان کیش و آشنایی با فرهنگ و مردم بومی.