توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۳۸
ترامپ بازگرداندن تحریم‌ها ضدایران را به کنگره واگذار می‌کند
در شرایطی که موعد ۶۰ روزه تصمیم‌گیری کنگره درباره بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به پایان رسیده، یک مقام آمریکایی می‌گوید دولت این کشور خواستار اعمال مجدد تحریم‌ها علیه این کشور نیست.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، یک مقام ارشد دولت آمریکا روز سه‌شنبه درباره اقدام احتمالی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال توافق هسته‌ای برجام گفته وی قصد دارد موضوع بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران را به کنگره محول کند و درخواستی برای اعمال مجدد این اقدامات تنبیهی ندارد. 

 
منابع آگاه در کاخ سفید و کنگره به رویترز گفته‌اند با پایان یافتن ضرب‌الاجل ۶۰ روزه کنگره برای تصمیم‌گیری درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (برجام)، قانونگذاران آمریکایی قصد دارند تصمیم‌گیری درباره سرنوشت آن را به کاخ سفید محول کنند. 

 
ترامپ در یک سخنرانی در روز ۱۳ اکتبر اعلام کرد که نمی‌تواند پایبندی ایران به توافق هسته‌ای برجام را تأیید کند.

 
 مطابق قوانین داخلی آمریکا کنگره ۶۰ روز برای تصمیم‌گیری درباره بازگرداندن تحریم‌های هسته‌ای رفع‌شده علیه ایران ذیل برجام فرصت دارند. 

 
با پایان رسیدن این مهلت در روز چهارشنبه رهبران کنگره هنوز طرحی برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران معرفی نکرده‌اند و به گفته دستیاران قانونگذاران آمریکایی، آنها قصد دارند اجازه دهند ضرب‌الاجل معین‌شده  بگذرد.

 
این اقدام به معنی آن است که کنگره اکنون پاس برجامی ترامپ را به خود او برگردانده است و این او است که بایستی با تصمیم‌گیری درباره تعلیق تحریم‌های انرژی ایران در میانه‌های ماه ژانویه، درباره سرنوشت برجام تصمیم‌گیری کند.

 
خودداری ترامپ از تعلیق تحریم‌های رفع‌شده علیه ایران ذیل برجام در تاریخ‌یاد شده به معنی خروج آمریکا از این توافق هسته‌ای خواهد بود. 

 
یک مقام ارشد دولت ترامپ گفته کاخ سفید قصد دارد تصمیم‌گیری درباره موضوع تحریم‌ها را فعلاً به کنگره واگذار کند و خواستار اعمال مجدد تحریم‌ها نیست.

 
باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا از اظهارنظر درباره اینکه آیا فکر می‌کند ترامپ به وعده‌اش برای پاره کردن برجام غمل می‌کند خودداری کرد.

 
کورکر چند هفته پیش اعلام کرد طرح قانونی که همراه با «تام کاتن»، سناتور جمهوری‌خواه برای ایجاد اصلاحات مدنظر ترامپ در برجام ایجاد کرده بود را متوقف کرده است. 

 
چالشی که کورکر و دیگر نمایندگان کنگره با آن روبرو هستند تهیه طرحی است که از یک طرف بتواند رضایت ترامپ برای سخت‌گیرانه کردن اجرای برجام را جلب کند و از طرف دیگر با مخالفت متحدان آمریکا در اروپا رو به رو نشود.
کد مطلب : 224259